Ćwiartki z kurczaka pieczone w cebuli

Ćwiartki z kurczaka pieczone w cebuli

Ćwiartki z kurczaka pieczone w cebuli

Przepis na : obiad

 Kurczaka przygotowuję dosyć często, gdyż jest to mięso delikatne, które robi się szybko i zawsze smakuje. Tym razem znów skorzystałam z mojej ulubionej pateln i  Woll Diamont Lite   w której potrawy można nie tylko smażyć ale też zapiekać. Tak przygotowany kurczak jest nie tylko smaczny ale bardzo delikatny, z chrupiącą skórką. Uduszona cebulka nadaje mięsu ciekawy smak. Jeśli nie macie takiej patelni, kurczaka po podsmażeniu należy przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i też będzie py... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.