pogdotowanych) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki masła 200 g sera gorgonzola 1 - 1,5 litra bulionu (u mnie rosół z poprzedniego dnia) 400 g zielonego groszku (u mnie mrożony) świeżo mielony pieprz sól 50 g parmezanu W rondlu roztapiamy masło, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli (zrobi się przezroczysta) wrzucamy
Bon Appetit MałgorzatyKarnawał trwa, więc i gościmy się częściej niż zazwyczaj. Zapraszam na kulinarne karnawałowe propozycje :) Sałatki: Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka śledziowa z pieczarkami Sałatka z pieczarkami Sałatka jarzynowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka z szynką Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem Sałatka
Kuchnia domowa Aniświąteczna I Sałatka świąteczna II Śledzie w śmietanie z jabłkiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem Sałatka z makaronem i szy nką Sałatka z makaronem, warzywami i wędliną Sałatka z pieczarkami Sałatka z brokułem, fetą
Kuchnia domowa AniSałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka ryżowa z kurczakiem Sałatka szynkowa siostry Anastazji Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka śledziowa z jabłkiem Sałatka śledziowa z pieczarkami Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka świąteczna I Sałatka świąteczna II Sałatka warstwowa z kalafiorem Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka wielowarzywna z kapustą pekińską Sałatka z arbuza i fety Sałatka z brokułem, fetą
Kuchnia domowa Anirównomiernie. Zwiększyć temperaturę w piekarniku do 200 st. C i piec przez około 20 minut lub do czasu aż wierzch stanie się chrupiący i brązowy. Podawać z zielonym groszkiem. Smacznego Uwagi: W oryginalnym przepisie podano 50 g boczku, dałam 2x tyle, tak samo z czosnkiem
Stare GaryNIEzwyczajna sałatka ziemniaczana z zielonym groszkiem, ogórkiem kiszonym i serem kozim w jogurtowo-majonezowym sosie, z dobrym smakiem i charakterem :) Zaserwowana w cykoriowych łódeczkach, przez co sprawdzi się na różnego typu imprezach, gdyż jest wygodna do trzymania, idealna na dwa małe kęsy, no i wygląda apetyczniej niż 'wymemłana' sałatka podana w misie (głównie dotyczy to sałatek majonezowych)! Jeżeli więc zostały
Kraina Miodem Płynącawymieszaj całość. Włóż do malaksera (może być również blender) papryki, dymki oraz koperek i wszystko drobno posiekaj. Posiekane warzywa rozsyp na dużej tacy lub desce. Do warzyw dodaj groszek zielony (jeśli używasz mrożonego, najpierw kilka minut blanszuj go we wrzątku) skrop całość sokiem z otartej cytryny i 2 łyżkami oliwy. Spulchnij kuskus widelcem i posyp nim warzywa, wszystko wymieszaj
Kredowe MenuBeverley Jollands to zbiór przepisów wege w słonecznym południowym klimacie krajów śródziemnomorskich. Połączenie dwóch nurtów żywieniowych, które bardzo cenię. Zupa z cukinii z fetą, koperkiem i papryką, dip z zielonego groszku, czy marokańskie naleśniki szpinakowe to potrawy, od których z pewnością pocieknie Wam ślinka. Jest tylko jeden szkopuł, o którym informuję od razu - książka niestety nie została wydana w języku
Chilli Czosnek i OliwaSzpinak,groszek zielony,maliny i jagody zawsze lezakuja w mojej zamrazarce. Natomiast ser zolty mozna znalezcw kazdej lodowce.I mamy juz produkty do dzisiejszego obiadu.Dzisiaj wytrawne nalesniki z maki pszennej pelnoziarnistej ze szpinakiem.Swietnie smakuja z sosem pomidorowym,ewentualnie z ketchupem. Zawarte w szpinaku bogactwo witamin,mineralow i przeciwutleniaczy stawia go na najwyzszych pozycjach w rankingach zdrowego i pozadanego w naszej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyjadaczy: - 2 szklanki suchego ryżu - ok. litr bulionu, rosołu - 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę - mięso z tegoż rosołu obrane i pokrojone w małe kawałki - dowolne warzywa ( u mnie groszek zielony, fasolka szparagowa, kalafior) - 2-3 łyżki masła - ok 50 g parmezanu Składniki są tylko sugestią, risotto może być bezmięsne, można dodać zupełnie inne warzywa, dobrze na smak robi też
Z butelką mleczka w tleŚledzik nie musi być wcale nudny a może być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi Składniki: 1/2 kg sledzi puszka groszku zielonego 1 jabłko 1 cebula 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI wody Wykonanie: Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy
Z Majeczką w kuchniinspirować się pomysłami Jamiego Olivera . Kocham tego chłopaka i jego bałaganiarski styl, bo ze mnie też żadna Martha Stewart. Potrzebujesz: porcję łososia ze skórą cukinię paprykę groszek zielony (np. mrożony) kilka ziemniaków fasolkę szparagową lub inne warzywa np. brukselka, cebula, brokuł Co robić? 1. Ziemniaki obrać i podgotować razem z fasolką w osolonej wodzie (to samo
Matka Żywicielkaczują się wśród ryb :) Składniki: dzwonka świeżego karpia , 3 marchewki , 2 pietruszki , kawałek selera , mała cebula , 4 duże liście laurowe , 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego , sól, zielony groszek. Z karpia wybrać większe dzwonka, które mają mniej drobnych ości. Ugotować je na parze - najprościej ustawić durszlak na ciut większym garnku. (Do wody
Codzienna kuchnia niecodziennaWstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika i piec przez około 40 minut aż do pojawienia się złotej chrupiacej skórki. Podawać z gotowanymi warzywami może to być np groszek zielony. SMACZNEGO
zielonacukinka