Blueberry Corner by "jagodzianka" Pasztet warzywny jest bardzo dobry – d laczego? Warzywa – od najmłodszych lat słyszymy, że zdrowe, że trzeba je jeść … Przeczytaj cały artykuł Post Pasztet z kabaczka (cukinii) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdojrzewają na potęgę, mimo braku czasu staram robić z nich jak najwięcej potraw. Dzisiaj przygotowałam surówkę z pomidorów z dodatkami. Może wykorzystacie ten przepis. Polecam, bo pomidory są bardzo zdrowe. Składniki: 5 pomidorów Mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki czosnku marynowanego w oleju 1 mała cebula 2 łyżki zielonych oliwek Sól Oliwa z oliwek Wykonanie: Pomidory kroimy
Smaki EwyUwielbiam przyrządzać surówki. Zmieniają ona całe danie, a do tego wprowadzają ten piękny, kolorowy, a co najważniejsze zdrowy akcent do każdego obiadu. Dziś zapraszam Was na moją szybką i zdrową surówkę z kiełkami rzodkiewki i olejem ostropestowym od SemCo . Spróbujcie, zapraszam. Taka surówka, to samo zdrowie. Składniki: 2-3 marchewki 2 łyżeczki oleju ostropestowego od SemCo 3 łyżki kiełków
Słodkie okruszkispędzać za dużo czasu w kuchni. Szukam szybkich, lekkich rozwiązań, aby jak najszybciej wrócić do czytania książki na leżaku. Świetnym rozwiązaniem są wtedy spring rolls'y. Orzeźwiające, lekkie i zdrowe, dzięki warzywnej zawartości. Wyglądają bardzo niepozornie, ale są szalenie sycące. Nie trzeba nic piec, smażyć ani gotować. Idealne na lato! Czego potrzebujemy? (porcja dla jednej osoby - 6 rollsów
two broke sistersszybciej zastygają. Jako, że sezon na truskawki dawno za nami, użyłam brzoskwini i mango. Idealnie nadają się do popołudniowej kawy. Są lekkie, a dzięki zawartości kaszy jaglanej - zdrowe. Czego potrzebujemy? - szklankę kaszy jaglanej - 2 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego np. kokosowego) - mały jogurt naturalny - kilka kropel aromatu waniliowego (lub cytrynowego) - 1/4 szklanki cukru (lub innego słodzidła
two broke sisterswarzyw! Warto bawić się, mieszać, łączyć to co w pierwszej chwili wydaje nam się absurdalne i kompletnie do siebie nie pasuje. Metodą prób i błędów opracowałam 3 przepisy na zdrowe i smaczne koktajle, które z naszą skórą mogą zdziałać cuda! Myślę, że warto drugie śniadanie zastąpić takim pysznym koktajlem. 1).Koktajl jabłko/melon/brokuł/cytryna/woda kokosowa* Składniki
Mango PapajaZdrowe śniadanko to podstawa! Owsianka z płatków pszennych: - 50 ml mleka -100 ml wody - borówki - mango - mieszanka żurawiny, orzechów laskowych, nerkowca, migdałów, ziaren słonecznika i dyni - 3 łyżki płatków owsianych Smacznego
SMYKWKUCHNIUwielbiam przyrządzać zdrowe śniadania. Mieszanka płatków zbożowych, bakalii, suszonych owoców... czyli musli, to idealny start dla mojego organizmu. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie urozmaiciła mojego śniadania w ulubione dodatki. Dlatego dziś zapraszam Was na miodowe musli z gruszką. Spróbujcie. Proste składniki, kilka chwil, a efekt doskonały. Składniki: 7 łyżek musli (u mnie bez cukru) 1 dojrzała gruszka
Słodkie okruszkiOwocowe tabule z włoskimi orzechami Propozycja na szybkie i zdrowe danie, które spożyte rano da nam spory zastrzyk energii na dalszą część dnia Składniki Przepis dla czterech osób 200 g kaszy kuskus 1 cytryna 1 gruszka 1 jabłko 1 nektarynka 1 banan 50 g łuskanych włoskich orzechów 2 łyżki
Miód i pieprzPyszne, letnie bezmięsne danie dla miłośników cukinii. Takie spaghetti z cukinii jest szybkie w przygotowaniu, zdrowe i smaczne :) SKŁADNIKI 2 młode cukinie 1 szalotka 2 ząbki czosnku 3 duże pomidory malinowe 1/2 czerwonej papryczki peperoncino 1 łyżeczka suszonej bazylii sól morska świeżo mielony pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Cukinie myjemy i odcinamy końce
Moje Kuchenne Rewelacjezmiksowane na krem śmiało mogą zastąpić pierwsze danie! Zupy obfitują w różnorodność warzyw, witamin i aminokwasów (o ile nie używamy gotowej kostki bulionowej napchanej chemią), są bardzo zdrowe i zawierają znikomą ilość tłuszczu (nie mówię tu o wywarze mięsnym). Warto jeść zupy, gdyż z podstawowych składników takich jak por, marchew, pietruszka czy seler można wyczarować coś wspaniałego
Be Fit Be StrongNadal jest upalnie, nadal przyjemnie jest napić się czegoś zimnego. A jeśli dodatkowo jest to smaczne i zdrowe, to czego chcieć więcej? zielona herbata brzoskwinia garść borówek amerykańskich kilka kawałków ananasa kilka plastrów cytryny Jeśli parzycie herbatę liściastą, trzeba ją odcedzić i do jeszcze ciepłej dodać owoce, jeśli parzycie tą w torebkach owoce poza
Polska Zupaa.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Dzisiaj wyraźne, intensywne smaki; chrupkość; i możliwie zdrowe składniki. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W CIEŚCIE CZOSNKOWYM Z PŁATKAMI OWSIANYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - mąka z pełnego przemiału - płatki owsiane - bułka tarta - woda - olej - czosnek suszony - pieprz - sól Przygotowanie
Życie zamknięte w smakuWszyscy wiedzą, że ryby są zdrowe i, że można podawać je na rożne sposoby. Tym razem polecam formę smażona ryby ale w bardzo interesującym połączeniu z sosem z dyni. Można oczywiście wybrać inna rybę niż ta którą ja prezentuję. Składniki: 40 dag fileta z pstrąga łososiowego 40 dag fileta z halibuta Sól Pieprz cytrynowy Ziołowa przyprawa
Smaki Ewyryby są zdrowe - niejednokrotnie pisałam. Dzisiaj prezentuję rybę w połączeniu z kaparami. Połączenie jest idealne. Warto spróbować. Składniki: Dowolna ilość łososia Sól Ziołowa przyprawa do ryb Mąka Olej Sos: 400 ml bulionu 3 łyżki kaparów 100 ml śmietany 18% słodkiej 2 łyżeczki mąki Wykonanie: Łososia przyprawiamy solą i ziołami, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Z bulionu
Smaki Ewy