Inspiracja od Anny Lewandowskiej . Bardzo smaczne i przy okazji zdrowe, dorzuciłam jeszcze do batonów 3 łyżki niezmielonych wiórek kokosowych. Składniki: 1 szklanka orzechów (dałam włoskie, mogą być nerkowce, migdały) 1 szklanka wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju kokosowego + kilka łyżek (dałam z pestek winogron) 6 łyżek kakao 4 łyżki świeżo parzonej kawy 5-6 łyżek słodziwa – np. miodu
Qlinarnie i Qlinarniealbo nie ma smaku albo ma tak okropny, że nie da się tego jeść. Ale się myliłam, można zjeść smacznie i zdrowo i to wcale bez żadnych wyrzeczeń. Dzisiaj pokaże Wam sałatkę, która jest prosta w przygotowaniu, zdrowa, świetnie nadaje się dla osób które chcą zgubić parę kilogramów ale przede wszystkim jest przepyszna! Składniki: 0,5 piersi
Kuchnia VikiŚniadania powinny być zdrowe i urozmaicone, tym razem polecam pyszne tosty z awokado i z jajkiem w koszulce, które są bardzo łatwe w przygotowaniu i przepyszne! Pasta z awokado to kwestia dosłownie minuty, wystarczy rozgnieść jego miąższ widelcem i doprawić sokiem z limonki i solą. Następnie rozsmarowujemy ją na tostach, które można przygotować w tosterze lub zwyczajnie podsmażyć
karmelowySałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym jest pożywna, dlatego możemy ją zjeść jako danie główne, np. z ulubionym pieczywem. Ciekawe przepisy na kolorowe i zdrowe sałatki można znaleźć na warzywneinspiracje.pl . Soczewica ma korzystny wpływ na zdrowie. Zawiera dużo roślinnego białka i może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Znajdziemy w niej kwas foliowy
My Chcemy Jeśćjuż, nie ma wiec sensu powtarzać się. Ja już w tej chwili nie wyobrażam sobie picia innej wody. Jeśli ktoś nazwie filtrowanie wody luksusem, to ja odpowiem, że to zdrowy luksus, na który stać każdego, kto wodę mineralną kupuje. Chcesz być zdrowy? jedz i pij zdrowo, bo jesteś tym, co spożywasz. Zerknijcie na stronę producenta i sprawdźcie czy wśród
Codzienna kuchnia niecodziennawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Kasza i mąka jaglana to produkty bezglutenowe, lekkostrawne i jednym słowem - zdrowe. Dlaczego? Mają działanie zasadotwórcze, a także dużą zawartość witaminy B, lecytyny, soli mineralnych, białka, złożonych węglowodanów i krzemionki. Mąka jaglana nie należy do najtańszych produktów, więc warto zrobić ją samemu. To naprawdę proste! Dodatkowo mąka sklepowa jest gorzka
Di gotujedrugiego przekładamy ciastka na kratkę do całkowitego wystudzenia. Ciastka nie są bardzo słodkie wbrew zawartości chałwy. W sumie można nawet dać łyżkę dodatkową miodu. Ciastka są całkiem zdrowe dzięki ziarnom, miodowi i przede wszystkim mące orkiszowej, ale pamiętać trzeba, słonecznik, chałwa i masła to masa kalorii, przy przygotowaniu 25 szt. jedno ciastko ma ok. 150 kalorii
I tu będę miała takie tepatelnię, mieszam delikatnie z warzywami. Posypuję większością parmezanu, mieszam. Reszta sera ląduje na stole. Każdy posypuje dodatkowo swoją porcję zgodnie z chęciami. Gotowe po ok. 20 minutach. Nieskomplikowane, zdrowe danie, dogodne nawet dla wegetarian. Spróbujcie! Nawet jeśli dotąd nie jedliście brokułów z chęcią. Może zmienicie upodobania? Smacznego! #brokuły #makaron #pasta #kuchniawłoska #wegetariańskie #kolacja #itbmtt
I tu będę miała takie teprzyjemnie świeżo zielona, czerwona, wielobarwna. Jak tu się nie cieszyć? Młoda kapusta pasuje nam wszystkim, więc nie mogło jej zabraknąć w wiosennym menu. Kapustę jedli już starożytni, jest zdrowa nie tylko z powodu zawartości witamin i mikroelementów, ma też pozytywny wpływ na układ trawienny. Starożytni żuli liście kapusty przed ucztami w przekonaniu, że ułatwia radzenie sobie z alkoholem(...)innej wersji można zamiast śmietany dodać trochę pasty pomidorowej. Już po wyłączeniu kapusty dodaję całkiem sporo posiekanej pietruszki. Idealne uzupełnienie bigosiku stanowią młode ziemniaki ze świeżym koperkiem. Łatwo, zdrowo i po polsku. Mniam, mniam #młodakapusta #bigoszmlodejkapusty #obiad #itbmtt
I tu będę miała takie tejeść go codziennie , no ale moi chłopcy wręcz przeciwnie , stwierdzili ,że leprze to są tylko frytki , no ale wiadomo że one ogólnie są najlepsze bo nie są zdrowe i nie mają konkurencji " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyKsiążka zawiera 105 oryginalnych przepisów z wykorzystaniem rzadko jadanych warzyw. Oczywiście przepisy zilustrowano autorskimi zdjęciami – wszystkie przygotowane są specjalnie na potrzeby tej publikacji. Nowatorskie propozycje, smaczne, zdrowe wpisują się w ideę slow food i powrotu do polskiej kuchni. Jak przystało na książkę o warzywach, blisko 3/4 przepisów to dania wegetariańskie i bezmięsne. W książce czytelnik znajdzie siedem
WojnaNaSmaki.plsprawdzają się w przepisach, ale także pite z wodą, a najlepiej to już z mlekiem roślinnym :) Białko Classic Plus nie dość, że smakuje genialnie to i jest mega zdrowe! W 100% wegańskie, bezglutenowe, bezlaktozowe, surowe, bezcukrowe, pozbawione sztucznych słodzików, a z dodatkiem stewi ! Poniżej przedstawiam propozycję wykorzystania takiego białka, które tak jak pisałam wcześniej - nadaje się
Zdrowie na języku :Pjakichś 10 lat, kasza wiedzie prym na moim stole, być może jest to spowodowane tym, że sama ją przyrządzam tak jak lubię. Z kaszy można wyczarować nie tylko zdrowe ale obłędnie pyszne dania. Najczęściej wybieram kaszę jaglaną, ale też dość często sięgam po jęczmienną, pęczak, pszenną czy gryczaną. Zazwyczaj przygotowuję, ją jako danie jednogarnkowe, z wielu powodu, robi
SMYKWKUCHNImiały inny smak, aromat i charakterystyczną lekko szarawą barwę. Z 10 kg szynki powstawało 8 kg gotowego wyrobu. Trudno je porównywać z dzisiejszymi nienaturalnie różowymi, napompowanymi wodą i niezdrowymi dodatkami wędlinami. Dziś z 10 kg szynki może powstać nawet 20 kg produktu! Na opakowaniach wędlin sklepowych możemy znaleźć szereg nazw rozmaitych, chemicznych dodatków i konserwantów. Dlatego warto przygotować
Wędrówki po kuchnipodzielał mój entuzjazm. Okazało się, że jak najbardziej; nie wraca ze sklepu bez siatki wyładowanej owocami do wyciśnięcia. Cieszy mnie to ogromnie, bo takie soki są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim obłędnie pyszne! Tym razem postawiliśmy na uwielbianego przez C. ananasa i zaskakująco żółte kiwi. W smaku nie ma różnicy, ale dzięki niemu sok ma zabójczo żółty
Pożeraczka, czyli raz adobrze