ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:88/258)

Kurczak w sosie musztardowym 166

pomysł na mięso kurczaka, to pokroić go w kostkę, obsmażyć, zalać bulionem z dodatkiem musztardy, dusić kilka minut, a następnie zagęścić sos mąką. Do tego jakaś smaczna surówka i ziemniaczki i… obiad gotowy, podano do stołu;) 2-3 filety z kurczaka 1 szkl. bulionu 1 łyżka musztardy np sarepskiej 1 płaska łyżka mąki 1-2 łyżki natki pietruszki

Smaki Na Talerzu
Kotlety ziemniaczane z pietruszką 123

Świetnie smakują polane sosem lub jako dodatek do mięsnych potraw. Lekkie i zdrowe, bez panierki i smażenia w głębokim tłuszczu. Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie Dzisiaj na talerzach wylądowały ziemniaczki w nieco innej formie. Jeśli komuś zostały z poprzedniego dnia lub ma ochotę na świeże, ale w nowej wersji, ten przepis jest właśnie rozwiązaniem. Wystarczyło dodać pietruszki, aby kotleciki nabrały

Zdrowie i pysznie na talerzu
Delikatne i kruche zrazy z karkówki 177

przez ok. 40 minut. W kubeczku mieszamy mąkę z odrobiną wody i dodajemy do sosu. Zmniejszamy ogień pod zrazami i dusimy aż sos zgęstnieje. Danie to możecie podać z ziemniaczkami i sałatką z ogórka kiszonego i cebulki. Smacznego!   Artykuł Delikatne i kruche zrazy z karkówki pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIECZARKOWY STROGANOFF 124

piórka cebulka i czosnek. Wszystko podlane brandy lub winem i krótko gotowane w bulionie. Na koniec zagęszczone passatą pomidorową i minimalną ilością mąki Najlepiej smakuje podany z ryżem, ziemniaczkami lub po prostu z pieczywem.  Sosik jest lekko kwaśny (dużo zależy od tego, jak kwaśną mamy passatę pomidorową) - taki ma być - w razie wątpliwości, polecam dodawać passatę stopniowo. SKŁADNIKI

cool and minty
NUGGETSY Z SELERA Z DIPEM KOPERKOWYM 187

ilości dobrze rozgrzanego klarowanego masła lub oleju, po około 2 minuty z każdej strony, aż panierka się przyrumieni. Podajemy z sosem koperkowym (wszystkie składniki mieszamy w miseczce) i np. ziemniaczkami puree

cool and minty
Dorsz w boczku na soczewicy 203

inaczej. Miałam w domu soczewicę w puszce, świeży szpinak i resztkę mleka kokosowego – idealnie pasowały do dorsza w boczku. Jeśli nie lubicie soczewicy – można wykorzystać ugotowane, młode ziemniaczki, zaś równie dobrze jak szpinak sprawdzi się jarmuż. Dorsz w boczku: 300 g polędwicy z dorsza lub innej białej ryby kilka plasterków wędzonego boczku lub pancetty 2 gałązki rozmarynu

Poezja smaku
Ile produktów z olejem palmowym masz w swojej kuchni? – przerażające informacje 207

draże (oczywiście nie wszystkie, polecam wpis – jak cukier wpływa na mózg dziecka – 13 potwierdzonych przypadków ) płatki śniadaniowe (czytaj etykiety zwłaszcza płatków smakowych) gotowe obiady mrożone (kotleciki, rybki, ziemniaczki…) gotowe pakowane rogaliki i drożdżówki napoje czekoladowe i smakowe w proszku czekoladowe i orzechowe kremy do pieczywa (polecam zrobienie własnego czyt wpis – domowa nutella bez cukru i masło

W Kawiarence
Karkówka W Sosie Chrzanowym 176

wywaru, mieszamy tak aby nie było gęste i dodajemy do naszego sosu z karkówką) Całość gotuje jeszcze z około 10 minut doprawiając jeszcze ewentualnie do smaku. Karkówkę podałam z ziemniaczkami i np. ogórkiem kiszonym. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Szarpane kotleciki drobiowe z camembertem 173

Szarpane kotleciki drobiowe z camembertem Proste i szybkie w wykonaniu kotleciki z kurczaka, warzyw i sera, które smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Możemy je podać z ziemniaczkami, frytkami lub ryżem albo w bułce – w formie burgerów. Świetny pomysł na pyszny, rodzinny obiad!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka 2 łyżki mąki

Blog z Apetytem
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 151

stron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
TARATOR BY FIOLKA 97

upał najlepszy jest chłodnik. Ten, według bułgarskiego przepisu Fiolki, jest przepyszny i orzeźwiający. Doskonały sam lub do młodych ziemniaczków z koperkiem. Składniki: dwa średnie ogórki pęczek rzodkiewek 2 duże jogurty naturalne (mogą być greckie) ząbek czosnku dwie garście posiekanego koperku sól, pieprz chlust oliwy z oliwek opcjonalnie: posiekane włoskie orzechy Ogórki obieramy i ścieramy na tarce. Ja odlewam wodę. dodajemy

Cytryna&Co.
WYLUZOWANE UDKA Z KURCZAKA Z CYTRYNĄ I ROZMARYNEM 134

rozmaryn kilka gałązek Mięso obficie solimy solą ziołową, obtaczamy w mące i podsmażamy 5 minut na niewielkiej ilości oleju, żeby się lekko zarumieniło. Mieszamy z pokrojonym porem, marchewką i ziemniaczkami w dowolnej formie, przekrojonymi na pół ząbkami czosnku, rozmarynem i pokrojoną w plasterki cytryną. Doprawiamy solą ziołową, chlustamy oliwą i wodą przykrywamy, "miąchamy", żeby wszystko się wymieszało i pieczemy około

Cytryna&Co.
POLĘDWICA WOŁOWA Z ZIELONYM PIEPRZEM I KARCZOCHY Z CZOSNKIEM I CHILLI 125

karczochowa planowana jest jednak na jutro z Wężem, Rafim i Doboszami :) Do karczochów zrobiłam pieczoną w całości polędwicę wołową, wyszła genialnie miękka, rozpływająca się w ustach. No i oczywiście ziemniaczki, bo bez nich Wąż nie uznaje obiadu ;) Polędwica: 600-800 g polędwicy wołowej (robiłam dla trzech osób, dla 4 osób cała polędwica: wycięty środek, a reszta na tatar albo

Cytryna&Co.
PATATAS CON SALSA BRAVA 110

Czyli ziemniaczki w pysznym, ostrym sosie :) Z tym sosem można podać też pieczone bataty, topinambur lub inne warzywa. Zainspirowana dzisiejszym hiszpańskim lunchem, postanowiłam przygotować Chłopakom domową salsę. Wyszła wyśmienita, najlepszych na świecie pomidorów od Teścia. Mam zamiar zrobić kilka słoiczków na zimę :) Składniki na sos: cebula 4 średnie pomidory 2 ząbki czosnku łyżka cukru pół łyżeczki soli łyżka octu balsamicznego

Cytryna&Co.
Ekspresowy obiad, co tam stek - ziemniaczki wygrały! 147

podsmażamy na łyżce masła aż wyparuje woda, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej i pieprzu. W osobnym naczyniu smażymy pokrojony, surowy, wędzony boczek, 3 ząbki czosnku, chilli, dodajemy ugotowane ziemniaczki (przyznaję miałam gotowca), przez chwilę je rumienimy i mieszamy ze szpinakiem. Doprawiamy solą, jeśli jest taka potrzeba. Smacznego! Obok "gwiazdy wieczoru" - stek z polędwicy wołowej, polany masłem ze zredukowanym balsamico, pieprzem

Cytryna&Co.

Proponowane wyszukiwania