zawijane ze schabu - 227 przepisów (strona:4/16)

Kebab z nowalijek 205

końca.Na środek przygotowanego wcześniej placka (podgrzanego na patelni) rwiemy na drobno liście młodej sałaty, dodajemy liście rukoli, pokrojoną na plasterki rzodkiewkę i pomidorki, dodajemy plasterki schabu i polewamy dipem jogurtowym. Zawijamy tak aby na dole nic nie wypadło - spód zwijamy w folię aluminiową albo spożywczą. Podajemy na ciepło bądź na zimno.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką 394

też schab w sosie własnym , te roladki będą w sam raz. Aby roladki się nie rozpadały musimy wybrać ładny schab, bez przerostów. Podczas przygotowania każdy kawałek mięsa rozbijałam tłuczkiem, smarowałam musztardą, nakładałam doprawiony szpinak, ser oraz paprykę i zawijałam w roladkę. Pamiętajcie, aby przed przygotowaniem zaopatrzyć się w wykałaczki. Z podanego przepisu wyjdzie Wam 4 roladki schabowe – przed podaniem(...)Następnie przygotowujemy szpinak. Na łyżce masła podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy szpinak oraz doprawiamy sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. 3 Każdy kawałek schabu smarujemy łyżeczką musztardy, nakładamy ser, szpinak oraz paprykę. Zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami, aby nam się nie rozpadły. Solimy i pieprzymy z wierzchu. 4 Rozgrzewamy olej rzepakowy i na dużym ogniu przesmażamy roladki

Kuchnia Bazylii
Klasyka na trzy sposoby: Kotlet schabowy. Klasyczny, ziołowy, owsiany. 200

Może macie inne propozycje? Jakiś szczególny schabowy, który często gości na Waszym stole? 1. KLASYCZNY KOTLET SCHABOWY Składniki: - schab wieprzowy - mąka - bułka tarta - jajko - pieprz - sól - olej Przygotowanie: Mięso kroimy na plastry dowolnej grubości, według upodobań. Zawijamy je w folię spożywczą i rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem - każdy z plastrów z obu stron. Jajko, mąkę oraz bułkę tartą umieszczamy(...)Smażymy na złocisty kolor. Ważne, by pamiętać, że wieprzowina nie powinna być różowa. Voila! 3. OWSIANY KOTLET SCHABOWY Składniki: - schab wieprzowy - mleko - mąka - płatki owsiane - bułka tarta - jajko - pieprz - sól - olej Przygotowanie: Mięso kroimy na plastry dowolnej grubości, według upodobań. Zawijamy je w folię spożywczą i rozbijamy. Umieszczamy w misce, zalewamy mlekiem i pozostawiamy na 30 minut. Po tym czasie

Życie zamknięte w smaku
Schab w sosie śmietanowym 235

kruchy, rozpływa się w ustach, a sos do mięsa przygotowany jest na bazie wywaru z dodatkiem słodkiej śmietany. Uwielbiam duszone mięsa z sosami, np. zrazy wołowe zawijane, czy też wieprzowe , a tak przygotowany schab w sosie jest pyszny. Polecam Schab w sosie śmietanowym : 1 kg schabu 2 szklanki wrzącej wody włoszczyzna bez kapusty 1 cebula 2 liście laurowe kilka ziaren

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab z pieczarkami 194

mięso. Brytfannę przykrywamy i mięso dusimy na bardzo wolnym ogniu około 1,5-2 godziny. W międzyczasie, w połowie czasu pieczenia, mięso odwracamy na drugą stronę. Schab studzimy w brytfannie.  Ostudzone mięso zawijamy w aluminiową folię i wkładamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie można mięso kroić. Smacznego

Smak mojego domu
Suszony schab w przyprawach 207

dobę. Powtarzamy czynność z osuszaniem, jednak nie musimy mięsa płukać. Majeranek i resztę przypraw poza czosnkiem tłuczemy razem w moździerzu. Powstałą mieszanką zasypujemy dokładnie schab, by równomiernie był przykryty przyprawą. Zawijamy mięso w gazę i zawijamy sznurkiem. Odwieszamy w przewiewne miejsce (jak się posiada, to na przykład na strychu, w warunkach blokowych może być to karnisz przy co jakiś czas

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki ze schabu z mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem pieczarkowym 360

minut do lodówki. W tym czasie kroimy w cienkie paseczki pomidory suszone i mozzarellę. Po odczekanych 15 minutach nakładamy na każdy plaster schabu ćwierć suszonych pomidorów pokrojonych w paski i mozzarelli i zawijamy w roladki a'la zrazy, mocując całość wykałaczkami. Tak samo postępujemy z resztą kawałków schabu. Na patelni rozgrzewamy cztery łyżki oleju z pomidorów i układamy nasze roladki

Mango Papaja
Roladki schabowe z szynką dojrzewająca, kozim serem i suszonymi pomidorami 209

pomidory, pyszna szynka i kremowy, kozi ser. To pyszne danie na rodzinny obiad. Podałam je z pęczakiem bo bardzo lubimy tę kaszę. To takie zrazy zawijane , ale z wieprzowiny, równie miękkie i smaczne. Schab wieprzowy to wdzięczne mięso na rolady - można w nim zamknąć pyszne nadzienie i duszą się szybciej niż te z wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Szaszłyki z ryżem z parowaru 251

Miła Pani ze sklepu osiedlowego wygrzebała gdzieś na zapleczu, kupiłem je w ostatnim sklepie przed poddaniem się :)    Troszkę pracy z nimi jest, szczególnie natykanie, z powodu zawijanego pomiędzy produktami wędzonego boczku i cukinii zajęło więcej czasu, niż zrobienie i zjedzenie innej potrawy. Przejdę od razu do składników ( choć widać je jak na dłoni ) , ale na pewno jesteście(...)zaczynamy natykanie na patyczki :) Najpierw natykamy plaster boczku wędzonego, za nim pomidorka cherry, przekładamy plaster i natykamy ziemniaka, znów przekładamy i papryka i znów zawijamy plaster. Następnie natykamy cukinie, cebule, przekładamy plaster cukinii natykamy schab, przekładamy i dajemy pieczarkę, po czym znów zaczynamy od ziemniaka. Możecie zastosować kolejność jak kto lubi. Przy jedzeniu i tak ściągałem całość widelcem na talerz

Parowar Faceta
Schab pieczony 241

wyjęciu z lodówki schab położyć na foli aluminiowej, z góry posmarować olejem, ułożyć przekrojone ząbki czosnku, ziele angielskie i listki laurowe. Folię zawijamy tak, aby jej końce były u góry, tak przygotowany schab wkładamy do foremki lub żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika

Kuchcik gotuje
Schab krótko gotowany 399

Schab krótko gotowany to przepis idealny na święta Wielkanocy a trzydniowe przygotowanie idealnie wpasowuje się w trzy dni Wielkiego postu jednakże samo przygotowanie jest nieziemsko proste. Składniki : 2 kg schabu wieprzowego 2 l wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 5 ząbków czosnku 1 łyżka majonezu 2 łyżki soli 1 łyżka majeranku 1 łyżka ziół(...)gotujemy 5 minut na małym ogniu i ponownie zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy przez noc ponownie w najchłodniejszym miejscu. Dzień 3 : Schabowego wyjmujemy z zalewy i zawijamy w folię spożywczą. Przechowujemy w lodówce.  Schab krótko gotowany pokrojony w grubsze plastry możemy podawać na ciepło np z sosem chrzanowym natomiast cienko krojony będzie świetnym dodatkiem do kanapek

Mechanik w kuchni
Roladki z boczkiem, porem i serkiem 444

dorzucamy cebulę oraz por, smażymy do zeszklenia się warzyw. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Serek topiony kroimy na paseczki (zamiennie można użyć sera żółtego). Na każdy plasterek schabu nakładamy farsz oraz dajemy paseczek serka. Zawijamy roladkę. Jajko wybijamy na talerzyk, lekko solimy i rozbełtujemy widelcem. Na drugi talerzyk sypiemy niewielka ilość mąki. Na trzeci – bułkę tartą. Roladki panierujemy w mące

Smaki Na Talerzu
Schab faszerowany fasolką szparagową 244

odstawiamy na godz do lodówki. 3. Między czasie na patelnie wrzucamy łyżke masła, fasolkę i posypujemy bułką tartą. 4. Podsmażamy do momentu zbrązowienia bułki. 5. Faszerujemy: schab, plaster sera żółtego, fasolka szparagowa i zawijamy. 6. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i czekamy aż ładnie przyrumieni się z każdej strony. 7. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 20-30min, podlewając wodą

FITBUuK
Schab faszerowany podgrzybkami 229

porcję) układamy bay na siebie zachodziły, doprawiamy od wewnątrz solą, pieprzem i tymiankiem, układamy po 1,5 plastra sera, wzdłuż plastra schabu układamy farsz grzybowy. Schaby zwijamy ciasno jak roladę wołową, układamy na papierze, zawijamy, spinamy wykałaczkami i układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Medaliony schabowe z cebulowo-serowym farszem 149

oczkach. Schab odsączamy z mleka. Doprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Na każdym plastrze (bliżej brzegu)  układamy po dużej łyżce cebuli z pieczarkami oraz ser. Zawijamy na pół, spłaszczamy dłońmi tak aby brzegi się zamknęły. Każdy schab moczymy w pozostałym mleku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie