zielony koktajl - 1740 przepisów (strona:76/116)

Zdrowe Pyszne koktajle na bazie jarmużu - Bomba witaminowa 141

nigdy nie obieram jabłek ze skórki, gdyż to własnie w niej jest najwięcej witamin oraz cennego błonnika, dlatego tylko dobrze umyj jabłka i pokrój je na ćwiartki. ***Do każdego koktajlu po zblendowaniu, możecie dodać pół łyżeczki nasion chia. ****Jeżeli preferujesz ostre smaki, dodaj świeżej papryczki chilli aby jeszcze bardziej podkręcić metabolizm. ***** Jeżeli mimo poniższy przepisów  nie możesz się przekonać(...)cytryna - plasterek ok 1cm Banana umyj i obierz ze skórki. Cytrynę obierz ze skórki. Wszystko zblenduj. 4. Świeży - Gaszący pragnienie   jarmuż + mięta + limonka + zielony ogórek Polecam go zwłaszcza latem, z kostkami lodu.  garść liści jarmużu ogórek - 1 szt limonka - pół średniej wielkości świeża mięta- kilka listków Wszystkie składniki dokładnie umyj. Ogórka nie obieraj ze skórki

Wylizany Rondel
Owocowo-miodowy poranek 186

Składniki 4 łyżki miodu akacjowego sok z całej cytryny pęczek natki pietruszki 4 jabłka truskawki Obrać jabłko, pokroić na małe kawałki, wymyć pietruszkę i włożyc do

Z Kuchni Do Kuchni
4 pomysły na SMOOTHIE BOWL 166

Znudziły się Wam zwykłe koktajle? Jeśli tak to smoothie bowl będzie dla Was idealne! Ten gęsty koktajl podany w misce z ulubionymi dodatkami to świetny sposób na zdrowe, szybkie i pożywne śniadanie. Wystarczy zblendować ulubione składniki, przelać do miski, dodać na górę owoce lub nasiona  i gotowe!  Składniki: 3 dojrzałe banany  5 daktyli (najlepiej(...)łyżka masła orzechowego  Składniki:   3 banany  1 mango  1/4 ananasa  1/2 kiwi  Składniki: 3 banany garść szpinaku  1 kiwi 1/2 zielonego melona Składniki: 3 banany 2 garście truskawek garść borówek garść malin  Smacznego

wegujemy
KOKTAJLOVE 319

Teraz z energią i uśmiechem można witać nowy dzień! Do tego sezon na truskawki trwa w pełni więc jak najbardziej korzystajmy z urowków tych pysznych i zdrowych owoców. PS. Koktajl ten dobrze radzi sobie ze zgagą. Polecam pić go często, gęsto specjalnie kobietą w ciąży kiedy zgaga jest naprawdę bardzo męcząca. Mi pomógł wiele razy! SKŁADNIKI : mleko migdałowe – 1 ½ szklanki(...)sztuk wiórki kokosowe – 2 łyżeczki miód – można pominąć – 1 łyżeczka siemie lniane – 1 łyżka PRZYGOTOWANIE : Banana obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do blendera. Truskawki umyć. Odciąć zielone końcówki i dodać do banana. Wsypać wiórki kokosowe, siemie lniane i dodać miód ( opcjonalnie). Zalać wszystko mlekiem migdałowym i wszystko zmiksować. Koktaj przelać do szklanki. Można udekorować wierzch szklanki truskawką

kuchniabellissima.wordpress.com
Surówka z białej kapusty 447

Niedawno obiecałam, że częściej będą pojawiać się na blogu surówki, więc dziś kolejna. Tym razem klasyczna surówka z białej kapusty. Klasyczny, ale bardzo smaczny dodatek do

kuchnia doski
Zapiekanka z rybą 176

Dziś dla odmiany chcę zaproponować danie z ryby. Zapiekanka jest bardzo smaczna i u mnie w domu wszyscy bardzo ją lubią. często przygotowuję ją dla mojej

kuchnia doski
KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ 122

Jarmuż to odmiana kapusty. Dostępne są różne jego odmiany, które różnią się wyglądem, kolorem i smakiem. Możemy spotkać jarmuż o liściach prostych lub karbowanych, zielony, fioletowy, fioletowo-zielony, a także fioletowo-brązowy, o smaku delikatnym lub z lekką goryczką. Sezon na jarmuż trwa od września do początku zimy. Jarmuż do niedawna był praktycznie nieznanym warzywem i traktowano(...)się już coraz bardziej popularny i dostępny w sklepach. Można go podać na surowo, np. w postaci sałatki lub przygotować na wiele sposobów: wycisnąć z niego sok, zmiksować w koktajlach, krótko smażyć, gotować na parze, blanszować, a także piec. Warto do swojej diety włączyć jarmuż, gdyż należy on do najzdrowszych warzyw - ma właściwości przeciwzapalne i zawiera przeciwutleniacze, które mają silne

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #20 - JARMUŻ 131

Jarmuż to odmiana kapusty. Dostępne są różne jego odmiany, które różnią się wyglądem, kolorem i smakiem. Możemy spotkać jarmuż o liściach prostych lub karbowanych, zielony, fioletowy, fioletowo-zielony, a także fioletowo-brązowy, o smaku delikatnym lub z lekką goryczką. Sezon na jarmuż trwa od września do początku zimy. Jarmuż do niedawna był praktycznie nieznanym warzywem i traktowano(...)się już coraz bardziej popularny i dostępny w sklepach. Można go podać na surowo, np. w postaci sałatki lub przygotować na wiele sposobów: wycisnąć z niego sok, zmiksować w koktajlach, krótko smażyć, gotować na parze, blanszować, a także piec. Warto do swojej diety włączyć jarmuż, gdyż należy on do najzdrowszych warzyw - ma właściwości przeciwzapalne i zawiera przeciwutleniacze, które mają silne

Kuchnia MagdaLeny
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 225

soku jabłkowego – pęczek botwinki – 500 gramów malin – pęczek kolendry KOKTAJL SZPINAK I SELER NACIOWY Składniki: – 1 l soku jabłkowego – 4 łodygi selera naciowego – 500 gramów szpinaku – 4 soczyste brzoskwinie KOKTAJL MARCHEW I KAPUSTA Składniki: – 0,5 l świeżego soku z marchwi – 0,5 l soku jabłkowego – 4 liście kapusty – 4 jabłka WYKONANIE: Wszystkie składniki należy dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze(...)ręcznym lub kielichowym. Można podawać z lodem. SAŁATKA Z PĘCZAKIEM Składniki: – 0,5 kg pęczaku – 1 koper włoski – 0,5 kg pomidorków koktajlowych różnych kolorów i gatunków (czerwone, żółte, zielone, czarne) – 5 ogórków gruntowych – 150 gramów oliwek kalamata BEZ PESTEK – 150 gramów sera owczego solonego – kilka łyżek oliwy – kilka łyżek jogurtu greckiego – doniczka mięty – kilka łyżek orzeszków piniowych – 1 cytryna

karmelowy
Czekoladowy krem z awokado 223

może dojrzeć. Zbyt dojrzałe awokado będzie mieć dość nieapetyczny, ciemny miąższ, więc trzeba być ostrożnym. Czy awokado jest jeszcze dobre możemy sprawdzić odrywając szypułkę, powinien się pod nią kryć zielony miąższ. Jak obrać awokado? Rozpoczynamy od przecięcia owocu naokoło pestki, zaczynamy od węższej części i ciągniemy nóż przez cały owoc. Rozkręcamy go na bok, w jednej części pozostaje pestka - usuwamy(...)usuwamy. Miąższ oddzielamy od skórki po prostu za pomocą łyżki. Co możemy zrobić z awokado? Oprócz guacamole, możemy je wykorzystać jak masło, smarując nim kanapki, dodać do ulubionego koktajlu, zrobić majonez lub właśnie, krem czekoladowy. Krem czekoladowy do złudzenia przypominający Nutellę®!Jeśli się nie powstrzymasz, to zjesz całą porcję od razu :DZapraszam!Pomysł podpatrzony u Olgi Smile.Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Mango 159

ilością soczystego miąższu. Ma kształt walca, lekko spłaszczony przy końcach. Kolor skóry owocu zależy od etapu dojrzewania, barwy zaczynają się od ciemnozielonej przez żółtą, pomarańczową, aż po czerwoną. Barwa zielona świadczy o niedojrzałości owocu, a intensywnie czerwona  świadczy ze owoc jest przejrzały. Najlepszy do jedzenia będzie owoc, który po naciśnięciu lekko się ugnie. W odpowiednim wyborze pomoże także węch(...)także idealny składnik deserów (ciast, galaretek, dżemów) lub dodatek do potraw, takich jak sałatki czy sosy do mięsa. Z mango powstają także pyszne i wartościowe soki oraz koktajle. Dodatkowo idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, jak np. szynka, ale i łosoś.  w 100g owocu znajduje sie 60 kalorii. Mango można zaliczyć do najsmaczniejszych i najzdrowszych owoców . -  działanie

ciasta i desery czyli na słodko
Koktajl szpinakowo-truskawkowy z orzechami 148

Zamiast cukru używam do nich dojrzałego banana. Cała reszta to sezonowe owoce i dodatki, które mam akurat pod ręką. Dziś padło na truskawki i szpinak z orzechami włoskimi. Taki koktajl jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zdrowy. Szpinak dla niewtajemniczonych jest właściwie niewyczuwalny. Orzechy dobrze smakują z bananem i dodają charakteru jego połączeniu z truskawką.   Składniki(...)rozcieńczenia 100g truskawek parę orzechów włoskich Szpinak, banana,otręby blendujemy. W razie potrzeby rozcieńczamy wodą. Wlewamy do szklanki lub kubka. Truskawki blendujemy z orzechami i wlewamy na warstwę zieloną.   Naturalne i zdrowe produkty znajdziecie na stronie  http://naturalniezdrowe.com.pl

Wrzosowa Polana
5 pomysłów na letnie śniadania z sezonowymi owocami 135

razem jest to 5 letnich śniadań z sezonowymi owocami, do których wykorzystałam zapakowane w kartony produkty takie jak: mleko, maślanka, kefir i napoje roślinne. Puszyste pankejki z borówkami, zielone szpinakowe naleśniki, 5-minutowa nocna owsianka malinowa, jagodowe smoothie bowl oraz sycąca owsianka pieczona z jabłkiem i rabarbarem – z tymi przepisami Wasze poranki nie będą nudne! Choć bardzo lubię truskawki(...)wymagające nieco więcej pracy, za to bardziej sycące i efektowne receptury na szpinakowe naleśniki, puszyste placki na maślance oraz pieczoną owsiankę, którą można jeść jak letnie ciasto. Placuszki, naleśniki, koktajle, owsianki – te wszystkie śniadaniowe pyszności nie powstałyby bez dodatku mleka, jogurtu, kefiru, czy napojów roślinnych, które możecie dostać w kartonach do płynnej żywności. Wspólnie z Fundacją ProKarton, zajmującą się edukacją

Chilli Czosnek i Oliwa
45 przepisów na Karnawał 2016 169

best of 2016 na karnawałowe szaleństwa! Zapomnijcie o mrożonej pizzy na telefon czy sałatkach pełnych niezdrowych dodatków. Życzę Wam udanego Karnawału 2016 i smacznego! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi(...)chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Gremolata Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny

Moja smaczna kuchnia
Czerwona porzeczka, żółty arbuz i mięta - kolorowe i zdrowe letnie napoje 153

przegrzaniem i odwodnieniem nie ma żartów. Samą wodą jednak człowiek żyć nie może. Trzeba dostarczyć jeszcze minerały i witaminy. Najprościej zrobić to wykorzystując owoce i warzywa do przygotowywania koktajli i innych napojów. Tutaj ograniczyć nas może tylko wyobraźnia :) Ja tym razem postawiłam na żółtego arbuza, czerwoną porzeczkę i miętę. Wyszło pysznie i zdrowo przy niewielkim nakładzie pracy - czyli(...)uzupełnienia, opcjonalnie kostki lodu. Z arbuza wykroić żółty miąższ i zblendować go.  Porzeczki opłukać, oberwać z szypułek i również zblendować. Opłukaną miętę posiekać bardzo drobno. Napój żółto-zielony: Mus arbuzowy wymieszać z miętą - proporcje według smaku, ja lubię dużo mięty :)  Napój czerwony: Porzeczkowy mus wlać do szklanki, dopełnić musem arbuzowym. Na końcu do napojów można dodać

Codzienna kuchnia niecodzienna