Uwielbiamy korzystać z sezonowych rarytasów. Młoda kapusta, obok ziemniaczków, jest jednym z nich. A taka surówka…Petarda! W zasadzie sama wystarczy ;) Składniki: 1/4 główki młodej kapusty 2 młode marchewki 1/2 pęczku natki pietruszki 50 ml oleju z pestek winogron 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 50 ml wrzątku 2 łyżki octu ryżowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false
R'n'G Kitchenupieczone ziemniaczki to dowód na to że aby było pysznie to nie potrzeba wyszukanych składników. Chrupiąca skórka ziemniaka mięciutki w środku, wyrazisty w smaku ser camembert oraz duża ilość kopru. Co tu dużo pisać pyszota :) 6 sztuk średniej wielkości młodych ziemniaków 1 ser camembert koper według uznania grubo mielony pieprz 4-5 łyżek oliwy lub oleju Ziemniaki umyć i ugotować
Andzia Pichciniż standardowe ich ugotowanie, ale mogę zapewnić Was, że warto. Jeżeli chcecie zaskoczyć Waszych znajomych podczas spotkania lub Waszych bliskich podczas weekendowego obiadu, koniecznie skorzystajcie z tego przepisu! Te ziemniaczki opanowały już chyba wszystkie anglojęzyczne kraje, czas na Polskę! Przy podziale na 5 porcji, jedna to ok. 201kcal, B: 4,8g, T: 4,4g, W: 34,4g. Składniki
Be Fit Be StrongAmerykańskie kotleciki drobiowe Smakują jak znane i lubiane nuggetsy. Są chrupiące z zewnątrz i soczyste oraz mięciutkie w środku. Możemy je podać w towarzystwie frytek lub ziemniaczków i ulubionej surówki. Super obiad dla całej rodziny, kotleciki z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym. Składniki: 1 filet z kurczaka 1 jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Blog z ApetytemGołąbki to tradycyjna potrawa, którą znają chyba wszyscy. Jest to danie półmięsne składające się z farszu zawiniętego w swego rodzaju rolki z liście białej kapusty. Do tego ziemniaczki, sos pomidorowy (dużo sosu) i żyć, nie umierać. Tak w każdym razie zawsze wyglądało to u mnie w domu. Choć większość moich znajomych kojarzy gołąbki z pysznymi obiadkami u babci czy mamy
Z notatnika dietetykamogłabym zajadać się nią bez opamiętania. Wykonanie duszonej kapusty jest niezwykle proste, a stanowi zdrowy i niezwykle pyszny dodatek do obiadu. Idealnie komponuje się do mięs i do młodych ziemniaczków. Koniecznie upolujcie młodą kapustę na straganie i przyrządźcie z niej to danie. Przepis na 3-4 porcje. Przy podziale na trzy porcje, jedna to ok. 103kcal
Be Fit Be Strongpieprzu, dodać posiekany koperek i zalać mintaja i warzywa. Danie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 15 minut. Gorące danie posypać serem. Podawać z ziemniaczkami
Smakołyki Asipieczonego w ognisku? Byłam pewna, że ten smak jest nie do odtworzenia. Jednak po spróbowaniu przepisu, który od dłuższego czasu krąży w internecie stwierdziłam, że to jest to! Młode ziemniaczki uwielbiam w każdej postaci, gotowane, miażdżone, z grilla, czy na szaszłyku, ale te na wzór pieczonych w ognisku to istna petarda! Przepis na 4-6 porcji. Przy podziale
Be Fit Be StrongKONTRA ODCHUDZANIE Nie myśl nigdy, że jutro będzie lepszy dzień na odchudzanie . Dziś żeby najeść się na „zaś” pochłaniasz 3 drożdżówy, pączka i kilogram czekolady, a do ziemniaczków walisz pół kostki masła bo puree jest najlepsze, a do białego sera pół kubka śmietany 18%. STOP. Albo zaczynam teraz, zaraz, natychmiast i mówię głośno – MOGĘ SCHUDNĄĆ JUŻ TERAZ
W KawiarenceBotwinka to królowa wiosennych zup i bogactwo witamin zamkniętych w małym talerzu. Mój przepis jest bardzo prosty, sprawdzony i przekazywany z pokolenia na pokolenie. Wersja z jajkiem i młodymi ziemniaczkami pachnącymi świeżym koperkiem smakuje obłędnie i jest propozycją pełnowartościowego, sezonowego obiadu. Składniki: 3 duże pęczki młodej botwinki 2 marchewki 2 ziemniaki 2 litry wody 3 kostki rosół drobiowy Vegeta Natur
Szalona Kuchnia EwelinyJestem wielką fanką surówek. Może nie być ziemniaczków, ryżu, makaronu, kaszy, ale jak nie ma surówki to już gorzej. Na ryneczku zlądowała młoda kapusta, więc najwyższy czas na jej wykorzystanie. Potrzebujemy: 1 mała główka młodej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 czerwona cebula 0,5 pęczka koperku 0,5 pęczka pietruszki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli
Emskie Smakimłodej kapuście Szybkie, łatwe i przepyszne danie obiadowe. Polędwiczka duszona w pysznym sosie z warzywami, to potrawa, która z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Polecam ją podać z młodymi ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem. Obiad palce lizać! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 główka młodej kapusty 2 pomidory 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) olej do smażenia pół pęczka
Blog z Apetytemmasłem. Dobrym pomysłem będzie zrobienie tej sałatki także w wersji z mięsem czyli z usmażoną lub pieczoną piersią kurczaka, wtedy będzie bardziej sycąca. Zobacz też: Sałatka z indykiem i ziemniaczkami Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Sałatka z kozim serem i pomidorkami Sałatka z papryką i cukinią Sałatka z kalafiorem Drukuj przepis Składniki mały kalafior puszka kukurydzy konserwowej
Kuchnia Bazyliidzieci użyłam kokosowego) - po szczypcie: cynamonu, gałki muszkatołowej mielonej, kuminu (<3), suszonego imbiru i czosnku, cukru trzcinowego ( dla dzieci używam cukru kokosowego) dodatki: razowy kus-kus, tłuczone ziemniaczki, pęczak, kasza gryczana, sorgo -prowizoryczna, szybka sałatka: spora garść roszponki(lub innej zieleniny), kilka pomidorków koktajlowych, pół awokado, kilka kosteczek sera feta (lub innego ulubionego), prażone pestki słonecznika
Symfonia Smakówziemniaczane: 4 ziemniaki 1 ząbek czosnku 1 szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 łyżka masła 4 łyżki mleka 1 garść posiekanego szczypiorku Wykonanie: Ziemniaczki należy ugotować w osolonej wodzie z dadatkiem pieprzu oraz gałki muszkotołowej około 20 minut do miękkości, następnie odcedzić, dodać masło i mleko, ubić na gładkie purée. Ozdobić szczypiorkiem. Dodatek
Wino Francja Kuchnia