Pikantna słodycz!, tak można by określić dzisiejszą przekąskę na zimno. Choć nie ma tu mięsa i ostrej papryki, to jest to szaszłyk sycący i z charakterem
Kuchnia PROzdrowotnaZdrowa żywność daje wiele nowych kulinarnych możliwości. Świetnym tego przykładem są nasiona chia które mają lekko zagęszczające właściwości które idealnie pasują do stworzenia dressingu o idealnej
Kuchnia PROzdrowotnaProstota i ład w wersji dla jednej osoby :) Soczyste zielone jabłuszko, jagody goji, banan wraz z sosem z mandarynek, marchwi i kardamonu posypany migdałami. Jeśli chcesz
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: 900g marchewki 520g buraków 2 średnie pomarańcze 2 jabłka Przygotowanie: Marchewki i buraki umyć, osuszyć , obrać i pokroić na mniejsze kawałk i. Wło żyć do
Gaździnka warzySzpinak jest wspaniałą, delikatną, zieloną rośliną której liście mogą zdziałać naprawdę cuda. Wszystko to ze względu na jego budowę i strukturę składników mineralnych znajdujących się w jego jadalnej części czyli soczyście zielonych listkach. Dlaczego warto sięgnąć po szpinak, i wprowadzić go jako jeden z podstawowych składników naszej diety? Po pierwsze należy wspomnieć, że szpinak należy do niewielu z tych warzyw(...)idzie ich spożywanie niesie ze sobą wiele pozytywnych prozdrowotnych skutków dla naszego organizmu. Jedząc go regularnie , zarówno na surowo, jako dodatek do potraw lub różnego rodzaju koktajli i soków, możemy łatwo sprawić, że nasze zdrowie i samopoczucie znacznie ulegnie poprawie. Co takiego ma w sobie szpinak, że staje się w dzisiejszej dobie promocji zdrowego żywienia tak chętnie wychwytywanym, a zarazem
ProstePesto.plDziś zaproponuję pyszny i bogaty w witaminę C, żelazo, potas, magnez i kwas foliowy - koktajl ze szpinakiem i ananasem. Smak szpinaku jest zupełnie niewyczuwalny. Zdecydowanie dominuje tutaj smak pozostałych owoców - czyli ananasa, banana i jabłka. Z podanych składników otrzymujemy 2 szklanki koktajlu. Składniki: 2 duże garści świeżego szpinaku, 2 plastry świeżego ananasa, 1 banan, 1 jabłko, sok wyciśnięty(...)naturalnego, 1/2 szklanki wody kokosowej, Dodatkowo: pestki z owocu granatu. Szpinak posiekać na drobniejsze kawałki. Przełożyć do blendera. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować, aż uzyskamy jednolitą konsystencję o zielonym kolorze bez widocznych liści szpinaku. Na wierzch dodać pestki owocu granatu. Źródło: ilovebake.pl   Drukuj przepis
Świat Domowej Kuchnicodziennie jeden pełnowartościowy koktajl - choć tak bym tego nie nazwała, bo mleka w sobie nie ma, bardziej pasuję mi tu nazwa smoothie albo po prostu owocowy mus. Codzienny inny, aby uciec od monotonni. Dlatego wiem, że da się połączyć składniki tak, aby były smaczne i przy okazji zdrowe. W przewidzianym cyklu zdrowych napoi, dziś pierwszy - zielony. Z kiwi, winogron, ananasa
Słodkie PrzyjemnościTrybula to dość zapomniane ziółko z rodziny selerowatych, z wyglądu na pierwszy rzut oka można pomyśleć że to liście pietruszki lecz jej smak wszystko wyjaśni. Odnajdziemy
Kuchnia PROzdrowotnaŚrodek lata a wraz z nim upalne dni to prócz brązowej opalenizny szukanie sposobów na ochłodzenie. Prócz picia wody, najlepszym orzeźwieniem są zimne owoce, najlepiej sezonowe
Kuchnia PROzdrowotnaKontrastowe smaki w kilka minut! Świeża śliwka z aromatycznym zielonym pieprzem i żurawiną to propozycja na jeden z tych nieco zimniejszych deszczowych dni. O słodycz zadba
Kuchnia PROzdrowotnagarści zielonych warzyw liściastych (szpinak, jarmuż) 2. Małe kroki Przede wszystkim nie szalej i nie wprowadzaj od razu kilogramów warzyw do diety, bo szybko się zniechęcisz. Rób to stopniowo, dorzucając najpierw do każdego posiłku niewielką ilość ulubionych warzyw, następnie staraj się zwiększać porcję. Pamiętaj, że nawet najmniejszy postęp jest lepszy od żadnego. 3. Pij koktajle Mój ulubiony i chyba najprostszy
Powiedz dietom niejeden banan. Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 pomarańcza 1 kiwi 1 banan 2 - 3 garście świeżego szpinaku baby cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt naturalny, dodajemy obraną ze skóry pomarańczę i banana oraz kiwi, podzielone na mniejsze części, na końcu szpinak - ilość w zależności od intensywności zieleni, jaką chcemy uzyskać
Moja smaczna kuchniatygodnia. Po koktajlach przyszła u mnie ochota na śniadania, które uwielbiam przygotowywać w słoikach, tak, już kiedyś Wam o tym pisałam. Dzisiaj sałatka, którą przygotowałam w kilka chwil, była tak pyszna! Włoskie salami, dwa rodzaje fasoli, cieciorka i chrupiące ziarna słonecznika, cudowne smaki włoskie w środku tej ponurej pory roku, do tego oliwki, moje ukochane, zielone z pestkami, których
Moja smaczna kuchniazapraszam na lekkie zielone smoothie! Wielka bomba witaminowa, idealna na wzmocnienie przed nadchodzącą jesienią :) Składniki: 300g szpinaku baby 1/2 avokado 1 obrana cytryna 4 łodygi selera naciowego 1 duży pęczek natki pietruszki ok. 300ml wody dodatkowo: jeśli macie ochotę na coś słodszego i bardziej owocowego - dodajcie jednego banana :) Do dzieła: Jeśli chcecie zobaczyć jak powstawał mój koktajl - na Instagram
Spektrum SmakuPłatki jaśminu to bardzo smaczny dodatek, nie tylko do zielonej herbaty :). W czasie popołudniowego spacerku warto zerwać kilka gałązek i urozmaicić sobie kuchnię. Dziś użyjemy ich
Kuchnia PROzdrowotna