zawijane ze schabu - 227 przepisów (strona:5/16)

Schab pieczony z owocami suszonymi 150

środku otwór przez całą długość mięsa. Przyprawy łączmy z olejem i nacieramy mięso, owoce suszone wciskamy w wycięty otwór w mięsie, przekładamy do miski, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki. Schab przekładamy do rękawa do pieczenia, z obydwu stron związujemy sznurkiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony schab

Bajeczna Kuchnia
Roladki schabowe zawijane boczkiem 233

kotlety schabowe. Z obu stron posolić i popieprzyć. Pieczarki umyć i pokroić w paski, następnie podsmażyć, tak długo aż pozbędziemy się wody. Na środek schabu układamy plaster sera i łyżkę pieczarek. Całość zawijamy w roladkę i dodatkowo zawijamy boczkiem (możemy użyć wykałaczki, do ciaśniejszego zawinięcia). Roladki obsmażamy z każdej strony na patelni, następnie zmniejszamy ogień do minimum i pod przykryciem

Niezły Młynek
Schab z sosem paprykowym z pomysłu kuchni Lidla 164

papryka 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 1 opakowanie przyprawy do mięs 2 ząbki czosnku 100 ml śmietany 30% 4 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie Schab myjemy, osuszamy, kroimy na plastry. Plastry mięsa zawijamy w folię spożywczą, rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy połowę oleju, podsmażamy mięso z dwóch stron, aż lekko się zrumieni

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
ROLADKI Z BRYNDZĄ I SZPINAKIEM. 184

wyławiam łyżką cedzakową i wrzucam do miski z lodowatą wodą. Plastry schabu rozbijam dość cienko. Każdy doprawiam z obu stron solą, pieprzem oraz czosnkiem. Na schabie kładę kilka liści zblanszowanego szpinaku, porcje bryndzy, zawijam roladki i spinam wykałaczkami. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. Roladki obsmażam za złoty kolor z obu stron. SMACZNEGO! Pozdrawiam w świetnym nastroju, o wiosennym usposobieniu

W kuchni Karmel-itki
Roladki schabowe zapiekane w sosie serowym z pieczarkami 195

Zawijane roladki nadziewane szynką oraz plasterkami sera żółtego, zapieczone pod sosem śmietanowo-serowym z pieczarkami to propozycja na smaczny codzienny obiad . Doskonale komponuje się z gotowanymi ziemniakami i bukietem ulubionych surówek. Składniki: 6 grubych plastrów schabu bez kości 6 plasterków sera żółtego 6 plasterków szynki gotowanej 1 czerwona papryka 6 pieczarek Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku

Wanilia i Kardamon
Schab gotowany w mleku – 25 minut – delikatny soczysty i pyszny 482

poruszam schabem aby nie przywarł do dna (dokładnie pokazałam to na filmiku. Po 25 minutach gotowania, garnek zdejmuję z gazu, nakrywam pokrywką, zawijam w gruby ręcznik lub koc i odstawiam na około 5 godziny. Po tym czasie schab wyjmuję z mleka, osuszam papierowym ręcznikiem, jeżeli jest kożuszek z mleka to go zdejmuję. Tak przygotowany schab jest gotowy, można go podawać

Uwaga Babcia Gotuje
Schab ze śliwką w przyprawie korzennej 216

szerokie , bo farszu będzie za wiele . Wędzone śliwki mieszamy z 1 łyżeczką przyprawy pięciu smaków i wkładamy do środka schabu , lekko ubijając . Schab z wierzchu solimy , nacieramy czosnkiem pozostałą przyprawą pięciu smaków i pieprzem oraz miodem . Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 120 C piekarnika na 80 minut . Po tym czasie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy

Ogrodnik w podróży
Faszerowane roladki schabowe 155

Marchew , pietruszkę i pora obieramy , kroimy julienne ( zapałki / słupki ).Wszystkie warzywa mieszamy razem i dosłownie 2 minutki podsmażamy na odrobinie oleju.Porcję warzyw układamy na schabie i delikatnie zwijamy w roladkę.Zapinamy wykałaczką lub zawijamy nicią.W garnku rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną w piórka cebulę i wkładamy nasze roladki.Obsmażamy z każdej strony , a następnie na wolnym ogniu dusimy

Ostra na Słodko
Schab pieczony ze śliwką (niesamowicie soczysty) 155

sznurek przechodził na owocach, a nie pomiędzy nimi. Dzięki temu schab będzie miał po upieczeniu ładną formę.   Tak obwiązany schab smarujemy przygotowaną wcześniej marynatą. W tym celu należy zmieszać olej, miód, sos sojowy i imbir. Całość szczelnie zawijamy w folię z papierem do pieczenia 2w1 . Jest to ostatnimi czasy mój ulubiony kuchenny produkt dzięki któremu przygotowywany przez nas schab

Arbuziaki
Zawijaski ze schabu na kaszy gryczanej 203

Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu  Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. Już tak dawno nie robiłam zrazów zawijanych , że jak robiłam wczoraj zakupy u rzeźnika i trafiłam na ładny szeroki schab bez kości wiedziałam już co dziś   na obiad. Z jednym mam ostatnio problem- zrazy czy bitki to potrawy które robi się w większej

Buniabaje w kuchni
Czosnkowy schab 165

schabu 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz papryka słodka i ostra czosnek granulowany około 200 ml wytrawnego białego wina bulion do podlania  Przygotowanie : Schab myjemy, nacieramy solą, pieprzem, paprykami i czosnkiem granulowanym, mięso zawijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na noc.Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy winem oraz bulionem, na wierzch przeciskamy czosnek oraz oprószamy paprykami. Naczynie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczony schab z liśćmi laurowymi 162

soli - 1 łyżka pieprzu czarnego - 1 łyżka pieprzu białego - 7 liści laurowych Przygotowanie: Schab płuczemy wodą i nacieramy solą oraz pieprzami. Na wierzch schabu układamy liście laurowe, przekładamy go na folię aluminiową i zawijamy. Pieczemy w 160 C przez około 2 godziny

Zainspirowana w kuchni
domowy schab suszony 153

poprzedniej czynności zamykamy szczelnie w pojemniku, wkładamy do lodówki na 36 godzin wylewając zgromadzoną wodę. Po 36 godzinach schab ponownie myjemy z soli, osuszamy i nacieramy wybranymi przyprawami. wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie dokładnie zawijamy mięso w gazę, wkładamy do pończochy i wieszamy w suchym, ciepłym i przewiewnym miejscu na 3-4 dni. Jeżeli kawałek schabu

Cook&Love
Domowy schab suszony 172

poprzedniej czynności zamykamy szczelnie w pojemniku, wkładamy do lodówki na 36 godzin wylewając zgromadzoną wodę. Po 36 godzinach schab ponownie myjemy z soli, osuszamy i nacieramy wybranymi przyprawami. wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie dokładnie zawijamy mięso w gazę, wkładamy do pończochy i wieszamy w suchym, ciepłym i przewiewnym miejscu na 3-4 dni. Jeżeli kawałek schabu

Cook&Love
Karkówka dojrzewająca – karkówka z mangalicy 224

Schab z pończochy ... dlaczego tak... czy naprawdę niektórzy wieszają mięso w pończosze (pończochy, rajstopy) ? Ja mięso zawijam w gazę bawełnianą. Nie wyobrażam sobie powiesić mięso owinięte w jakiś „plastik” (rajstopy robione z tworzyw sztucznych …). Tym razem przygotowałam karkówkę z mangalicy. Sposób przygotowania taki sam, jak zwykłego schabu czy karkówki, jednak smak zupełnie inny. Mangalica to rasa świń, która powstała

królestwo garów