ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:57/258)

Udziec wołowy wolno pieczony w aromatycznych ziołach 110

Dzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki

Niezły Młynek
Chrupiący amur z sosem z selera naciowego 95

dzisiejszym obiedzie zawitał do nas amur. To niezwykle delikatna ryba z rodziny ryb karpiowatych, którą uwielbiam za jej delikatny smak.  Do obiadu świetnym dodatkiem są młode ziemniaczki i gęsty sos z selera naciowego, który świetnie komponuje się z rybą.  porcja dla 2 osób Składniki:  400 g filetów z amura  sól i pieprz do smaku 3 żabki

Niezły Młynek
Bigos z młodej kapusty 100

młodej kapusty robi się o wiele szybciej niż z kapusty starszej i kiszonej. Jest delikatny i słodkawy w smaku  a w dodatku lekki. Świetnie smakuje z młodymi ziemniaczkami i koperkiem lub samym pieczywem. Składniki: gł ówka młodej kapusty 0,5 kg kiełbasy 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka przecieru pomidorowego kostka rosołowa 2 liście laurowe kilka ziarenek pieprzu

Przepisy mojej mamy
Sałata z sosem winegret z miodem i octem jabłkowym 152

Dziś u mnie do schabowego i ziemniaczków ,ale polecam tę sałatę do mięs i kiełbasy z grilla😊 Sos robi się mega szybko,wystarczy wszystko wymieszać. Polecam jednak dodać sos do sałaty dosłownie na 3 minuty przed podaniem.Sałata będzie chrupiąca i świeża. Sałaty możemy użyć jaką lubimy,u mnie zawsze masłowa ❣ Dodać możemy do niej co chcemy- pomidorki,cebulę,rzodkiewkę

Przepisy mojej mamy
Kurcze pieczone z warzywami 92

Pałki z kurczaka pieczone z ziemniaczkami, marchewką i papryką   Pyszny i kolorowy obiad jednogarnkowy z piekarnika       Składniki: ok 1 kg pałek z kurczaka ok 1 kg ziemniaków 2 niewielkie marchewki (lub 1 duża) 1 czerwona papryka 4 łyżki oleju 1 łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, majeranek, bazylia suszona, natka pietruszki

Blog z Apetytem
Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek 92

niemniej upodobanie do nich jest sprawą indywidualną, dlatego należy ich rodzaje dostosować do własnego smaku, a podane przeze mnie ilości potraktować orientacyjnie. Przygotowane w ten sposób kotlety podałam z ziemniaczkami oraz pieczonymi burakami, co złożyło się na smaczny i pożywny posiłek. Składniki na około 10 kotletów: 3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej (białej), 500-600g pieczarek, 1/2 szklanki zmielonych

Even Better Food
Ćwiartki z kurczaka pieczone w cebuli 104

cebulę pokrojoną w piórka, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Patelnię przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Kurczaka piec ok 40 minut.  Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką

Smakołyki Asi
Burgery z czerwonego ryżu i pieczonego kalafiora 87

pieczonym wydaniu. Całość zyskuje bardzo „mięsny” kolor i zamienia się w fantastyczne, zwarte, miękkie w środku burgery, które genialnie smakują tak pomiędzy połówkami dobrej bułki, jak i w towarzystwie ziemniaczków i surówki, w klasycznej obiadowej scenerii. Składniki na 4 duże burgery lub 6 mniejszych kotletów: 1/2 szklanki suchego czerwonego ryżu + 1 szklanka wody około 250 – 300 g różyczek kalafiora

Even Better Food
Kurczak w sosie śmietanowym z kaparami i marchewką 138

Danie przygotowuje się szybko i mimo sporej liczby składników, nie jest skomplikowane. Po przygotowaniu mięso jest delikatne, mięciutkie i wprost rozpływające się w ustach. Najlepiej smakuje podawane z podsmażonymi ziemniaczkami i fasolką szparagową. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka, 1 średnia marchewka, 2 łyżki kaparów, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 szklanki słodkiej śmietany

Świat Domowej Kuchni
Pierś z kurczaka caprese 139

posypać ziołami prowansalskimi.  2. Piec w piekarniku w 180st.C przez 25-30 minut bez przykrycia - w zależności od wielkości mięsa. 3. Podawać wedle uznania, u mnie z podsmażanymi ziemniaczkami ( KLIK ) Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Burgery z czerwonego ryżu i pieczonego kalafiora 103

pieczonym wydaniu. Całość zyskuje bardzo „mięsny” kolor i zamienia się w fantastyczne, zwarte, miękkie w środku burgery, które genialnie smakują tak pomiędzy połówkami dobrej bułki, jak i w towarzystwie ziemniaczków i surówki, w klasycznej obiadowej scenerii. Składniki na 4 duże burgery lub 6 mniejszych kotletów: 1/2 szklanki suchego czerwonego ryżu + 1 szklanka wody około 250 – 300 g różyczek kalafiora

Even Better Food
Siekane kotleciki drobiowo warzywne 164

soczyste z dodatkiem majonezu i warzyw.   Do doprawienia używamy tylko soli i pieprzu, nic więcej nie potrzeba. Przygotowuje się je szybko i rewelacyjnie smakują szczególnie podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem tzatziki. Proste przepisy zawsze się sprawdzają :)  Składniki na 4-5 kotletów 1 filet z kurczaka ½ cebuli ½ czerwonej papryki Kawałek pora 2 ząbki czosnku ½   szklanki startego ostrego

Wanilia i Kardamon
Udka balsamiczne z pieczarkami 160

przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i złocista. Do tego równie soczyste pieczarki pieczone w całości. Genialny obiad, który podałam z opiekanymi ziemniaczkami. Udka z kurczka najpierw marynujemy przez co najmniej 12 godzin, dlatego warto zrobić to dzień wcześniej. Marynatę przygotowujemy z octu balsamicznego z dodatkiem oliwy, czosnku, miodu oraz musztardy. Nadaje ona potrawie

Kuchnia MagdaLeny