postawiłam na pizzę i w całości przygotowałam ją na tej patelni z linii Taurus wyposażoną w oryginalny Teflon™ PlatinumPlus.” Jest to pizza nie tylko smaczna i sycąca, ale i zdrowa. Mąkę pszenną zamieniłam tutaj w całości na mąkę kokosową, a do ciasta dodałam jogurt grecki, mozzarellę oraz suszone zioła. CIEKAWOSTKA! Jogurt grecki zawiera niewiele tłuszczu, a przy tym dobrze(...)warzyw – papryki, pomidorów, oliwek ( moich ukochanych czarnych oliwek! ) oraz świeżej rukoli, tworzą pyszne danie dla 2 osób – idealne na obiad albo kolację na ciepło. Smacznie, dietetycznie i zdrowo – jest to posiłek wysokoproteinowy o niskiej zawartości węglowodanów. Zobaczcie jak ją zrobić! SKŁADNIKI: ( 28 cm – dla 2 osób ) * mąka kokosowa – 4 pełne łyżki * jajko
Ostra na Słodkopotrawy na moim stole zawsze gości jakaś zielona i zdrowa sałatka. W końcu w menu nie może zabraknąć pysznych warzyw. Zapraszam Was na zieloną sałatkę z kiełkami. Szybko, zdrowo i smacznie. Spróbujcie. Składniki: 1/2 główki sałaty 1 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki kiełków rzodkiewki zielony ogórek (około 5 cm) szczypta suszonej bazylii sól i pieprz do smaku
Słodkie okruszkiramach projektu Cheese Snack firmy Zott , chciałabym was zaprosić do spróbowania pysznych serowych przekąsek dla dzieci ( i nie tylko :) ) wersja original i ketchup Cheese Snack to zdrowa przekąska serowa, chętnie jedzona przez dzieci :) Cheese snack to doskonały(...)pomysł na drugie śniadanie do szkoły, ale również na zabranie na wycieczkę lub przy okazji zabawy (Energia zaostrza apetyt. Szczególnie ważne jest wtedy, aby podać dzieciom coś pożywnego i zdrowego. ) Stanowią codzienne źródło składników odżywczych, łatwo przyswajalnego wapnia i białka. Białko: 23g. Wapń: 400Mg W skrócie: Cheese Snack jest: bez sztucznych barwników , bez konserwantów Cena ok 5/6 zł za paczkę
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...ewentualnie dodatkowo 1-2 gwiazdki anyżu 5-6 strączków kardamonu sposób wykonania Cytryny obieramy ze skórki i wyciskamy z nich sok, wlewając go do sporej miski. Gruszki, tylko zdrowe, dojrzałe owoce, najlepiej z którejś ze starych, rodzimych odmian, dzielimy na dwie części, pierwszą część, bez bez jakichkolwiek przebarwień na skórze kroimy tylko na pół. Drugą cześć gruszek, obieramy
Miód i pieprzkwaskowatymi malinami. Poza sezonem można użyć malin mrożonych, ale raczej w mniejszej ilości. Myślę, że nie będzie przesadą jeśli uznamy, że ciacho jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe ;) Zwłaszcza z ksylitolem zamiast cukru. Składniki na małą blaszkę: 5 dużych jajek 5 niezbyt czubatych łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżki mąki orkiszowej jasnej 1/3 łyżeczki proszku
Ze smakiem i z pasjąDziczyzna to bardzo zdrowe i naturalne mięso. Nie pochodzi z hodowli, więc nie jest skażone chemią. Zawiera więcej białka i jest chudsze od swoich hodowlanych kuzynów. Ze względu na dość małą popularność, nigdy wcześniej dziczyzna nie gościła na naszych stołach. W ostatnim tygodniu pojawiła się w jednym z popularnych dyskontów „w kropki”, i na dodatek
Moja DelicjaZapraszam na zdrowy i pyszny kisiel pomarańczowy z siemienia lnianego , polecany jest szczególnie osobom z dolegliwościami żołądkowymi . Jak wiadomo siemię ma wiele właściwości leczniczych . Ja użyłam siemienia mielonego firmy Olejowy Raj Jeśli lubicie zdrowo się odżywiać to zapraszam do wypróbowania takiego kisielu(...)dodajemy energicznie mieszając siemię lniane .Mieszamy tak aby nie powstały kluski. Gotowy kisiel przekładamy do pucharków , posypujemy migdałami i dowolnymi ziarenkami. Pysznie , prosto i zdrowo . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliZdrowy, lekkostrawny, wilgotny, sycący i przede wszystkim bardzo smaczny chlebek bananowy bez glutenu, jajek, cukru i laktozy. Chlebek bardzo dobrze się kroi, nie kruszy się, pięknie pachnie bananami, ma słodkawy posmak ale na pewno nie jest tak słodki jak większość chlebków bananowych. Oprócz oczywistej dużej zawartości bananów, chlebek zawiera mąkę ryżową, nasiona chia, sezam, słodyczy dodają mu daktyle. Chlebek(...)Wspaniała przekąska dla wszystkich, którzy dbają o formę, szczególnie przed treningiem - czyste źródło węglowodanów, potasu, wapnia, magnezu i witamin z grupy B - wszystko w zdrowej postaci. Teraz już wiecie co zrobić z przejrzałymi bananami? :-) Bardzo polecam! Składniki: około 900 g bardzo dojrzałych bananów ze skórką (potrzebne jest 500 g bananów bez skórki) 350 g mąki ryżowej
maniapieczeniaGosi po prostu przecudne ! Nie miałam okazji poznać ich na żywo, jak narazie tylko wirtualnie ale mogę powiedzieć, że to świetni ludzie Smacznie, kreatywnie i bez glutenu to zbór zdrowych, kolorowych potraw. To wybawienie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Szymon udowadnia, że można zjeść urozmaicone, różnorodne potrawy. Osoby na bezglutenie nie muszą być skazane na wstrętne, gotowe jedzenie(...)Książka „Smacznie, kreatywnie i bez glutenu” to zdecydowanie must have. Nie tylko dla osób, które są na diecie bezglutenowej, ale także dla wszystkich, dla którzy chcą się zdrowo odżywiać. Ta książka z pewnością dostarczy Wam wielu smakowitych inspiracji. Zaznaczyłam tak wiele przepisów do zrobienia, że nie wiem od czego mam zacząć Wydawnictwo Literackie Przy okazji chciałabym polecić świetny
Moja pasja smakupory jadłam - wilgotne i słodkie, a na dodatek powstały z połączenia moich ulubionych smaków! Poza tym, prócz toffi i znikomej ilości cukru, zawierają w sobie same zdrowe rzeczy - rodzynki, kaszę jaglaną, mąkę pełnoziarnistą, jabłko... nic, tylko zajadać. Naprawdę polecam ;)! Z podanych poniżej składników wyszło mi 12 muffinek. Składniki: 100 g suchej kaszy jaglanej szklanka mleka
Kuchnia Ellieporze śniadaniowej królują u mnie owsianki, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Postanowiłam więc, że wykorzystam moje ulubione płatki w placuszkach. Chyba przemyciłam w nich wszystko, co zdrowe, pożywne i przede wszystkim bogate w witaminy. Użyłam mąki pełnoziarnistej, bananów i dodałam kawałki śliwek. Nie smażyłam ich na oleju, ale dodałam niewielką ilość do ciasta. Zawsze tak robię
Kuchnia Ellieistniały elewatory w których zebrane zboże można dosuszać i przechowywać, tak jak dziś, praktycznie w nieskończoność. Zbiory był dzielone, na te nadające się do długiego przechowywania ( ziarno zdrowe i suche), oraz na plony gorszej jakości ( na przykład zebrane w trakcie deszczy). Wilgotne ziarno nie nadawało się do zmielenia , a pozostawione w workach, spleśniało by w niedługim czasie
Miód i pieprzswojego radosnego pokroju, zafundowała nam klęskę urodzaju . Jednak tej wiosny postanowiliśmy ją odmłodzić i nadać jej jakiś sensowny kształt. I wszystko było dobrze - po przycięciu pojawiły się nowe, zdrowe i wielkie liście. Kwiaty, choć nie tak liczne jak w przeszłości były bardzo dorodne i pod koniec wiosny na gałązkach było pełno zawiązanych gruszek. Niestety to również wtedy pojawiły
les mirabelles