zawijane ze schabu - 227 przepisów (strona:9/16)

Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym. 2536

Roladki schabowe zawijane z boczkiem i serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 większych plastrów schabu - 6 plastrów wędzonego boczku - 6 plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladka ze schabu z owocami suszonymi z parowaru 275

papryka ostra czosnek granulowany bazylianatka pietruszki przyprawa do ziemniaków Plastry schabu myjemy, odsączamy nadmiar wody i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron papryką ostrą, czosnkiem granulowanym i bazylią. Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżeczce każdego suszonego owocu, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Przyprawiamy przyprawą do ziemniaków

Parowar Faceta
Roladki wieprzowe 174

piórka cebuli białej1 łyżeczka musztardy dijonSól, pieprz do smakuOlej do smażeniaDodatkowo:1 woreczek ryżuPrzepis:Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy musztardą. Na końcu kotletów nakładamy paprykę, ogórka i cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki

Emcia Pichci
Świąteczna pieczeń schabowa 319

pieczenia, po prostu bomba !:)Mięso warto upiec dzień wcześniej, według mnie jest jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia. Łatwiej też jest na zimno pokroić roladę i podgrzać w piekarniku. Składniki:Schab:600g-1000g schabusól, pieprz, papryka słodka3 ząbki czosnkułyżka musztardyłyżka olejurozmaryn200g wędzonego boczku w plasterkachFarsz:200g suszonej żurawiny 80g suszonych grzybów150g wędzonego boczku3 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki bułki tartejpieprzDodatkowo:200g(...)się- będzie do sosu ;)Następnie obkładamy roladę boczkiem i zawijamy sznurkiem.Sos:Pieczarki podsmażamy. Dodajemy resztę farszu- blendujemy. Wstawiamy na mały ogień, doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. Dodajemy śliwki wędzone. Na koniec dodajemy śmietanę. W naczyniu żaroodpornym układamy roladę i zalewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem, tyle czasu ile ważył schab- 1kg pieczemy 1 godzinę.Na 15 ostatnich minut zdejmujemy

Czerwona Porzeczka
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 236

wołowiny (ale to jest zdecydowanie najsmaczniejsze!) ale i z kurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada jak wrapy. Tą samą marynatą potraktowany bywa i popularny fast-food – hamburgery. Oryginalnie

Karo in the Kitchen
Roladki schabowe z oscypkiem i z suszonymi płatkami papryki 254

płatki papryki musztarda pieprz ziołowy czosnek granulowany sól olej wykałaczki WYKONANIE Każdy plaster schabu lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy pieprzem ziołowym, czosnkiem, solą i odstawiamy na jakiś czas. Kroimy oscypki na paluszki następnie smarujemy każdy plaster musztardą, kładziemy po oscypku i posypujemy suszonymi płatkami papryki, zawijamy i przekłuwamy wykałaczką. Smażymy na oleju, aż mięso lekko zrumieni się.   Lubicie oscypki

Zofiana
Roladki ze schabu z mozzarellą i pomidorami. 222

papryki 2 łyżki suszonego czosnku lub świeże ząbki  Wykonanie : Rozbite plastry schabu oprószamy solą i pieprzem, następnie smarujemy łyżeczką musztardy.Mozzarellę i pomidory kroimy w paseczki, nakładamy dość dużo na każdym płacie mięsa. Roladki zwijamy jak krokiety, jeśli mięso jest dobrze rozbite nie potrzeba do zawijania żadnych nici czy wykałaczek. Na patelni rozpuszczamy masło, obsmażamy z obydwu stron roladki

Sama słodycz i szczypta chili
Schab suszony w ziołach. 271

szklanego naczynia i odstawiamy w zimne miejsce na około 4 dni. Schab co jakiś czas odwracamy, a soki które puści wylewamy. Po tym czasie przekładamy do siatki wędliniarskiej i wieszamy w ciepłym, przewiewnym miejscu. Suszymy  4  do 5 dni. Po tym czasie wyjmujemy z siatki , zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na 12 godzin w celu schłodzenia

Kulinarny karnet Christophera
Roladki ze schabu w sosie śmietanowym 246

cykorie łyżeczka soku z cytryny 4 plasterki szynk i musztarda rosyjska lub inna ostra 2 cebule pół litra wody sól, pieprz, papryka ostra 150 ml śmietan y 30% Przygotowanie Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na plastry o grubości około 2,5 cm. Następnie plastry rozbijamy jak na kotlety, posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy. Cykorie siekamy, posypujemy solą(...)sokiem z cytryny, aby nie ściemniała. Również odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy roladki. Każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy, układamy po plasterku szynki i około łyżkę posiekanej cykorii. Następnie całość zawijamy w roladkę. Dla pewności można spiąć wykałaczką, aby się nie rozwinęła. Roladki wraz z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy je pół litra

e-PrzepisyKulinarne
Schab w mleku -domowa wędlina 45477

zostawiam  na 2 godzinki . Po tym czasie  schab zalewam mlekiem . Wkładam do gorącego piekarnika, piekłam 1 godzinę  i 40 minut  w 200 st C , grzałki góra dół. W trakcie pieczenia , polewałam parę razy „wystające”  mięso sosem. Mięso studzę w zalewie mlecznej,  następnie zawijam w folię aluminiową , zawijam i wstawiam do lodówki na całą

Takie tam pichcenie
Rolada ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami 201

doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do mięsa mielonego, mieszamy. Schab rozkładamy na dużej desce lub na papierze do pieczenia, wykładamy mięso mielone, równo rozprowadzamy. Posypujemy równą warstwą tartego parmezanu. Na sam koniec wykładamy podsmażone pieczarki z cebulką. Całość zwijamy w roladę. Obwiązujemy bawełnianą nicią i zawijamy w folię aluminiową. Przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy

Smaki Na Talerzu
Roladki ze szparagami i sosem szparagowym 177

odparowujemy tak aby pozostały około 1,5-2 szklanki płynu. Schab myjemy i kroimy na porcje. Każdą cienko rozbijamy (uwaga żeby nie zrobić dziur). Doprawiamy z obu stron solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na każdym kawałku mięsa układamy po kawałku białych i zielonych szparagów i zawijamy. Naczynie do gotowania na parze smarujemy olejem, żeby roladki nie przywarły. Układamy łączeniem

Pyry na Gaz
Roladki schabowe z chrzanem i musztardą francuską 223

Musztarda francuska Chrzan tarty Sól Pieprz Olej Bulion/ kostka bulionowa Wykonanie: Schab kroimy na plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy kawałek mięsa przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy płasko i z jednej strony smarujemy chrzanem i musztardą francuską. Następnie układamy po plasterku boczku, kawałku pomidora, papryki i pieczarki. Zawijamy w roladkę i zabezpieczamy nitką lub wykałaczkami ( ja zawsze używam

Smaki Ewy
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 208

mlekiem, wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie schab osączamy z mleka, ręcznikiem papierowym delikatnie osuszamy ( mleko z cebulą wylewamy), oprószamy pieprzem do smaku, na każdym kotlecie rozkładamy pokrojone w plasterki gruszki, posypujemy pokruszonym serem pleśniowym-troszkę odkładamy do sosu, oraz rozdrobnionymi orzechami włoskimi, zawijamy ciasno roladki-można końce spiać wykałaczkami, obtaczamy w mące.  W garnku

Wanilia i Kardamon
Sakiewki z kurkami 164

kolory, pieprz kolorowy, sól morska prowansalska. Przygotowanie:     Schab rozbijamy na cienkie kotlety- tak by nie porozrywać mięsa. Przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Na rozpuszczonym maśle podsmażamy pokrojone kurki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy. Następnie nakładamy łyżeczką kurki na środek każdego kotleta i zawijamy wszystkie boki razem nitką- tak by powstała sakiewka. Sakiewki wkładamy do naczynia

Aga w kuchni