ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:136/497)

Kurczak i ziemniaki w garnku rzymskim 143

solą, pieprzem. Garnek rzymski namoczyć na 15 min w zimnej wodzie, wyjąć lekko osuszyć. Kurczaka ułożyć w garnku, Ziemniaki obrać, naciąć z jednej strony . Posypać przyprawami, skropić oliwą. Podlać ok pół szkl wody. Garnek rzymski przykryć i wstawić do zimnego piekarnika, ustawić czas 1 godzina i 10 min. i temp 200 st. 10 min przed zakończeniem pieczenia odkryć garnek, można

Gotowanie jest łatwe
Wieprzowina duszona w kiszonej kapuście - z marchewką i suszonymi grzybami 147

odstawić. Marchew obrać, pokroić i dodać do podduszonej kapusty. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami kapustę oraz mięso. Przykryć, wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać około godziny. Podawać na gorąco z pieczywem lub ziemniakami. Mięso przed odsmażeniem można dodatkowo obtoczyć w mące

Nie tylko w kuchni
DROBIOWA ZAPIEKANKA Z POREM I PAPRYKĄ 336

misce mieszamy śmietanę i starty ser. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu, pokrojony por i paprykę. W naczyniu żaroodpornym przekładamy warstwami podsmażonego kurczaka i plasterki ziemniaków. Całość zalewamy śmietaną wymieszaną z serem i warzywami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 30 minut

Walijskie Pichcenie
Chipsy z batatów 113

duże bataty ( słodkie ziemniaki ) rozmaryn sól Bataty dokładnie wyszorować i pokroić na cienki plasterki.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ºC. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć plasterki batatów, posypać rozmarynem i solą i piec ok 30 min, do zrumienienia

Atlas Smaków
Zapiekane mięso mielone pod delikatną pierzynką z ziemniaków 162

prowansalskimi. Jeżeli zachodzi taka potrzeba to delikatnie solimy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, na które wykładamy ciepłe mięso. Delikatnie je wyrównujemy i nakładamy na nie ziemniaki. Rozsmarowujemy masę ziemniaczaną i wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 20-25 minut. Pychota

ChilliJemy
Kurczak pieczony na butelce piwa 301

sumie nie poczułam różnicy. Taki pieczony na piwie nie jest przesuszony, a delikatny i soczysty. Zioła dają piękny zapach i każdy przechodząc obok piekarnika sprawdzał ile jeszcze. Aromatyczne (i "wygodne") są również dorzucone obok ziemniaki. Zostaje tylko przygotowanie sałatki. I letni obiad/kolacja gotowy Składniki dla 4 osób: 1 duży kurczak (1,5-1,7 kg) 1 butelka piwa 2 ząbki

Pełny talerz
Zapiekanka z dorsza, bakłażana, cukinii i ziemniaków 214

warstwa cukinii, warstwa bakłażana, pokruszony dorsz, którego należy posypać przyprawą do ryb i na końcu cebula z porem, następnie znowu ziemniaki itd. Na samym końcu całość zalać śmietaną i piec w piekarniku nagrzanym w 170 stopniach przez około 25 minut

Jadło i czytadło
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 132

ryby włożyć zioła, dodać 1/4 łyżeczki masła, posolić i popieprzyć. Na wierzch ułożyć po dwa plasterki cytryny i zawinąć jak cukeirek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175`C przez 30 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami z pary. Smacznego!Płotki piczone w folii z rozmarynemJeżeli miałabym określić jakość knajp we Władku, to powiem szczerze

Słodkie Przyjemności
Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem 197

oleju z obu stron. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrze sera żółtego. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200- 220 stopni C. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ziołami (tymianek, rozmaryn, estragon, przyprawa do ziemniaków i czosnkiem) i np. mizerią. Schab i karczek z brzoskwinią i serem Na mięso układamy brzoskwinieNa

Bon Appetit Małgorzaty
Szybka zapiekanka z kurczakiem i ziemniakami 1967

oliwą z oliwek lub olejem,  na dnie ułożyć pierwszą warstwę ziemniaków. Położyć kurczaka z czosnkiem i cebulą. Posypać kostkami papryki. Dać drugą warstwę ziemniaków i wylać na to sos śmietanowo- serowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35-40 min  Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu

Kuchnia moimi oczami
Zapiekanka rybna 196

czasie naczynie wyjąć - należy odlać wodę, którą puściły nam filety podczas zapiekania  i zalać rybę przygotowanym sosem. Wstawić ponownie do piekarnika na 10 minut, aby ryba przeszła smakiem sosu. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Karkówka pieczona barbecue 131

zalać gotową marynatą mięso. Odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce.  Następnie mięso umieścić w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez ok 1 godz. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. U mnie były to ogórki po żydowsku

Pasja Smaku
Łosoś w pesto z młodymi ziemniakami 204

obiad w 30 min, czego chciec więcej ? Zapraszam : Składniki:1 filet z łososia100-150 ml pesto- przepis tutajziemniaki200-250 gr szparagów Wykonanie:Najpierw  wstawiamy ziemniaki do gotowania.Przygotowujemy pesto - przepis tutajMyjemy łososia , porcjujemy. Nagrzewamy piekarnik na 200 C.Łososia smarujemy pesto. Wkładamy do pieczenia na 10 min. Gotujemy szparagi - 2-3 min.I obiad gotowy :) Smacznego

Smaki Edyty
Zapiekanka warzywna 121

pozostałą część oliwy z czosnkiem i rozmarynem, polać miodem, oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu położyć gałązki tymianku. Zapiekankę warzywną wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 1 godzinę, lub do czasu aż ziemniaki będą miękkie.  Podawać natychmiast po upieczeniu.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pyszna sałatka ze słodkimi ziemniakami, granatem, orzechami nerkowca oraz sosem musztardowym. Bogactwo przeciwutleniaczy. 155

sałaty łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony papryka słodka, chilli łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Słodkie ziemniaki obierz i pokrój w plasterki, zamarynuj w oleju, słodkiej papryce i chilli. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 25 minut w 180 º C. Musztardę wymieszaj z miodem a następnie z jogurtem naturalnym. Na koniec dopraw

wysmienity

Proponowane wyszukiwania