dodatkami i ciastem po upieczeniu jest naprawdę ogromna:) Dlatego ja, oprócz lekkiej sałatki z sezonowych warzyw, nie podaję do niego żadnego ryżu, ziemniaków czy makaronu. Cóż więcej dodać - musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Gwarantuję Wam, że kurczak w tak wyjątkowej wersji na stałe zagości w Waszym codziennym menu.SKŁADNIKI
Słodko-Słony Świat Ilony3 pojedyncze piersi z kurczaka20 dag brukselki1 łyżka posiekanej pietruszki10 szt. średnich pieczarekłyżka masła do smażenia pieczarek1 cebula250 ml bulionułyżka mąki10 dag drobno startego żółtego seraDzisiaj
Świat Domowej Kuchnipuszczceolej do smażeniaCiasto na naleśniki:750 ml mleka3 jajka300 g mąki Tym razem chciałam znaleźć jakieś danie z kurczaka, ale które nie wymaga żadnej dostawki w postaci ziemniaków. Dzięki temu wyszperałam doskonałe danie na zapiekane naleśniki. Alternatywnie można je serwować z różnymi sosami, dostosowanymi wg uznania. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać razem na gładką masę. Smażyć
Świat Domowej Kuchnirozgrzać olej. Włożyć kotlety i smażyć na średnim ogniu po około 3-4 minuty z każdej strony, aż się ładnie zarumienią. Pod koniec smażenia dodać pozostałe masło. Podawać z ziemniakami purée lub frytkami
Świat Domowej Kuchnismażyć na średnim ogniu po około 3-4 minuty z obu stron, aż się ładnie zarumienią.Usmażone filety ułożyć na półmisku i skropić delikatnie olejem sezamowym. Najlepiej podawać z ziemniakami z wody lub z frytkami
Świat Domowej Kuchnimoje ulubione mięso wieprzowe. Kojarzy mi się z miękkim, aromatycznym, rozpływającym się w ustach daniem. I dokładnie tak jest w przypadku tego przepisu. Polędwiczki wieprzowe wyśmienicie smakują z tłuczonymii ziemniakami i zasmażanymi na maśle buraczkami.Najpierw należy przygotować marynatę. Marynowanie najlepiej wykonać dzień przed planowanym przygotowaniem dania. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą.Polędwiczki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oczyścić
Świat Domowej Kuchnilatach z powodzeniem zakorzeniły się w kuchniach narodów dawnej Rzeczypospolitej szlacheckiej: polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej. Na śląsku bardzo często podawane są z kluskami śląskimi, ale również z ziemniakami smakują wyśmienicie. Nieodłącznym zaś dodatkiem do zrazów (jak dla mnie) są zasmażane buraczki. Dziś zaprezentuję przepis na zrazy wołowe.Mięso umyj i podziel na 4 plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem
Świat Domowej Kuchniwieprzowym. Aż do momentu kiedy natknęłam się na rewelacyjny i prosty w wykonaniu przepis na gulasz z kurczaka. Mięso w nim jest delikatne i soczyste. Doskonale smakuje z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Jeżeli ktoś woli ostrzejsze dania dodać jeszcze odrobinę ostrej papryki. Zalać
Świat Domowej Kuchni1 szklanka ugotowanej fasoli "Piękny Jaś"50 dag kiszonej kapusty4 średnie ziemniakiwłoszczyzna3-4 kostki rosołowe1 wędzone żeberko 15 dag wędzonego boczku1 średnia cebula2 łyżki masła1
Świat Domowej Kuchnidodać do pomidorów. Następnie przyprawić do pożądanego smaku (dużo majeranku i oregano).4.Kawałki piersi wkładamy do sosu , by się delikatnie zabarwiły i ogrzały. 5.Polecam podawać z ziemniakami dodając do nich łyżkę masła i śmietany ;)SMACZNEGO !!! Pozdrawiam
Gotuj Z Muzykągodzinę.5.Sos:Do gotującej się wody po kapuście dodajemy koncentrat pomidorowy,śmietanę i drobno pokrojone ząbki czosnku. Przyprawiamy do smaku i sos gotowy. Zapiekankę można można jeść z ziemniakami lub bez. Kroimy, wykładamy na talerz i polewamy sosem. Dziś udostępniam wspaniałą piosenkę zespołu Kings Of Leon:"Pyro" PozdrawiamMichał
Gotuj Z Muzykąsuszone pomidory w oleju ( Provitus ) – 100 g– serek biały kremowy – 2 łyżki– szynka parmeńska – 4 plasterki *– sól , pieprzDodatkowo :- małe ziemniaki – 150 g– czosnek – 2 ząbki– oliwa z oliwek – 1 łyżka– buraczki zasmażane Provitus Sposób przyrządzenia : Filet z kurczaka oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Posypujemy z każdej
Ostra na SłodkomlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Soczewicę dwukrotnie płuczemy. Gotujemy ok. 25 minut w wodzie z dodatkiem przypraw lub bulionie. Ugotowaną przepuszczamy przez maszynkę lub rozgniatamy np. za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Wbijamy jajko. Wsypujemy mąkę i bułkę tartą ( taka ilośc , by masa nie rozpadała się i nadawała do formowania ). Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , papryką i drobniutko posiekanym
Ostra na SłodkoI kolejny przepis na kurczaka!Tzn. może nawet nie na całego kurczaka ( choć i takiego można przyrządzić w przedstawiony przeze mnie dziś sposób ) , ale na podudzia
Ostra na SłodkoTortilla – znana w 2 formach.Jako cieniutki placek , które faszerujemy mięsem czy też warzywami i jako hiszpański omlet z dodatkiem ziemniaków.Dziś mam dla Was przepis na tę pierwszą wersję , którą śmiało można przyrządzić w domu za ułamek ceny sklepowej.Faszerowana warzywami jest świetnym pomysłem na zdrowy obiad lub też przekąskę w pracy.Mięsożercy śmiało mogą wzbogacić ją o dodatek kurczaka
Ostra na Słodko