ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:242/603)

Pstrąg faszerowany z piekarnika 94

wałeczki i wkładamy je do wnętrza ryb. Zamykamy i układamy je pionowo lub leżąco w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy oliwą posypujemy ziołami (tymianek, oregano) i pieczemy ok 25-30 min w temp 200 st. Podajemy z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i surówką lub salsą

Gotowanie jest łatwe
Kulki ziemniaczane do obiadu 112

dzieciaki zajadają ze smakiem. Składniki: około 5 ugotowanych ziemniaków 10 dag startego na małych oczkach tarki parmezanu 1 jajko sól pieprz – opcjonalnie Wszystkie składniki łączymy. Tłuczkiem do ziemniaków rozgniatamy składniki, przecieramy. Możemy też użyć praski do ziemniaków. Formujemy kulki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach

MojaQchnia.pl
Krem z batatów 212

kiełki. SMACZNEGO! Polecam Ci także: – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów – zupa krem

nietylkopasta.pl
Krem brokułowy 496

zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów – zupa krem

nietylkopasta.pl
Zapiekanka z brukselką, kiełbasą i ziemniakami 135

minut. Brukselkę myjemy, odcinamy koncówki, usuwamy zewnętrzne liście, główki kroimy na pół. W szklance mieszamy śmietanę, jajko i przyprawy. W żaroodpornym naczyniu układamy ziemniaki, brukselkę, kiełbasę i cebulę, polewamy sosem śmietanowym. Naczynie przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem zdejmujemy pokrywkę, na wierzchu układamy plasterki mozzarelli i zapiekamy. Podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z kurczaka w boczku 443

roladkę , a następnie owijamy w plastry boczku i spinamy wykałaczkami. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym (można upiec od razu z lekko podgotowanymi ziemniakami polanymi oliwą) dodajemy kilka gałązek rozmarynu,przykrywamy folią aluminiową  i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Kilka minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię aby roladki się przyrumieniły

Bon appetit mon amie
Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa z pomidorami 92

praskę. Doprawić solą i pieprzem. W naczyniu układać warstwy: ziemniaki (posypać ziołami, można też użyć przyprawy do ziemniaków), szpinak, sos, plasterki pomidorów. I ponownie: ziemniaki, szpinak, sos, plasterki pomidorów. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym startym serem. Piec ok. 40 minut w temp. ok. 180st. Przy czym ostatnie 15-20 minut z termoobiegiem. W przypadku zapiekanki bez pomidorów, termoobieg nie jest niezbędny

Zielona Kuchnia
Komizm sytuacyjny i tarta z botwinką 160

podgrzewać około 1 minuty, zdjąć patelnię z palnika. Jajka i creme fraiche roztrzepać, dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Na podpieczony spód wyłożyć ziemniaki z botwinką, zalać masą jajeczno-śmietanową, równomiernie rozprowadzając koperek. Piec w 180 st. C. przez około 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Was zostawiam z tartą, a sama idę do łóżka. W końcu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską – najprostsze! 124

masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego! Może masz swój sprawdzony przepis na gołąbki bez zawijania? Podziel się recepturą

Mój pomysł na
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską 124

masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego

coolinarny
Pieczone ziemniaki z twarogiem 186

kwaśnej śmietany 18% sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach prawie do miękkości. Oliwę, przyprawy i posiekany czy suszony koper mieszamy ze sobą. Ziemniaki kroimy na połówki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy je oliwą z przyprawami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut. W tym czasie ser rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekany

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone ziemniaki z twarogiem 201

kwaśnej śmietany 18% sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach prawie do miękkości. Oliwę, przyprawy i posiekany czy suszony koper mieszamy ze sobą. Ziemniaki kroimy na połówki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy je oliwą z przyprawami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut. W tym czasie ser rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekany

e-PrzepisyKulinarne
Polenta 85

Znacie polentę? U nas w domu jeszcze nie gościła, więc ostatnio postanowiłam to zmienić. Piekłam łososia w ziołach i nie mogłam się zdecydować na dodatki, ziemniaki, kasza, może ryż? Padło na kaszę kukurydziną o neutralnym smaku, pasującą do każdego mięsa, więc do ryby również. Polenta to włoska potrawa ludowa

To co kocham
Janssons frestelse - kremowa zapiekanka po szwedzku 993

obierz i pokrój w słupki (jak na frytki). 3. Naczynie żaroodporne natłuść niewielką ilością oleju i układaj warstwami (od dołu): ziemniaki cebula sardynki/ anchois ziemniaki 4. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i pieprzem - zalej przygotowaną do pieczenia zapiekankę. 5. Całość posyp równomiernie bułką tartą i przykryj pokrywą lub folią aluminiową. 6. Piecz w 200*C przez 45-50min. 7. Podawaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tortille kowbojskie. 208

oliwą i obficie posolić. Nakłuć skórkę widelcem, zawinąć dokładnie w folię aluminiową, umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 45 - 60 minut - do miękkości. Po przestudzeniu wycisnąć miąższ słodkiego ziemniaka do miseczki i połączyć z posiekaną papryczką, sosami i sokiem z limonki. Posolić do smaku. Wyłożyć puree na połowę tortilli. Ułożyć na nim warstwę

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania