Przepis na : obiad
Kurczaka przygotowuję dosyć często, gdyż jest to mięso delikatne, które robi się szybko i zawsze smakuje. Tym razem znów skorzystałam z mojej ulubionej pateln i Woll Diamont Lite w której potrawy można nie tylko smażyć ale też zapiekać. Tak przygotowany kurczak jest nie tylko smaczny ale bardzo delikatny, z chrupiącą skórką. Uduszona cebulka nadaje mięsu ciekawy smak. Jeśli nie macie takiej patelni, kurczaka po podsmażeniu należy przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i też będzie py... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...