wyczuwa się w nich żadnych mocniejszych akcentów smakowych, postanowiłam więc wzmocnić je dodatkiem pieczarek smażonych z cebulką oraz odrobiną ostrej papryczki. Smakują wyśmienicie serwowane zaraz po przygotowaniu z dodatkiem ziemniaczków i mizerii. To będzie pyszny, domowy obiad w rodzinnym gronie :) Składniki: 500g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), 250g pieczarek, 1 duża cebula, ½ ostrej papryczki, 1 jajko, 3 łyżek bułki tartej
Świat Domowej Kuchnigotuję je na samym wywarze z grochu lub fasoli, a nie na tłustym mięsie. Smakują równie dobrze i nie są bardzo tłuste. Zapraszam po przepis na grochówkę wojskową z ziemniaczkami ;-) Składniki: 1 szklanka łuskanego grochu (połówki) 1 cebula 2 marchewki 4-5 niedużych ziemniaków liść laurowy ziele angielskie 1/3 łyżeczki kminku 2 laski ulubionej kiełbasy sól, pieprz suszony
Kuchnia domowa Anipieczone na kiszonej kapuście- prosty przepis na pyszny obiad na co dzień i od święta. Kapusta podczas pieczenia, nabiera cudownego smaku od grzybów i żeberek . można podać je z ziemniaczkami, kluskami śląskimi lub po prostu z chlebem - Ale na pewno będzie pysznie- polecam
Swojskie jedzonkoCzemu na tej samej patelni? Bo zostaje tłuszczyk z mięska i nic się nie zmarnuje. Mięsko niech bulgota ze 2 i pół h, 3 h a pod koniec wrzucam ziemniaczka, warzywka z patelni wszystkie co się znajdują. Czosnek 2 ząbki gotuję jedynie z mięskiem. Sól pod koniec bo wszystko zdąży przejść smakiem. Trochę śmietany do gotowania. Łyżka lub dwie
Wasze Przepisyserem i natka pietruszki do podania. Sposób przygotowania Najpierw obieramy i kroimy cebule w piórka. Pewnie uroicie przy tym sporo łez, ale spokojnie, później już będzie z górki! Następnie ziemniaczki obieramy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy masło klarowane oraz olej rzepakowy. Wrzucamy do garnka cebule oraz ziemniaki i przyprawy. Wszystko mieszamy i przesmażamy przez około 20 minut
Natka Pietruszkiminut przed) zdjąć folię lub pokrywę i zrumienić wierzch. Prze wyjęciem sprawdzić mięso widelcem, czy dostatecznie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie: zielona fasolka gotowana, pieczone ziemniaczki z ziołami i buraczki gotowane, wiórki. Oczywiście sos żurawinowy będzie jak najbardziej mile widziany. Smacznego:) Artykuł Kacze udka w marynacie miodowej pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąTakie kotleciki są doskonałym pomysłem gdy zostaną gotowane ziemniaczki z obiadu. Wykorzystuję je albo na kopytka albo właśnie na takie kotlety. Nic się nie marnuje. Dodałam do nich świeży mielony szpinak, dzięki temu zyskały na kolorze i delikatnym smaku. Podaję je z jogurtowo-czosnkowym dipem na zimno. Świetnie smakują i fajnie wyglądają, szybko się je robi. Polecam
Wanilia i Kardamonpomidorowym, czyli inny pomysł na schab na obiad Każdy wie, że kotlety schabowe to pyszotka – konkretne, z chrupiącą panierką, smażone na solidnej ilości masła klarowanego. A do tego ziemniaczki i surówka. Nie ma się do czego przyczepić. Jednak każdy, kto choć raz robił kotlety schabowe i dobrze się do tego zadania przyłożył, wie, że jest z nimi sporo roboty
Na-talerzu.pljednym jajkiem. Doprawiamy solą, pieprzem. Jeśli całość będzie zbyt luźna dodajemy odrobinę tartej bułki. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Kotlety możemy podać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i na przykład surówką z kapusty. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać w komentarzach czy Wam smakuje! Szybkie kotlety jajeczne Smacznego! Artykuł Szybkie kotlety jajeczne pochodzi z serwisu Kulinarny Blog
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!każdy plaster nakładamy pastę serową, następnie znów stawiamy na najmniejszy ogień i smażymy powolutku pod przykryciem przez około 10-15 minut. Wierzch musi być ścięty. Tak usmażony podajemy z ziemniaczkami, kopytkami itp, smacznego
Gotowanie...to proste !wiele wersji jednej zupy, w zależności od upodobań czy humoru. Zupy krem możecie podawać z domowymi grzankami , groszkiem ptysiowym, pestkami słonecznika czy dyni, makaronem, chlebem czy pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami . Zupy możemy podawać ze świeżymi ziołami, warzywami, śmietaną czy jogurtem naturalnym. Trudno wskazać jeden argument, dla którego kocham zupy krem. One są po prostu PRZEPYSZNE! 🙂 Spróbujcie poniższych przepisów i znajdźcie
Kuchnia BazyliiDzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki
Niezły Młynekdzisiejszym obiedzie zawitał do nas amur. To niezwykle delikatna ryba z rodziny ryb karpiowatych, którą uwielbiam za jej delikatny smak. Do obiadu świetnym dodatkiem są młode ziemniaczki i gęsty sos z selera naciowego, który świetnie komponuje się z rybą. porcja dla 2 osób Składniki: 400 g filetów z amura sól i pieprz do smaku 3 żabki
Niezły Młynekmłodej kapusty robi się o wiele szybciej niż z kapusty starszej i kiszonej. Jest delikatny i słodkawy w smaku a w dodatku lekki. Świetnie smakuje z młodymi ziemniaczkami i koperkiem lub samym pieczywem. Składniki: gł ówka młodej kapusty 0,5 kg kiełbasy 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka przecieru pomidorowego kostka rosołowa 2 liście laurowe kilka ziarenek pieprzu
Przepisy mojej mamyDziś u mnie do schabowego i ziemniaczków ,ale polecam tę sałatę do mięs i kiełbasy z grilla😊 Sos robi się mega szybko,wystarczy wszystko wymieszać. Polecam jednak dodać sos do sałaty dosłownie na 3 minuty przed podaniem.Sałata będzie chrupiąca i świeża. Sałaty możemy użyć jaką lubimy,u mnie zawsze masłowa ❣ Dodać możemy do niej co chcemy- pomidorki,cebulę,rzodkiewkę
Przepisy mojej mamy