jakiś czas trzeba sobie odpuścić , bo jak przesadzimy, można pęknąć jak balon w którym zbierze się za dużo powietrza Tak więc dziś sobie odpuściłam i zrobiłam te pyszne ziemniaczki Uwierzcie na słowo że są obłędne lub spróbujcie je zrobić i sprawdźcie sami składniki na około 4 osoby : 6 średnich ziemniaków 2 małe cebule 300 ml słodkiej śmietany , najlepiej kremówki
Ogrodnik w podróżyjesienno-zimowym chyba nie ma lepszej potrawy niż ta bazująca na kaszy, dużej ilości warzyw i pełnowartościowym białku. Kasza to taki symbol zimniejszych dni w roku, podobnie jak młode ziemniaczki latem. Dania z kaszą są sycące, niezwykle wartościowe, różnorodne. Można z nich przygotować na prawdę wiele kombinacji bez dużego nakładu sił. Takim przykładem jest kaszotto. Szybkie, banalnie proste, zdrowe
Zdrowie na języku :Psosie serowym z warzywami Kruche i soczyste mięso drobiowe zanurzone w kremowym sosie serowym z dodatkiem marchewki, cukinii i aromatycznego czosnku. Danie możemy podać z ryżem, makaronem albo ziemniaczkami. Pyszny i szybki obiad dla całej rodziny! Składniki: 2 filety z kurczaka 1 niewielka marchewka 1/2 niedużej cukinii 2 ząbki czosnku 250ml bulionu lub wody 2 łyżki kremowego
Blog z Apetytemmalutkie ziemniaczki są pyszne i fajne w obróbce. Składniki: 1/2 kg ziemniaków potatki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 mielonej czerwonej papryki 1/2 mielonej ostrej papryki sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie umyłem. . Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała , odcedziłem. Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską
R'n'G Kitchenpolać przygotowanym sosem balsamicznym. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jagnięcina podhalańska z sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem → Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim → Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem
Oryginalny smaktemperaturze 180 stopni Celsjusza. Po zapieczeniu całość można kroić jak zapiekankę i podawać z ostrą surówką np. z pora z jajkiem. Zapiekana ryba smakuje też wybornie z pieczonymi ziemniaczkami lub czosnkowym pieczywem. Artykuł Ryba zapiekana z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni
sierotka maRysia w kuchniDorsz w chrupiącym cieście paprykowym Soczysta i aromatyczna rybka w pysznej, chrupiącej panierce z ciasta paprykowego. Możemy ją podać z ziemniaczkami frytkami lub ryżem z dodatkiem ulubionej surówki, u mnie surówka z kiszonej kapusty. Ciekawy i bardzo smaczny obiad. Polecam! Składniki: 0,5 kg filetu z dorsza 5-6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko
Blog z Apetytemdoskonały dodatek do obiadu, sałatek i wielu innych dań. Proste w przygotowaniu i niebywale pyszne. Pieczone ziemniaki z rozmarynem wspaniale smakują w towarzystwie najróżniejszych mięs. Idealne połączenie. Takie ziemniaczki często też przygotowuję na przyjęcia czy spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Wówczas podaję je np. wyłącznie w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub innego podobnego. Dodatek rozmarynu nadaje ziemniakom wyjątkowego smaku
Słodkie okruszkiśmietance mieszamy mąki i dodajemy do patelni. 4. Dodajemy także łyżeczkę koncentratu i gotujemy do zgęstnienia. Pod koniec sprawdzamy smak i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Podajemy np.z ziemniaczkami. Smacznego
Gotowanie...to proste !Idealna na te porę roku, prosta i jednocześnie pyszna sałatka z młodych ziemniaków z marynowanymi ogórkami i rzodkiewkami. Idealna bo teraz jest sezon na młode ziemniaczki, chrupiące rzodkiewki i jędrne ogórki, więc mamy okazję wykorzystać najlepsze składniki. Idealna też dlatego, że świetnie nadaje się jako dodatek do mięs z grilla a maj to miesiąc grillowania. Chociaż oczywiście świetnie nada się
Smaczny zeszytsosu dodać śmietanę, zamieszać i potem zmiksować sos ( można też zostawić bez miksowania z wyczuwalnymi kawałkami cebuli). Polędwiczkę pokroić w plastry. Podawać z sosem, pieczonymi ziemniaczkami i sałatą w sosie vinegret
Smaczny zeszytrozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu, z dwóch stron, aż się ładnie zrumienią *** *** Po usmażeniu kotleciki możemy ułożyć na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy z duszonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką lub buraczkami na ciepło *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ
Blog z Apetytemsolą, pierzem i całość dokładnie wymieszać. Na samym końcu wlać śmietanę i jeszcze chwilę smażyć. 3. Gotowe polędwiczki pokroić na plastry, polać sosem marchewkowym i podawać w towarzystwie ziemniaczków
Szalona Kuchnia Eweliny