które można zrobić w domu, bez wydawania fortuny w sklepikach. Śniadanie najlepiej zapakować w papierowe torebki lub włożyć do pudełka plastikowego, warto zaopatrzyć się także w butelki na np. koktajle i kubki do sałatek, sprzedawane z widelczykami, wybór jest naprawdę ogromny. O czym pamiętać przy przygotowywaniu śniadania i robieniu zakupów? Jeden produkt możecie podzielić na kilka dni, np. rukolę(...)brokuły, podzielcie je na porcje, włóżcie do woreczków i zamroźcie. Nie trzeba zawsze kupować świeżego pieczywa, na grzanki najlepsze jest bowiem pieczywo czerstwe. Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym
Moja smaczna kuchniaPyszna, zdrowa i bardzo orzeźwiająca mrożona herbata z brzoskwiniami. Idealna na ogromne upały. Bardzo chłodzi i świetnie nawadnia. Nic... tylko robić :) Składniki na 1 dzbanek: 2
CzarnawisienkaOpinia: Takie słoiczki do koktajli z uchwytem możecie zakupić na garneczki .pl Są wysokiej jakości i na pewno będziecie zadowoleni :) Pojemność: 400 ml Wysokość z rurką: 24,0 cm Wysokość słoika: 13,5 cm Średnica górna: 7,0 cm Średnica dolna: 6,5 cm Kolor: przezroczysty Kolor i wzór nakrętki : biało-zielona krata Kolor i wzór rurki
Różowa kuchniaBrukselka! koszmar dzieciństwa, powraca w smacznej i zdrowej odsłonie :) To niepozorne zielone warzywo to ogromne źródło witamin, minerałów i chlorofilu - świetnie tonizuje organizm, alkalizuje i dodaje
Kuchnia PROzdrowotnaciekawości, od razu uprzedzam wszystkie pytania. Nie! Nie jestem w ciąży. Na razie to chyba średnio możliwe, zważywszy na fakt, iż Młody wypija ze mnie codziennie hektolitry białkowego koktajlu, czym skutecznie blokuje moją owulację. A po drugie, tylko nie Julka. Na dziewczęcym rynku imion nawał ich. Zaraz obok Oliwek, Zoś i Natalek. No, właśnie, kiedyś to i nawet na Natalię(...)schłodziłam przez 1h w lodówce. Formę do pieczenia wysmarowałam masłem. Ciasto rozwałkowałam, wyłożyłam nim formę, nakłułam widelcem i zapiekłam wstępnie przez 15min. w 150st. Farsz 1 duży por (bez zielonych liści) 200g zielonego groszku (mrożonego) 200g kukurydzy (z puszki)1 łyżka masłaPora pokroiłam w krążki i podsmażyłam na maśle. Groszek podgotowałam w osolonej wodzie ok.10min. Kukurydzę odcedziłam. Masa jajeczna
bastalenazapomnienie, bo nic nie było już go w stanie uratować. Kupiłam nowy blender z rozdrabniaczem i zaczęłam szaleć w kuchni - w końcu mogłam zrobić swoje ukochane zupy kremy, lody, koktajle i wszystkie inne pyszności :) Po raz pierwszy mieliśmy okazję spróbować z Dominikiem prażonej ciecierzycy - była przepyszna, choć Dominikowi nie przypadła do gustu tak jak mi ;) Wszyscy mówią(...)Ekspresowe zielone curry z kurczaka Gulasz piwny Grillowany kurczak z frytkami z batatów Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane Inne: Domowe mleko kokosowe + szybki koktajl bananowy
Cooking Monsterkoktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka z rukoli
Moja smaczna kuchniawpływ na skład koktajlu, rano wybiera w jakim powinno być smoothie danego dnia. Za każdym razem po podaniu koloru pada stwierdzenie, że nie uda się zrobić napoju w tym właśnie kolorze. Dziś padł kolor groszkowy (ufff... mam nadzieję nie doczekać chwili kiedy padnie czarny). Składniki:spora garść rukoligarść melisygarść mięty zielony ogórekbanansok z limonki200 ml jogurtu naturalnego300 ml mleka
Magiczna kuchnia Dariiwiele zastosowań: pasują do koktajli, można z nich zrobić pyszne chipsy, ale też sprawdzą się jako składnik ciepłych dań, na przykład zup. Istnieje sporo mało znanych przepisów, w których jarmuż może pokazać swoje smaczne oblicze. Zupa z jarmużem – prosty przepis Jarmuż można dodać do dań ciepłych, w tym do zup na podobnej zasadzie, co zieloną pietruszkę czy kapustę
Wiszniówkauruchomiłam miksując pierwszy koktajl od razu zauważyłam jego ogromną zaletę – jest cichy i szybki . Dzięki niemu nie muszę już czekać, aż młodsze dziecko się obudzi (lub tak jak to zazwyczaj bywało, gdy syn spał używać łyżki i siły rąk podczas robienia ciasta). Blender jest dostępny w różnej kolorystyce (3 do wyboru). Mój jest zielony, co bardzo podoba się córeczce
Słodkie okruszkinadzieję, że odnajdę wreszcie smak który przyjemnie je zaskoczy.Green Mint Mojito przygotowałam w dużej szklance,w sam raz na letnie, największe pragnienie :)Moje wrażenia : zapach wyraźnie miętowy, kolor jasno zielony, pita bez cukru podkreśla prawdziwą główną nutę herbaty - miętę. Kto nie wyobraża sobie jednak picia herbaty bez cukru polecam odrobinę cukru brązowego, słodycz miodu też będzie świetna. Herbata Green(...)Mint Mojito i mój słodki sernik na kakaowym spodzie - pasowały do siebie idealnie :) Z naparu Green Mint Mojito przygotowałam koktajl , a oto składniki : limonka herbata Green Mint Mojito kruszony lód brązowy cukier 2 listki mięty Do gorącego naparu herbacianego dodałam miętę, pokrojoną limonkę, cukier, a po przestudzeniu lód. Całość dobrze
Proste PotrawyDomowe granola bars to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, którą można na przykład zapakować dziecku do szkoły i mieć pewność, że zamiast batona ze sklepu zje
kuchnia doskiKolejny klasyk czyli kurczak-ananas w sałatkowej odsłonie. Wersja odchudzona czyli mniej majonezu, więcej zielonego i chrupkiego. Będzie rzodkiewka, sałata masłowa, orzech włoski i sos z
Kuchnia PROzdrowotnaOkoń morski nazywany tez labraksem to całkiem ciekawa ryba. Ma zupełnie inną strukturę mięsa niż np. dorsz. Wydaje się gumowaty, ale jest na tyle delikatny że
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie, sezonowe smakowanie zaczynamy od szparagów. Bierzemy zielone bo ładniej wyglądają i nie trzeba ich całych obierać :). Szparagi są bardzo niskokaloryczne, lekkostrawne, pełne kwasu foliowego, rutyny
Kuchnia PROzdrowotna