Możecie też zaszaleć, użyć papryki, pomidorków, kurczaka lub kurek. Za każdym razem Wasza zapiekanka z jakiem może być inna. Jak lubisz fast foodowe przepisy w domowym wykonaniu zajrzyj także do: – przepisu na domowy cheeseburger – domowe bułki do hamburgerów – burgery z indyka i cukinii – pizza z szynką i pieczarkami – pizza z patelni – pizza z ciasta
nietylkopasta.plteż mnóstwo szpinaku, dojrzewają pierwsze pomidorki koktajlowe. Z takeigo przechadzania się po ogrodzie powstał ostatnio gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorkami, do którego dodałam jeszcze ser feta i trochę suszonych pomidorów. Chociaż placek to nie do końca właściwa nazwa, raczej zapiekanka:) Zjedliśmy ją z sosem jogurtowym. Ten post jest automatyczny, to znaczy napisałam go w zeszłym tygodniu, teraz się
Cooking for EmilyPyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem
PysiaGotuje.plKolorowa zapiekanka w jesiennych barwach z użyciem skarbów jesieni: ziemniaków, marchwi, pietruszki, cebuli, papryki, kalafiora i cukinii. Podana na ciepło rozgrzeje w chłodne jesienne dni. SKŁADNIKI 5 dużych ziemniaków, 30 dag mięsa mielonego, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 1 marchew, 1 pietruszka, 1 mała papryka, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, słodka papryka, majeranek, 1 cebula, kilka różyczek ugotowanego kalafiora
słodki bratekwymyśleć coś ciekawego, ale żeby się specjalnie nie narobić. Nie chciało mi się też żreć ziemniaków. Wybór padł więc na taką oto zapiekankę. Składniki (dla trzech osób): 400-500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego dwie małe cukinie przyprawa do mięsa mielonego duże opakowanie śmietany 12% koperek ser gouda 2 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz Gotowanie zaczynasz
manslogblogjeszcze. Zachęcam do wypróbowania. Z podanej ilości składników robię zapiekankę w formie wielkości ok. 22 cm na 35 cm. To daje 6 całkiem sporych porcji, z których każda ma ok. 330 Kcal. Jeżeli macie ochotę, sprawdźcie, czy macie w domu: - 6 średniej wielkości ziemniaków - 1 spory por - 1 średnia cukinia - ok. 120 g kiełbasy typu śląska/grillowa/tradycyjna - 2 garści(...)jego ścianki masłem. Teraz na pierzynce z pora układamy dachówkowo cieniutko pokrojone plasterki obranych SUROWYCH ziemniaków oraz cukinię. Tak przygotowane warzywa zalewamy mlekiem, w którym należy "rozkłócić" jajka i sos sojowy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. i umieszczamy w nim odkrytą zapiekankę na 35-40 min. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy startą mozzarellą i 5 minut zapiekamy najlepiej z nawiewem
I tu będę miała takie tePyszne danie, uwielbiam taki obiadek. Ziemniaki mocno przysmażone, warzywa i jajeczko z lejącym żółtkiem. Ziemniaki umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Uważać żeby nie
Kuchnia PokoleńTo już kolejna propozycja na zagospodarowanie pysznej cukinii. Cukiniowy okres dopiero przed nami, ale w sklepach jest ona już od dawna dostępna. Zapraszam do wykorzystania tego
Smaki Ewykonkurs. Może mi nie uwierzycie ale nawet przez myśl mi nie przeszło że ta zapiekanka może wyjść tak smacznie. Po prostu postanowiłem coś wymyślić i wg mnie się udało, jak Wy sądzicie ? Składniki : puszka tuńczyka w oleju 1 nieduża cukinia 100 g kaszy jaglanej 2 jajka sól, pieprz odrobina masła Przygotowanie : Cukinię oczyszczam z miąższu pestkowego i ścieram
Mechanik w kuchniKlopsiki z makaronem porem i pomidorami Sałatka warzywna z tortellini Ravioli z pieczarkami Spaghetti z cukinią Spaghetti z truskawkami Pulpety z makaronem Spaghetti z klopsikami Makaron z szpinakiem i kurczakiem Zapiekanka z makaronem Sałatka makaronowa Spaghetti carbonara Makaron z sosem dyniowym Pieczeń drobiowa z makaronem Zapiekanka mięsno makaronowa Risotto z grzybami leśnymi Sałatka z tortellini Spaghetti carbonara
Ala piecze i gotujeSkładniki: 1 średnia cukinia 1 por 1 czerwona papryka 200 g fasolki, mrożona lub z poprzedniego obiadu 200 g łososia wędzonego na ciepło 3 jajka 100 g jogurtu sól, pieprz … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem
czarrna od kuchnismaku grillowanego kurczaka. Pasty mają bardzo dobry skład, nie zawierają konserwantów, ani glutaminianu monosodowego. Mogą być pysznym dodatkiem do kanapek, zapiekanek, tart, jajek, makaronów, sałat, serów... Dziś postanowiłam wykorzystać pastę z czosnkiem niedźwiedzim i zrobić pełnoziarnistą, rustykalną tartę z cukinią i fetą oraz nutą czosnku niedźwiedziego. Pasta ta to mieszanka brokułów, szpinaku, cukinii i pora, a wyrazistości i pikanterii dodaje
Kuchnia MagdaLenyCzłowiek z nowymi pomysłami jest wariatem, dopóki nie odniesie sukcesu. Powiedział Mark Twain I na mnie też tak patrzono w domu, jak robiłam tą zapiekankę. Przyznam się , że nie było żadnego planu, brałam się za szykowanie, jednak nie do końca wiedziałam co z tego wyjdzie i czy w ogóle będzie zjadliwe. Miałam grube rurki , albo jak to woli(...)wilgoci. Nie polecam mąki, ponieważ wtedy zapiekanka zrobi się zbita i taka zakalcowata. Wszystko przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. I teraz zaczyna się zabawa, wciskamy rurki, jedna przy drugiej, tak aby dotarła do dna i w każdej znalazło się mięso razem z sosem. Następnie między makaron wciskamy plasterki cukinii. Nakrywamy folią aluminiową, stawiamy do nagrzanego piekarnika
Dieta moja pasjaKeto obiad to czasami nie lada wyzwanie. Zwłaszcza jeśli chce się wyjść poza schemat pod tytułem kawałek mięsa z porcją warzyw. Keto zapiekanka drobiowa z kalafiorem
Modern Cave GirlSzakszuka w wersji baaaardzo łagodnej z pomidorami, czerwoną cebulą i cukinią. Dziś zapraszam Was na pyszne weekendowe śniadanie z niskim indeksem glikemicznym i niewielką ilością węglowodanów. Kiedy byłam mała mój tata robił czasami jajecznicę z pomidorami. Oprócz naszej dwójki nikt jej nie jadł, ale tak mi się przypomina to śniadanie z dzieciństwa ilekroć myślę o szakszuce. Czym jest ta cała(...)szakszuka? Jeśli śledzicie konta kulinarne na Instagramie, to z pewnością nie raz widzieliście szakszukę. Jest to zapiekanka na bazie pomidorów, cebuli i przypraw z wbitymi w dołeczki między warzywa jajkami, zapieczona w piekarniku. Przepis przywędrował do nas z Tunezji i na stałe rozgościł się na śniadaniowych stołach. Nie jadłam nigdy prawdziwej orientalnej szakszuki, ale wyobrażam sobie, że jest ostra
Dietolog