Ciapkapusta – śląski specjał na łobiod. PRZEPIS

Ciapkapusta – śląski specjał na łobiod. PRZEPIS

Ciapkapusta – śląski specjał na łobiod. PRZEPIS

Przepis na : obiad

Bardzo proste i zaskakująco pyszne tradycyjne danie rodem ze Śląska – ciapkapusta, w zależności od regionu występująca też jako ciaperkapusta, ciaperkraut, panczkrałt, a zapewne jeszcze kilku nazw można by się doszukać. W wersji na bogato z boczkiem właściwie stanowi potrawę samą w sobie, ale podana z pieczonymi żeberkami to już łobiod * idealny. Przepis na ciapkapustę Składniki: 1 kg ziemniaków, 700 gramów kapusty kiszonej bez marchewki, 250 gramów boczku, 2-3 cebule, sól, pieprz. Jak zrobić ciapkapustę? ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.