unikam. Za to ten chleb jest dla mnie przepyszny, choć najpierw musiałam się przyzwyczaić do smaku kaszy . Jednak w tej formie po prostu ją uwielbiam! Jest bardzo zdrowy, pożywny i naprawdę sycący. Pachnie przepięknie, lekko orzechowo i ma przyjemnie chrupiącą skórkę. A najlepsze, że chlebek robi się głównie z jednego składnika - kaszy. Żadnej mąki, drożdży, mleka, zakwasu! Jest zatem
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńdziedzinie. Wręcz przeciwnie, cały czas szukam porad ludzi mądrzejszych ode mnie. Dlatego też bardzo się ucieszyłem, gdy od wydawnictwa Edgard / Samo Sedno otrzymałem egzemplarz recenzencki książki „Zdrowy Detoks” Ewy Jarosz. Tym bardziej, że od długiego czasu obserwuję fanpage autorki – Dietetyk w stolicy ze względu na masę ciekawych przepisów i inspiracji, dzięki którym nie można się nudzić będąc(...)jesteś szefem , więc od Twoich decyzji zależy jej sprawne funkcjonowanie. Do zarządzania nią potrzebne są: dobry biznesplan – a więc sposób na życie, środki – dochód z odżywiania. Zdrowa, naturalna żywność to twój główny kontrahent, dzięki któremu stale się wzbogacasz … Pamiętaj, że zatrudniasz miliony pracowników (komórek), którym musisz zapewnić odpowiednie warunki pracy (czystość, dostęp do wody, odpowiednią temperaturę
Mr. Tastektóre tworzą się gdy ziarna soi są fermentowane) są jednym z najważniejszych wspomagaczy układu krążenia. Poza tym miso nie jest spożywane samodzielnie, a zawsze jako dodatek i komponent wielu zdrowych potraw. Zupa jest najszybszą i najłatwiejszą z nich. W wersji podstawowej, wegetariańskiej, robimy ją na bulionie dashi (z wodorostów kombu i płatków suszonego tuńczyka pasiastego – bulion jest dostępny(...)chemiczna nazwa – glutaminian sodu . A na języku? To głęboki smak mięsny, nazywany ‘rosołowym’ – zostawia uczucie lepkiej tłustości, a receptorom w mózgu przekazuje krótką informację – ‘to jest dobre, to jest zdrowe, to jest treściwe’. Często unikany, bo i niepotrzebnie dzisiaj dodawany do wszystkiego, w celu zamaskowania tekturowego smaku wysoko przetworzonej żywności, chemiczny odpowiednik prawdziwego glutaminianu, który jest całkowicie naturalnym
Karo in the Kitchenciast kruchych i tłuszczowych, zamiast części mąki krupczatki). Przydatna jako panierka do mięsa czy warzyw, nadaje im głęboki smak. Przyjemny dodatek do krakersów i chleba razowego. Tłusta, ale zdrowymi kwasami tłuszczowymi i dosyć ciężkostrawna, polecana jako dodatek. Wysokobłonnikowa. Mąka migdałowa – używana jest zamiennie jak powyższa – idealna do kruchych ciast i omletów. Jako panierka do delikatnych białych mięs(...)Paweł, w Kauflandzie. Mąki orzechowe (migdałową, kokosową i z orzechów włoskich) dostać można w delikatesach Alma. Ostrzegam – kosztują majątek. Większość bez problemu będzie dostępna w sklepach ze zdrową żywością – żywnością BIO oraz ekologiczną. Ogromny wybór mąk znajdziecie również na Allegro i w internetowych sklepach ekologicznych. Nie bez znaczenia jest to, że ich ceny są relatywnie niższe niż ceny
Karo in the Kitchenpokarmów ( napoje gazowane mam nadzieję, że dla Ciebie nie istnieją.. ), ale szczególnie dbać o zęby po ich spożyciu. Polecam również lekturę mojego wpisu: Jak szybko i tanio zyskać zdrowy i biały uśmiech? Przypominam wszystkim zaiteresowanym o kończacej się ofercie Specjalnej na moją w pełni ekologiczną, własnoręczne wykonaną, domowa Vegetę. Zostało już niewiele, kto pierwszy ten lepszy! Sprawdź ofertę
IzaGotujePiękny i zdrowy uśmiech szybko, tanio i naturalnie? Skuteczne, szybkie i darmowe wybielanie zębów? Wystarczy kilka minut i pare złotych, aby osiągnąć to wszytko. Naturalna pasta do zębów: jest bezpieczna - nie zawiera fluoru, jest tania i co najważniejsze to produkt ekologiczny. Wykonasz ją nie wychodząc z ... kuchni (oczywiście)! Jak szybko i skutecznie wybielić zęby? Dla bezpiecznego
IzaGotujeW tym barszczu zakochałam się bez reszty. Nazwałam go Last minute ze względu na prostotę i krótki czas przygotowania. Barszcz ma mocny akcent grzybowy, który jest
Szybko SzybkowarDzisiaj jeszcze taki nie świąteczny przepis na pyszne niedzielne popołudnie, batoniki znalazłam już jakiś czas temu na pewnym blogu, ale nigdy nie mogłam się za nie
zdrowa vege kuchniaPrzepisy na świąteczne pierniczki, piernik i chlebek cynamonowy zebrane w jednym poście w ramach przypomnienia na tegoroczne święta, może się zainspirujecie :) WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANI !!!! 1. Pierniczki
zdrowa vege kuchniaJeśli chcesz być na bieżąco, dołącz do nas na facebook'u tutaj. Na pierwszy ogień poszedł chleb bezglutenowy z mąka kokosową, mąką gryczaną, olejem kokosowym i paroma innymi zdrowymi składnikami. Olej kokosowy mam świeżo tłoczony na zimno (tutaj można nabyć) a z pozostałości po tłoczeniu zamawiam od razu własną mąkę kokosową (tutaj można zamówić). Pamiętajcie
IzaGotujeOstatnio udało mi się zakupić książkę jednej z moich ulubionych blogerek zagranicznych, my new roots, która swoimi wspaniałymi i bardzo oryginalnymi przepisami swego czasu zainspirowała mnie
zdrowa vege kuchniaWspółpraca ze sklepem biogo.pl rozwija się pełną parą :D Dzięki nim wręcz "zakochałem się" w harbacie match.. więc na kolejne jej wykorzystanie nie można było
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować
Szybko SzybkowarZdrowe odżywianie ma ogromne znaczenie. Wpływa nie tylko na to jak się czujemy i wyglądamy, ale również na nasze zdrowie. W trosce o prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu powinniśmy więc zadbać o to, by w naszej diecie nie brakowało mięsa ryb. Niestety, wiele polskich rodzin unika ich spożywania. Wynika to często z niewiedzy, które z gatunków ryb są jednocześnie(...)kalorii. Ryba na wiele sposobów Chcąc wprowadzić dorsza do diety swojej i swojej rodziny zastanawiamy się często w jaki sposób możemy podawać tą rybę by była smakowita i zdrowa. Jedno jest pewne – sposobów jest mnóstwo, każdy z nas może więc znaleźć coś dla siebie. Świeże ryby możemy z powodzeniem grillować z ziołami lub zapiekać. Dobrze smakują również smażone
CodogaraBitki wołowe - pyszne, klasyczne danie kuchni polskiej. Tradycyjnie plastry wołowiny powinno się delikatnie rozbić. Ja się nie narabiam, a i tak po niecałym kwadransie
Szybko Szybkowar