ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:86/258)

Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej 160

tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron na mocno rumiano. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Kotlety po bawarsku podajemy z ziemniaczkami i ulubioną jarzynką – u mnie duszona młoda kapusta PRZEPIS TUTAJ *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem
Chłodnik z botwinki ze zsiadłym mlekiem 113

warzywa zmiękną Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia Wyłowić zgniecione ząbki czosnku, dolać zsiadłe mleko, wymieszać i doprawić Można podać z ugotowanym na twardo jajkiem lub młodymi ziemniaczkami

HealthyCreations
Młoda kapusta zasmażana 103

dziś wiadomo, że kapusta zasmażana jest jednym z najsmaczniejszych dodatków do obiadu, idealnie komponującym się z tradycyjnym schabowym i młodymi ziemniaczkami. Na moim stole kapusta zasmażana pojawia się najczęściej wiosną, kiedy to w sklepach i na straganach dostępna jest młoda kapusta, a ogrody obfitują w pachnący koper. Continue reading Młoda kapusta zasmażana at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
FISH AND CHIPS 136

soczyste, a panierka chrupiąca. Klasycznie, usmażoną w ten sposób rybkę, skrapia się octem winnym i lekko soli. Podaje z frytkami i puree z groszku. Jako dodatek sprawdzą się też ziemniaczki puree, dip paprykowy lub sos tatarski. Polecam na rodzinny obiad. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 300 g filetu z dorsza (użyłam polędwicy) sól, pieprz 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

cool and minty
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i marchewką 2073

cytryny. Smacznego! Surówka z młodej kapusty i marchewki świetnie sprawdza się jako lekka surówka na grilla lub wiosenna surówka do obiadu , idealna zwłaszcza do dań smażonych i młodych ziemniaczków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Surówka z młodej kapusty z koperkiem i marchewką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
WEGAŃSKIE PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z KOPERKIEM 141

Sycące i pełne smaku pulpeciki z fasoli i płatków owsianych, podane w pysznym, kremowym sosie ze śmietanki i koncentratu pomidorowego. Najlepiej smakują z ziemniaczkami lub ryżem i mizerią z ogórka. Przygotujecie je ekspresowo, bez mąki i jajek, z kilku, łatwo dostępnych składników. Wystarczy rozdrobnić je z przyprawami, a następnie uformować i usmażyć pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Do tego prosty

cool and minty
Kotlety drobiowe po parysku 133

razu smażymy. Można je w jajku i w mące obtoczyć dwa razy. Kotlety smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osuszamy na ręczniku papierowym. Kotlety podajemy z ziemniaczkami i surówką :-) Smacznego

kruche babeczki
GRILLOWANE SZASZŁYKI Z PIERSI KURCZAKA, BOCZKU I SUSZONYCH ŚLIWEK 88

przyrządzić na patelni grillowej, na tradycyjnym grillu lub upiec w piekarniku. Mięso jest soczyste a połączenie suszonej śliwki nadaje lekko słodki posmak. Do tego ulubiona surówka i pieczone ziemniaczki= pyszny obiad :) Składniki: * 500 g filetów z piersi kurczaka * 15 śliwek suszonych (użyłam  Skworcu ) * 15 plasterków wędzonego boczku * 5 patyczków do szaszłyków * 1/3 szklanki oleju * 2 łyżeczki miodu (użyłam miodu

Zrób to smacznie
Menu na tydzień: Przepisy na proste włoskie dania 114

postaci to ulubione danie Agnieszki, a ja, choć generalnie większą estymą darzę ziemniaki i kaszę z czasem uległem jej fascynacji. Miłosz z równym entuzjazmem reaguje na hasło: spaghetti i ziemniaczki. Z jednym i drugim wygrywa tylko piza. Prosta włoska kuchnia Włoska kuchnia standardowo kojarzy się z makaronem i pizzą i słusznie, bo to jedne z najpopularniejszych na świecie dań

Niedzielny kucharz
MŁODA KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI NA CIEPŁO + FILMIK 84

Młoda kapusta na ciepło z ziemniaczkami to przysmak nie jednej osoby. Danie smaczne zwłaszcza że młode warzywa smakują rewelacyjnie. Polecam.  SKŁADNIKI :  2 główki młodej kapusty 1 kg młodych, małych ziemniaków 200 g boczku wędzonego odrobina oleju 1-2 cebule 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku jarzynka do smaku 1 i 1/2  szklanki wody

Kulinarne Fantazje Marioli
Duszona młoda kapusta – dodatek do obiadu 194

Duszona młoda kapusta – dodatek do obiadu Zasmażona młoda kapusta, młode ziemniaczki i kotlet schabowy to dla mnie obiad idealny. Dodatek koperku, marchewki i cebuli rewelacyjnie podkreśla smak tego dania. Taką kapustkę podajemy jako dodatek do obiadu zamiast surówki. Polecam!       Składniki: pół główki młodej kapusty 1 cebula 1 marchewka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 liść

Blog z Apetytem
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie porowym 124

porowym Miękkie i soczyste polędwiczki wieprzowe duszone w śmietankowym sosie z koperkiem, marchewką i porem, to pyszny pomysł na szybki i prosty obiad. Takie danie możemy podać z ryżem, ziemniaczkami lub makaronem. Polecam wypróbować!     Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 niewielka marchewka (lub pół dużej) 1mały por lub pół dużego 200ml bulionu 1 łyżka posiekanego koperku 100ml śmietanki

Blog z Apetytem
Focaccia z polędwiczką 136

przełamuje słodycz miodu i aromat ziół.  Pokrojona w cieniutkie plasterki stała się wybornym chipsem na mojej przystawce. Inne pomysły na przystawki: Grissini Oponki z ciasta francuskiego Chrupiące młode ziemniaczki Puszysty placek drożdżowy z cebulą i szynką Mini calzone Focaccia z polędwiczką - składniki: Ciasto: 10 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli Dodatki

MamaOskarka
Aromatyczny gulasz z szynki 167

Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki -ajvarem. Zobaczycie będzie pysznie :) Składniki 0,5 kg szynki wieprzowej 2 średnie cebule 2 marchewki puszka zielonego groszku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka majeranku sól pieprz 2 liście laurowe olej 2 ząbki czosnku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowe ziemniaki Hasselback ze szparagami, czyli epicentrum wiosennych rozkoszy 119

umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 2. Połącz warzywa z rozdrobnionym twarożkiem i śmietaną - dokładnie wymieszaj. 3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Podawaj do gorących ziemniaczków. Smacznego! Hasselback lemon potatoes with asparagus Ingredients: 1.5 kg of young potatoes 500g green asparagus salt and pepper to taste rapeseed oil Dressing: 6 tablespoons of rapeseed oil 1 tablespoon

Kuchnia w Słońcu Skąpana