smaczna alternatywa dla tradycyjnych kotletów z piersi. U mnie dziś z dodatkiem czerwonej papryki, wyszły przepyszne :). Mięso kurczaka możemy zamienić na indyka. Proste i smaczne, smakują wyśmienicie z opiekanymi ziemniaczkami i domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, u mnie ok 500 gram ok pół większej papryki 100 gram żółtego sera w kawałku 2 średniej wielkości
Blog kulinarny S9.PLBardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz
VioletoweKucharzeniemigdały, wlewamy wino i śmietanę; doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 25-30 minut. Przygotowane kotlety podajemy z sosem oraz panierowanymi pieczonymi ziemniaczkami. **** PREPARAZIONE Per preparare le braciole di maiale iniziate tritando le mandorle grossolanamente, poi tostatele per alcuni minuti sulla padella. Disponete la carne su un tagliere e salatela e pepatela
La grande e la piccola cuocaPikantna wołowina duszona w winie Sycący, pikantny i bardzo smaczny gulasz wołowy z warzywami. Możemy go podać z ryżem, kluskami lub ziemniaczkami. Potrawa co prawda nie należy do najszybszych, ale w sumie przez większość czasu robi się sama i tylko od czasu do czasu trzeba zajrzeć do garnka lub patelni. Składniki: ok 0,5kg mięsa wołowego 100g boczku
Blog z Apetytemaromatyczne i bardzo smaczne. Przepis pochodzi z książki "500 potrwa z ziemniaków" W.A.Bołotnikowa, L.M. Wapiennik. Danie szybkie do zrobienia więc czasu dużo nie potrzebujecie. Pyszne ziemniaczki po koreańsku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesłoność, doprawiamy i gotujemy aż do miękkości, trwa to około 30-40 minut. W trakcie dodajemy koncentrat pomidorowy, ilość do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Podajemy z ziemniaczkami lub z chlebkiem. Smacznego
Gotowanie...to proste !też tym, co poszukują łatwego i smacznego pomysłu na przekąskę, obiad lub kolację. M ożna je podawać z zimnym sosem np. czosnkowym lub musztardowym. Doskonale pasują też do opiekanych ziemniaczków, frytek lub sałatki warzywnej. Smaczne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Jajka w sosie tatarskim ** Sałatka z makaronem ryżowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 filety kurczaka
Kulinarne S.O.S.też tym, co poszukują łatwego i smacznego pomysłu na przekąskę, obiad lub kolację. M ożna je podawać z zimnym sosem np. czosnkowym lub musztardowym. Doskonale pasują też do opiekanych ziemniaczków, frytek lub sałatki warzywnej. Smaczne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Jajka w sosie tatarskim ** Sałatka z makaronem ryżowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 filety kurczaka
Kulinarny S.O.S.sosem jogurtowym. Danie lekkie, ale sycące. Idealne na obiad, albo kolację na ciepło. Zamiast makaronu możecie oczywiście podać je z ryżem ugotowanym na sypko, ulubioną kaszą czy też ziemniaczkami. Gorąco polecam. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 3 osób ) * zmielony udziec z indyka – 750 g * cebula biała – 2 szt * jajko L – 2 szt * czosnek – 3 ząbki * bułka tarta
Ostra na Słodkoprzyprawy. Formować kotleciki (mi wyszło 8 sztuk), panierować w pozostałej bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Po zdjęciu z patelni można od razu pałaszować np. z ziemniaczkami. Ja swoje podałam z sosem chrzanowym.Smacznego
Krylowa KuchniaJest to tania i fajna propozycja, ponieważ, ja na przykład przygotowuję je za każdym razem inaczej. Tym razem wyszły lekko pikantne i mocno czosnkowe. Doskonale nadają się do ziemniaczków i surówki, jako danie obiadowe, jak i na domową imprezę jako zakąskę do wiadomych trunków:)) 1 kg skrzydełek Na marynatę 4 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka miodu 1 łyżka sosu
Krylowa Kuchniabyły znów odgrzewane. Skoro smażona rybka w marynacie z octem jest pyszna, to kotlety też powinny być. Nie myliłam się. Są znakomite zarówno do obiadu, do ziemniaczków, jak i przekąska np. na domowe przyjęcia.(nie boje się tego napisać-do wódeczki, dla chłopaków znakomite:)) Na pewno przygotuję na jakieś spotkanie ze znajomymi w większej ilości:) Kotlety
Krylowa KuchniaWcześniej zamarynowane skrzydełka idealnie przechodzą marynatą. Mają głęboki ostro-słodki smak. Idealne do szklanki zimnego piwa. Polecam miłośnikom ostrych potraw. Ja podałam je z pieczonymi ziemniaczkami. 10 dużych skrzydełek Marynata 4 łyżki coli 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosu worcestershire 3 łyżki sosu słodkiego chili 3 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka pieprzu cayenne
Krylowa Kuchnianaczyniu żaroodpornym przez 1h pod przykryciem. Następnie przełączyć piekarnik na funkcję grilla i dopiekać jeszcze przez 0.5 h odwracając żebetka, aby się równo piekły. Ja mięsko podałam z mlodymi ziemniaczkami i koperkiem oraz z mizerią z ogórków. Smacznego
Krylowa Kuchniaprzeważnie jej część ląduje na talerzu mojego męża). Moje podałam z kopytkami https://krylowakuchnia.blogspot.com/2019/09/kopytka-przepis-podstawowy.html i zasmażanymi buraczkami https://krylowakuchnia.blogspot.com/2018/09/buraczki-zasmazane-tradycyjne.html , ale możecie je podać również z tłuczonymi ziemniaczkami, kaszą czy kluseczkami śląskimi. 500 g żeberek w "pasku" 2 duże cebule 1 łyżka smalcu 500 ml wrzątku czosnek niedźwiedzi sól pieprz Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić
Krylowa Kuchnia