Sezon na truskawki to także smaczny sezon w kuchni z ich wykorzystaniem. Latem warto wykorzystać truskawki czy śliwki i zrobić knedle. Dziś zaprezentuję Wam ulubione knedle
Zasmakuj KuchniZupa krem z białych warzyw jest bardzo prosta w wykonaniu i sycąca. Posiada lekki słodkawy smak i idealnie nadaje się letnie leniwe popołudnie, a gdy
Bananowe PoleO tak! Pysznie! Ośmiornica po włosku, to danie zachwyci niejedną osobę. Jeśli lubicie włoskie smaki, pomidory, oliwki i smak morza, to danie jest dla Was stworzone
SMYKWKUCHNIWiosenna zupa kojarzy się z zupą szczawiową, można nazbierać daleko od drogi świeżego szczawiu i ugotować pyszną, pożywną zupę, z uwagi na zawartość szczawianów w szczawiu
kgwjanczewoDziś proponuję niezwykle szybki i łatwy pomysł na obiad w zabieganym tygodniu. Najlepszej jakości kiełbasa zapiekana z batatami, cebulką i czosnkiem, z dodatkiem pomarańczy zadowolą wszystkich domowników. Jest to tak na prawdę rewelacyjne danie jednogarnkowe, które dzięki dodatkowi sera pleśniowego i orzechów nabiera niebanalnego charakteru. Proponuję też podać je ze świeżym pieczywem w celu zebrania nim pysznego sosu, polecam! Bardzo(...)Polecam! Scroll down for recipe in English Kiełbasa zapiekana z batatami i serem pleśniowym (4 porcje) Składniki: 1 cebula, obrana i pokrojona w ósemki 3 średnie słodkie ziemniaki (bataty), obrane i pokrojone w 2 cm kostkę lub półksiężyce 4 ząbki czosnku, nieobrane, ale „zgniecione” bokiem noża 4 kawałki najlepszej jakościowo kiełbasy oliwa do pieczenia 200 g fasolki szparagowej
karmelowySkładniki: 8 pałeczek z kurczaka( podudzi) 2 łyżki kurkumy 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 8 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki octu winnego
Luźna KuchniaUfff jak gorąco, nie wiem jak Wy ale ja zupełnie nie czuję głodu. Dlatego dzisiaj będzie danie ekspresowe, żeby się nie zagotować w kuchni. Będzie zupa
pieprzny smaczekDorsz pieczony w folii w towarzystwie cytryny, koperku, czosnku, przypraw oraz masła jest bardzo aromatyczny, soczysty i wspaniale nadaje się na lekki, letni obiad :) Składniki: 400 g filetów z dorsza atlantyckiego sok z jednej cytryny 2 plasterki cytryny 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku przyprawy (bazylia, szałwia, kolendra) sól, pieprz 50 g masła Przygotowanie: Dorsza osuszamy ręcznikiem(...)kawałki cytryny, a następnie wszystko zawijamy i delikatnie nakłuwamy folie na górze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Dorsza możemy podać z zapiekanymi ziemniakami lub fasolką szparagową. Smacznego
Symfonia smakowamamy czasu nawet wymyślać co będzie na obiad a co dopiero go robić i jeść... Najwspanialsze są skrajne połączenia, takie jak te - Delikatny krem o charakternym smaku, które powstają w tempie błyskawicy. Kremowa rozkosz dla podniebienia w 30 minut. Wyczarowana w mgnieniu oka zupa krem z czarnej rzepy , zniknęła jeszcze szybciej, niż trwała jej produkcja. Zachwyciła, otuliła wszystkie(...)jest niesamowita. Temperatura nie gra roli. I nagle na wskaźnik na termometrze za oknem spojrzymy łaskawszym okiem. SKŁADNIKI: - Czarna Rzepa, 3-4 niewielkie - Por, 2 sztuki - Cebula, 3 białe - Ziemniaki, 3-4 niewielkie - Serek Arla Apetina Naturalny, opakowanie - Czarny pierz, do smaku - suszone warzywa - domowa mieszanka, do smaku - wywar mięsny/woda - tyle aby nakryć warzywa. - łyżka masła (jeśli gotujemy
Wypisz WymalujGizmo. Serduszko jak zawsze przyniosło mi szczęście. I dla Stwórcy. Bo to w końcu dla niego gotowane było. Grunt to rodzinka! :*:* A nagły przypływ pozytywnych emocji upust w obiedzie znalazł. No, bo gdzieżby indziej? Improwizowałam. Wieloryb po islandzku. Ichni bigos. Z wyglądu podobne zupełnie do niczego. W smaku oszczędne. Dlatego doprawione. I teraz to jeść mooożna(...)islandzku 0,5 kg mięsa z wieloryba 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno mała cebula łyżka sosu sojowego 3 łyżki mieszanki przypraw do mięsa pieczonego 2 duże ziemniaki 1 duża marchewka szczypta imbiru pieprz do smaku Mięso opłukałam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Wsypałam przyprawy. Wlałam sos sojowy i olej. Starłam cebulę. Wymieszałam. I zamarynowałam ok. 1h w lodówce. Ziemniaki
bastalenaKilka lat temu pływałem po morzu Śródziemnym jako kapitan. Co tydzień na jachcie zmieniały się załogi, a ja poznawałem nowe zwyczaje i filozofie życia ludzi. W
Dieta Rozdzielna i ZdrowieRozpływająca się w ustach szynka wieprzowa pieczona w rękawie przepis tutaj jest już sprawdzonym daniem które gości u mnie w weekendy. Natchniona przez kolejne odcinki popularnych
Piekielna Kuchnia PatiSkładniki: 2 filety z kurczaka 4 plastry boczku parzonego zioła prowansalskie szczypta soli oliwa Filety z kurczaka myjemy, owijamy boczkiem układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze lub
Moje-pitraszenieSkładniki: 1/4 szklanki olej rzepakowy, 1 pęczek marchew młoda, 1 łyżka przyprawa mieszanka garam masala Royal Brand, 1 łyżka vegeta, 2 sztuki cebula, 1 główka czosnek
W Mojej Kuchni LubięZapraszam na lososia ze szparagami w sosie koperkowym: Sos koperkowy: Roztapiamy 3 łyżki masła, dodajemy ok 3 lyzek maki laczymy, na małym gazie. Zalewamy mąkę rosołem
Smaki Edyty