ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:144/497)

Pierś gęsia pieczona 127

piekarnika. Pieczemy ok 1,5 godz (moja pierś ważyła 1,3 kg ). Podczas pieczenia podlewamy gąskę wytworzonym sosem. Po upieczeniu wyjmujemy gęś z piekarnika, zostawiamy ok 15 minut i kroimy na kawałki. Podajemy np. z ziemniakami oraz sosem żurawinowym

Państwo Wojtczuk gotują
Zimowy kociołek z piekarnika 166

Dzisiaj chciałam zaprosić was na bardzo zimowe danie. Skład garnka może się zmieniać w zaleznosci od tego co akurat znajdziecie w swojej lodówce i spiżarni. Jeżeli

Polska Zupa
Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i kiełbasą. 501

szczypt soli. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać w nim warstwami: ziemniaki (na małą zakładkę), kapustę i kiełbasę. Powtórzyć i zakończyć warstwą ziemniaków. Zapiekankę zalać sosem (pozwolić mu wpłynąć do wnętrza) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 45 minut pod przykryciem (folia aluminiowa), a na ostatnie 5-10 minut odkryć

zadanie-gotowanie
Gołąbki bez zawijania 526

złoty kolor. Przekładamy kotleciki do naczynia żaroodpornego bez przykrycia. Zalewamy sosem pomidorowym przygotowanym z powyższych składników (gotowany przez 10 minut). Wstawiamy gołąbki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podajemy same lub z ziemniakami. Pyszne. Dzieci sądzą, że to zwykłe, pyszne kotlety, i kapusty nikt nie dostrzega   Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna

MojaQchnia.pl
Rozmarynowe frytki z piekarnika. 133

Któż z nas nie lubi frytek?! no ale jest jedno ale... są bardzo kaloryczne niestety! ja postanowiłam przygotować je w piekarniku, trochę mniej kaloryczna wersja. Wyszły super... Więc zapraszam! Składniki; 1 kg ziemniaków 2-3 łyżki oleju ok, pół łyżeczki soli, rozmarynu a także czerwonej papryki i pieprzu do smaku dowolny sos do podania   Przygotowanie; Ziemniaki obieramy, myjemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Zimowy kociołek z piekarnika 173

Dzisiaj chciałam zaprosić was na bardzo zimowe danie. Skład garnka może się zmieniać w zaleznosci od tego co akurat znajdziecie w swojej lodówce i spiżarni. Jeżeli

Polska Zupa
PIECZONA KIEŁBASA Z WARZYWAMI 201

gorącej wody. Umyć cukinię i pora. Pokroić na kawałki. Kiełbasę pokroić w krążki,a cebulę obrać i pokroić w pióra. Do formy z ziemniakami dodać margarynę i wrzucić warzywa oraz kiełbasę. Posypać przyprawami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190º z funkcją termoobigu. Po 10 minutach formę wyciągnąć, dolać resztę wody, przemieszać. Piec jeszcze około 20 minut. 5 minut przed końcem

kuchniabellissima.wordpress.com
Babeczki z ziemniaków i sera 326

koszt to ok. 3 zł. 70 gr. Składniki: ziemniaki gotowane i potłuczone 750g jajko 1 sztuka ser żółty ok. 50g pęczek szczypiorku Wykonanie: Ziemniaki mieszamy z jajkiem, tartym serem (ok. 3/4) i posiekanym szczypiorkiem. Nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy masę ziemniaczaną. Babeczki pieczemy ok. 35 minut. Posypujemy serem i pieczemy jeszcze ok. 3 minut

rabarbarowo
Perunalaatikko - fiński placek 137

tarce o małych oczkach. Na taki okrągły placek o średnicy 25 cm używamy około szklanki wiórków. Grzyby podsmażamy i mieszamy razem z utłuczonymi ziemniakami i burakami. Dodajemy trochę mąki, gałki muszkatołowej. Mieszamy i wstawiamy do piekarnika na około 180 stopni do momentu aż się zarumieni z wierzchu

Kryzysowa Książka Kucharska
Sznycle z indyka faszerowane bazylią, oliwkami i mozzarellą zawijane w szynkę parmeńską 195

obieramy, kroimy, na dno naczynia żaroodpornego dajemy troszkę oleju, wsypujemy ziemniaki, oprószamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami, mieszamy drewnianą łyżką i zapiekamy. Takie ziemniaki muszą się piec około 1 godzimy, więc wkładamy je wcześniej do piekarnika niż roladki. Podajemy z roladkami i ulubionym dodatkiem

kruche babeczki
Zapiekanka nelsońska 117

powinny stanowić ziemniaki.  Śmietanę wymieszać z mąką, jajkiem, dodać pół szklanki wywaru z grzybów (lub wody) doprawić solą i pieprzem i zalać ziemniaki. Posypać serem wstawić do nagrzanego do 160 st.C piernika na 30 piekarnika na 30 minut. Podać z surówką.    Czas przygotowania - ok. 1 godz. 15 min. Inspirowana dokumentem źródłowym

Z notatnika
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 124

faszerujemy przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy w nim papryki. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku przez około 1 ½ godz. W temp. 190 o C. Podajemy w ziemniakami lub kaszą. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Focaccia z ziemniakami 139

pokroić w cienkie plastry. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, każdą część rozwałkować na blasze i ponakłuwać widelcem. Na cieście ułożyć pokrojone plastry ziemniaków, posypać rozmarynem, serem i polać oliwą z oliwek. Focaccie piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 30-40 minut, aż będzie miała złoty kolor

Kuchnia Bon Appetit
Dorada z ziołami i pomidorami koktajlowymi 185

wkładamy świeże zioła, plastry czosnku i cytryny. Czosnek dajemy również w nacięcia skóry. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, pomidorki koktajlowe i wcześniej podgotowane ziemniaki. Całość skrapiamy oliwą   z oliwek i posypujemy częścią ziół. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla przez 20 minut w 200 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i fetą 287

ceramicznej, rozkładamy połowę pokrojonych na grube plastry ziemniaków, oprószamy je lekko rozmarynem. Na ziemniaki wykładamy masę z mięsem i szpinakiem, przykrywamy resztą pokrojonych ziemniaków, zalewamy masą jajeczną z fetą. Wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika, zapiekamy do momentu aż wierzch się przyrumieni. Podajemy gorącą

Wanilia i Kardamon