Od rana wraz z mamą jestem zabiegana. Byłyśmy w Rumi i w Mechelinkach u naszej kochanej Gosi. Bawiłyśmy się z jej małym szkrabkiem Bartusiem. A
Be Fit Be StrongTo już pierwszy dzień sierpnia! Jak ten czas pędzi! Dopiero co był maj, czerwiec. Ten lipiec minął tak, jakby go nie było. Dlaczego kiedy mamy wolne
Be Fit Be Strongprzygotowanie frytek zajęło możliwie mało czasu przy zachowaniu rozsądnej ich jakości, ale nie są to metody „jedynie słuszne”. Nie oszukujmy się przy tym, frytki nie są ani szczególnie zdrowe, ani tym bardziej lekkostrawne. Jakkolwiek staramy się przygotowywać je w taki sposób, aby zawierały możliwie mało tłuszczu, a ten użyty był możliwie mało niezdrowy, to jednak nigdy(...)nasycone tłuszcze zwierzęce. W ten zresztą sposób przygotowywano tradycyjnie frytki w miejscu z którego pochodzą i nadal jest to często spotykane w gastronomii. Niestety, takie tłuszcze są dość niezdrowe i na pewno ich nie polecimy do przyrządzania frytek w domu. Rozsądnym kompromisem pomiędzy kosztami i względami dietetycznymi wydaje się być olej rzepakowy. Oczywiście nie jakikolwiek. Najlepiej albo rafinowany
Kulinarna PokusaDynia, muffiny, dynia, muffiny, tak właśnie ostatnio wygląda moje menu ;) Jednak obiecuję sobie, że z muffinami przystopuję trochę. Mam nadzieję, że słowa publicznie napisane bardziej zmotywują
Corner With RecipesZdjęć z Lizbony mam naprawdę dużo i z chęcią wracam do tych słonecznych widoków, szczególnie teraz, kiedy pogodę za oknem staram się zignorować... Postanowiłam podzielić posty
Corner With RecipesWorld Pasta Day zobowiązuje, więc przedstawiam kolejny przepis pokazujący moje uwielbienie do makaronów ;). Pistacje połączyłam z oliwkami i suszonymi pomidorami, ale napewno bez tych dodatków ten
Corner With RecipesOlej kokosowy w kuchni możemy stosować do smarowania, smażenia (dzięki wysokiej temperaturze dymienia - powyżej 200°C) czy gotowania. O tym wiedzą prawie wszyscy, ale możliwość zastosowania
Corner With Recipesdany produkt jest zły, a inny dobry. Nie uczą jak czytać etykiety, jak wybierać te najlepsze i najbardziej odżywcze pokarmy, jak dbać o ciągłe dostarczanie organizmowi najlepszego paliwa. Wyrobienie zdrowych nawyków to podstawa, bez tego daleko nie zajedziemy. Nie są dostosowane do indywidualnych potrzeb organizmu. Zazwyczaj jest to uniwersalna rozpiska, która nie bierze pod uwagę wieku, płci, stanu(...)chodzi! Zdrowe odżywianie nie ma być męczarnią. Ważne, żeby zamiast całkowicie rezygnować z zakazanych produktów, szukać zdrowych zamienników. Lubisz ptasie mleczko? Nie kupuj gotowego, zrób sam/sama lepszą wersję (domowe ptasie mleczko - klik) . Zdrowe odżywianie to nie tylko sałata i kiełki, to o wiele, wiele więcej. Uwierz, że da się chudnąć i nie śnić po nocach
Powiedz dietom niekwaśno. Kasze lubią zioła i aromatyczne dodatki, a niektóre z nich mogą być zdrową podstawą deserów. Pokazywałam Wam kokosowy deser z kaszy jaglanej , pamiętacie? A kasza manna dodana do błyskawicznego "sypanego" jabłecznika okazała się strzałem w dziesiątkę. Wyrzućcie z głów przekonanie, że to, co zdrowe MUSI być niesmaczne, a smaczne jest to, co niezdrowe. Bzdura. To, czy coś będzie smaczne, zależy tylko od nas. Jak przygotujemy, co dodamy, taki smak osiągniemy. Jedzcie świadomie, bo warto. Sama po sobie wiem, że zdrowe odżywianie procentuje
Codzienna kuchnia niecodziennaduże znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego, układu oddechowego, a także nerek i narządów rozrodczych. ( źródło ) Dla mnie świetnie spisał się w kompozycji BANAN + TWAROŻEK + CYNAMON, idealne, zdrowe drugie śniadanie OWOC PIQUANTÉ nieznane mi wcześniej stworzenie :p To pikantno-słodka krzyżówka papryki i pomidora z RPA o delikatnym piekącym smaku. Jest pierwszym prawdziwie nowym owocem wprowadzonym(...)jeśli chodzi o smakowe doznania :) PODSUMOWUJĄC współpracę z Firmą Przysmaki.pl : 1. Szybka dostawa, odpowiednio zabezpieczone produkty, słoiki mogą czuć się bezpiecznie :) 2. Jakość produktów na wysokim poziomie 3. Produkty zdrowe i EKO, nieraz ciężko dostępne w sklepach stacjonarnych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćniż 21 dni. Polecam wszystkie wczęsniej wydane książki pana Michała Tombaka! W zdrowej, dietetycznej kuchni ważna jest jakość przypraw i wzmacniaczy smaku. P olecam zaopatrzyć się w zdrową i naturalną wersję popularnej Veget y . Nie obiecuję, że wystarczy dla każdego. W końcu to produkt naturalny i ekologiczny, więc oferta jest
IzaGotujeeśli wykorzystasz moje rady, zyskasz dodatkowe źródło Witamin i składników odżywczych. W zdrowej kuchni ważna jest jakość przypraw i wzmacniaczy smaku. P olecam zaopatrzyć się w zdrową i naturalną wersję popularnej Veget y . Nie obiecuję, że wystarczy dla każdego. W końcu to produkt naturalny i ekologiczny, więc oferta jest ograniczona ilościowo. S prawdź
IzaGotujeszybka i zdrowa sałatka, która nikomu nie będzie ciążyła zbytnio na żółądku. Doda energii i kolorów na parę ładnych godzin. Polecam szczególnie tym, którym zdrowe odżywianie nie jest obce i tym, którzy stawiają nacisk na lekko, syto, konkretnie! Składniki -makaron gryczany -mix sałat umytych i gotowych do spożycia -glassa sojowa -nasiona czarnuszki sól i oliwa z oliwek(...)wymieszaj z odrobina oliwy z oliwek,. Dodaj mix sałat. Wkrój pomidory i ogórki. Posyp czarnuszką. Dodaj aromatycznego koperku. Dodaj glassy sojowej. Jeśli chcesz ,możesz posolić. Gotowe . Smaczne. Syte! Zdrowe
Z Kuchni Do KuchniKolejna jeszcze zdrowsza odsłona batonów kokosowych tym razem z dodatkiem awokado, które jest jednym z najzdrowszych owoców na świecie, dlatego polecam zrobić tę wersję, żeby cieszyć się zdrowym i przepysznym deserem bez wyrzutów sumienia :) Składniki : Na pół kwadratowej blaszki - 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 3-4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 awokado
zdrowa vege kuchniaserem feta, który w wersji wegańskiej można z powodzeniem zastąpić tofu, zamiast jajek można użyć siemienia lnianego, naprawdę szczerzę polecam wam tą tartę jest pyszna, ale przede wszystkim zdrowa :) Składniki : Na ciasto: - 1 szklanka kaszy jaglanej ( suchej) - 1 jajko ( lub 1 łyżka siemienia z 3 łyżkami wody) - 2-3 łyżki maki ( ja użyłam kukurydzianej ale można dodać
zdrowa vege kuchnia