uwielbia Przy ich duszeniu unosi się bardzo przyjemny aromat. Jeśli lubicie mięso, chcecie odkrywać nowe smaki, to z pewnością się nie zawiedziecie. Słodko-pikantny sos, którego każdy chce dolewać i dolewać… Drukuj Żeberka w sosie miodowym Składniki 1-1,5 kg żeberek papryka ostra 1 papryka czerwona 1 chili (jeśli lubicie ostre smaki) 1 duża cebula 6 łyżek
Mieszam w Garnkuwieprzowych 1 puszka białej fasoli 2 cebule 3 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 4 łyżki pikantnego ketchupu majeranek zioła prowansalskie sól pieprz papryka słodka mielona 2-3 łyżki oleju A jak to zrobić: Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Przełożyć do miski i natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem i ketchupem. Przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka
Kuchnia w opałachduża cebula – Łyżka masła – pół szklanki białego wina – Kilka ziemniaków – 1-2 garści kaczy pęczak – Sól, pieprz, papryka słodka, opcjonalnie kminek/ kmin rzymski, pieprz cayenne, imbir suszony Żeberka pokroić w paski, zagotować w dużym garnku**, zszumować. W międzyczasie na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Gdy będzie złota dodać pokrojoną w cienkie półksiężyce marchew
Pociąg Do Kuchniłyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego otartego majeranku 1 łyżka mielonej czerwonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (mielonego chili) Instrukcje Żeberka oczyszczamy z ewentualnego nadmiaru tłuszczu. Kroimy na kawałki co 2-3 kostki. Dokładnie płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy ze wszystkich stron solą
Kulinarna Pokusarozgrzany olej ,smażymy i dusimy do miękkości .Doprawiamy solą i pieprzem dodając listek laurowy i ziele.Wyszedł pyszny sos z warzywami Krok 2 Żeberka myjemy,doprawiamy solą i pieprzem,posypujemy papryką czerwoną mieloną słodką i smażymy, a następnie dusimy do miękkości. Krok 3 Kaszę gotujemy koło 20 minut,odcedzamy i robimy misz masz czyli najpierw kaszana kasze
Różowa kuchniapodaję tym, którzy nie gotowali bigosu i tym, którzy chcą spróbować mojej wersji Składniki: 2 kg kapusty kiszonej 1 kg kapusty słodkiej 60 dag łopatki wieprzowej lub mięsa od szynki 250 g żeberek 300 g wędzonego boczku 300 g różnych rodzajów kiełbasy 2 łyżki smalcu kilka suszonych grzybów kilka suszonych śliwek bez pestek 3 średnie cebule(...)ziarenka jałowca. Przykryłam garnek i wstawiłam do gotowania na około pól godziny. Kapustę słodką poszatkowałam przełożyłam do gotującej się osolonej wody i wstawiłam do gotowania na około pół godziny. Po ugotowaniu wodę odlałam, kapustę odcedziłam i przełożyłam do garnka z kapustą kiszoną. Żeberka umyłam, włożyłam do kapusty i dołożyłam śliwki pokrojone w paseczki. Cebulę
Kuchnia u Krysiporze roku, gdy nie mamy świeżych grzybów możemy z powodzeniem użyć grzybów mrożonych lub grzybów suszonych. SKŁADNIKI: 60 dag żeberek wieprzowych, 30 dag grzybów leśnych, 1 cebula, 2 łyżki masła, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki śmietany 18%, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka musztardy, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: Żeberka kroję na porcje. Podsmażam na odrobinie oliwy. Przekładam
Tradycyjna kuchnia KasiSmaczne, soczyste słodko pikantne skrzydełka, ich przygotowanie zajmie nam tylko chwilkę. Składniki: 0,5 kg żeberek 4 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu szczypta tymianku szczypta oregano Wykonanie: Żeberka umyć i osuszyć. Przekroić na mniejsze kawałki np. tak po 2 kości. W miseczce wymieszać ketchup z przecierem pomidorowym
Krakowskie smaki Anipikantne-można dać pikantny -3 łyżki miodu -3 łyżki musztardy -3 średnie ząbki czosnku -125 ml oleju rzepakowego -łyżeczka ziół prowansalskich -płaska łyżeczka słodkiej papryki -sól i pieprz do smaku DODATKOWO -1 cebula Żeberka kroimy na kawałki i lekko solimy i posypujemy pieprzem. Następnie w osobnej miseczce przygotowujemy marynatę. Miód podgrzewamy by był płynny, następnie dodajemy do niego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokużeberka w marynacie z sosem barbecue. Moje były pieczone w piekarniku, jednak równie dobrze będą smakować przyrządzone na grillu. Składniki : 1,8 kg żeberek Marynata : 1/4 szklanki oleju 1 łyżka wędzonej papryki w proszku 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki gotowego sosu barbecue 1 i 1/2 łyżeczki soli morskiej Żeberka umyć, a następnie
Zabawa smakiemgłówka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko podgotowanego i dokładnie odcedzonego ryżu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku kilka kawałków wędzonego mięsa ( żeberka, podgardle ) cząber majeranek tymianek sól pieprz Przygotowanie Na patelni przesmażyłem drobno pokrojony boczek, dodałem drobno posiekaną cebulę, zeszkliłem. Wymieszałem w misce
R'n'G Kitchenłyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 100ml piwa 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki szczypta chili pieprz świeżo mielony kilka gałązek świeżego tymianku Żeberka pokroić na kawałki, żeby w każdym była kostka. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Składniki marynaty wymieszać, zalać żeberka, odstawić
Obiad gotowySKŁADNIKI : 1 kg mięsistych żeberek wieprzowych sól, pieprz i kmin do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki ostra papryka w proszku do smaku liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnkach 1 łyżka sosu sojowego 2 ząbki czosnku 2 cebule 3 łyżki oleju 2-3 szklanki wody(...)PRZYGOTOWANIE : Żeberka myjemy, dzielimy na kawałki i nacieramy solą, pieprzem, kminem i paprykami. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej, podpiekamy mięso kilka minut z każdej strony. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kilka kulek pieprzu, wlewamy 2 szklanki wody, przykrywamy patelnię i dusimy żeberka, na małym ogniu około 40 minut, co jakiś czas obracając mięso. Cebulę kroimy w talarki
Kulinarne Fantazje Marioligrzyby leśne 2 marchewki Kawałek selera Cebula 1 mały por Liście selera Natka pietruszki Sól Pieprz Rozmaryn suszony Liść laurowy Ziele angielskie Papryka słodka Papryka ostra Kostka bulionowa 500 ml piwa olej Wykonanie: Goloneczki i żeberka przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i rozmarynem oraz pokrojoną cebulą. Pozostawiamy do zamarynowania ( minimum 30 minut ).Garść suszonych grzybów zalewamy niewielką ilością gorącej wody, przykrywamy
Smaki Ewyszybko zapiekane w glazurze. Efekt jest taki, że mięso niemal rozpływa się w ustach, a kostki same leciutko wychodzą. Ach... ;) Składniki: 1 kg żeberek 200 ml sosu sojowego 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki słodkiej papryki oliwa 2 cebulki dymki 200 ml soku wyciśniętego z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki miodu sól Wykonanie: Żeberka pociąć
zadanie-gotowanie