Składniki: 1 kg żeberka wieprzowe, 1 łyżka smalec, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka kucharek, 6 szklanek woda, 2 łyżeczki musztarda rosyjska, 2 łyżki śmietana słodka gęstażeberka umyte, osuszone, natrzeć kucharkiem i posypać mąką - reszta mąki do sosu - na smalcu zrumienić przełożyć do rondla, wlać wodę i dusić do miękkości żeberek na mniejszym ogniu pod koniec dodać musztardę, śmietanę
W Mojej Kuchni Lubięsię nam żeberek ,oto i one :D podane z kopytkami i buraczkami tworzą danie idealne. Składniki 700 g żeberek mąka do oprószenia 2 łyżki smalcu mały słoiczek koncentratu pomidorowego 2 cebule pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku łyżka mielonej słodkiej papryki łyżeczka mielonej gorczycy łyżeczka mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki kuminu 1/2 szkl bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie
R'n'G KitchenKapusta po bawarsku to świetny dodatek do obiadu. Lekko słodka, chrupka i prosta do przygotowania. Taką kapustę możecie podać do pieczonych żeberek . Do przyrządzenia kapusty po bawarsku będziecie potrzebować białej i pekińskiej kapusty oraz wędzonego boczku. Jeżeli lubicie kminek to możecie go dodać do kapusty. Szczerze polecam :) Składniki: 1 mała główka białej kapusty (niecały 1 kg) 1 mała główka kapusty
Ugotowaćcebule (użyłam czerwonych), 5 - 6 ząbków czosnku, 2 suszone grzyby, 1 łyżeczka octu balsamicznego, sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie, kostka mięsna (można pominąć), olej do smażenia, 1 łyżka mąki na zasmażkę Sposób przygotowania: Żeberka podzielić na porcje, opłukać i osuszyć. Porządnie oprószyć solą, pieprzem i obiema paprykami. Odstawić na 3 - 4 godziny
Nie tylko w kuchniwędzonego żeberka i nieskromnie powiem, że mi to bardzo dobrze wyszło :P Składniki dla 4 osób: ½ kg wędzonych żeberek 700ml wody 1 marchewka 1 pietruszka Mały kawałek selera 1 większy ząbek czosnku Ok 100g liści szczawiu 4 ziemniaki 100ml słodkiej śmietanki 30% Sól, pieprze do smaku 1 łyżka masła np. klarowanego Jajka na twardo do podania Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladziewspaniałe żeberka! ----------------------------------------------------------------------- Liczba porcji: 4-6 Czas przygotowania : 50 minut + 2-3 dni na marynowanie mięsa ----------------------------------------------------------------------- SKŁADNIKI : 2 kg żeberek wieprzowych 1/2 szklanki keczupu 1/2 szklanki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 4 ząbki czosnku 3 łyżki miodu 1/2 szklanki ciemnego piwa sól pieprz dodatki: pieczone ziemniaki marynowane
Moja Książka Kucharskasmaczka dla mięsa. Jeśli jeszcze nie wypróbowaliście takiego sposobu to polecam. Szybkie do przygotowania, nic trudnego. Wyjdą każdemu. Składniki: 1 kg żeberek- ja użyłam trójkątów ( odcięłam kość i uzyskałam kawałek fajnego mięsa) sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie 2 szklanki coli Wykonanie: Mięso osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Dobrze nacieramy solą, pieprzem, słodką papryka i ziołami prowansalskimi, odstawiamy
Z Majeczką w kuchninajlepsze żeberka jakie jadłam.Z całą pewnością mogę zaręczyć słowem.Mięso kruche,rozpływający się każdy kęs w ustach,sos delikatny i aksamitny o lekko słodko - kwaśnym posmaku.Łał....Jeśli chcecie zrobić naprawdę dobre danie chińskie i zaskoczyć swoich bliskich to zróbcie właśnie je. Cudowna feria barw i smaku.Koloratura wspaniałej potrawy i kompozycji duchowej.Polecam. 75 dag.żeberek wieprzowych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimięsożerców" :) może być coś lepszego niż połączenie mięsa z czekoladą i aby nie było tak słodko dodane moc chili. Myślę, że nie :) połączenie w sam raz na taki okres co jest przed nami.Czas przygotowania ok 50 min po zamarynowaniu mięsa.SKŁADNIKI :- żeberka ok 1kg- sól morska- pieprz świeżo zmielony- przyprawa korzenno- piernikowa 2 łyżki (pisałam o niej tu)- papryka
Basia w kuchnirosołową lub bulion, 3 listki laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu całego, sól, pieprz, majeranek, trochę papryki słodkiej, pokrojone w kostkę 4 ząbki czosnku, wlałam również tłuszczyk który się wytopił podczas smażenia, podlałam wodą do wysokości żeberek... Gotujemy aż do miękkości mięsa, następnie albo redukujemy sos gotując bez przykrycia albo zaciągamy sos wodą z mąką. Składniki
Pelusiowa Kuchnialekko słodkawe. Czas wykonania: 2 h (+ 12 h czas marynowania) Ilość porcji: 3 Składniki: 850 g żeberek trójkątów Marynata: 5 łyżek miodu 2 łyżki sosu chilli do mięs Develay 1 cebula 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka soli Dodatkowo: worek do pieczenia Przygotowanie: Mięso pociąć na mniejsze kawałki. Cebulę
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: 1,6kg żeberek, główka czosnku, 2 większe cebule, majeranek, sól ( lub warzywko, vegeta, przyprawa uniwersalna), papryka czerwona (słodka, ostra ), pieprz, olej, 4-5 czubatych widelców mąki. Przygotowanie: Przygotować marynatę : wszystkie przyprawy wymieszać z posiekaną główką czosnku i olejem (ja daję gdzieś pół szklanki oleju, ale robię to na oko). Przypraw dać dość sporo, uważać jedynie na czerwoną ostrą paprykę(...)międzyczasie spróbować czy nie trzeba jeszcze doprawić wody. Po tym czasie najlepiej samemu ocenić czy mięso jest miękkie. Mąkę rozrobić z zimną wodą (pół szklanki). Mieszając wlać do żeberek. Zmniejszyć temp. w piekarniku do 180stopni i piec jeszcze ok.15minut. Smacznego
W kuchni u Monikiłyżki miodu 80 ml oleju 1 średnia cebula 3-4 ząbki czosnku przyprawy: 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki tymianku 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki rozmarynu 1/3 łyżeczki mielonego imbiru sól do smaku Link do filmu z przygotowania: Żeberka w marynacie z miodem Przygotowanie: Najpierw przygotuję marynatę: Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję
Uwaga Babcia Gotujemiodem. Mniam! <3 Zapraszam do przygotowań! :) Składniki dla 3-4 osób: 1 kg żeberek wraz z boczkiem sól, czosnek granulowany Składniki na sos: 1 duża cebula, posiekana z grubsza 400 g pikantnego ketchupu 3 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego szczypta papryki słodkiej i ostrej CZAS PRZYGOTOWANIA: 140 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Mięso płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym(...)mięsa wrzucamy cebulę i smażymy aż do miękkości ok 5-7 minut. Dodajemy cukier, paprykę słodką i ostrą do smaku, dokładnie mieszamy. Dodajemy miód, ponownie mieszamy i gotujemy 2 minuty. Dodajemy ketchup, doprowadzamy do wrzenia (nie przestajemy mieszać). Tak przygotowanym sosem zalewamy żeberka. 3. Żeberka pieczemy przez 120 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Możemy podać z pieczonymi
My Culinary Artnadejdzie ochota na pyszne, polskie jedzenie...wystarczy kilka chwil i gotowe Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 kg ziemniaków 1 cebula 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 4 łyżki oleju Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso
R'n'G Kitchen