słonecznik. Dobrze mieszamy i wtedy masa powinna nam fajnie zgęstnieć. Całość przekładamy do małej foremki wyłożonej folią. Dobrze rozprowadzamy masę dociskając. Na wierzch posypujemy sezam, czarnuszkę i oregano. Zapiekamy ok. 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Po upieczeniu wyciągamy babkę razem z folią i kroimy na grube plastry. My podaliśmy ją z sosem z pomidorów i oliwkami
vegetanietarce o dużych oczkach. 2. W małych naczyniach żaroodpornych układam naprzemiennie porcję ziemniaków, kiełbasy, cebuli i makaronu. Wierzch zapiekanek posypuję żółtym serem i oprószam solą oraz pieprzem. 3. Zapiekam 20 minut w temperaturze 190 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasioczkach, tuńczyka pozbawiam nadmiaru oleju a kaszę jaglaną gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaję jajka, mieszam wszystko doprawiając solą i pieprzem. Wymieszanymi składnikami napełniam kokilki wysmarowane masłem i zapiekam ok 20 minut w 230oC
Mechanik w kuchnigrube frytki. Pokrojne warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i skropić olejem. Wymieszać i następnie oprószyć tymiankiem i przyprawą do sałatek. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut na funkcji termoobieg. W międzyczasie kilka razy przemieszać drewnianą łopatką aby równo się piekły
Monia miesza i gotujeWkładamy na nią rozkrojone pomidory, paprykę, cebulę i czosnek ( połowę dużego lub cały mały. Koniecznie w łupinkach ) - wszystko posypujemy cukrem. Naczynie wstawiamy do nagrzanego na 160 stopni piekarnika. Zapiekamy 25 minut ( termoobieg, góra dół ). Musimy kontrolować aby się nie przypaliły. To jest ten moment, kiedy w całym domu pachnie nieziemsko!!! Blendujemy podpieczone warzywa razem z marchewką z wywaru
Wypisz Wymalujbrzoskwiniowego -łyżeczka octu balsamicznego -łyżka oliwy -mała szczypta soli Z pieczywa robimy dwie kanapki (mini panini); środek nadziewamy serem żółtym i gorgonzolą, na górę również dajemy kleks z gorgonzoli. Zapiekamy w opiekaczu. Na kiełki rzodkiewki wykładamy melona i nasze mini panini; polewamy wszystko sosem
BaRepassmaku. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy tartą bułką, wykładamy kaszę z dodatkami. Na wierzch wykładamy pozostały żółty ser. Całość zapiekamy przez ok 20 minut w 180 at. C. 6. Gotową zapiekankę posypujemy siekaną pietruszką. Smacznego
Kuchnia domowa AniDziś będzie dietetycznie. Roladki zamiast smażyć czy też zapiekać zawinęłam w folię spożywczą i ugotowałam. Do roladek podałam kaszę bulgur i surówkę z marchewki i kapusty ale bez koperku. składniki: 5 sznycli z piersi indyka 1 średnia ugotowana marchewka tymianek sól,pieprz kasza bulgur Sznycle z indyka delikatnie rozbić tłuczkiem. Opróczyć solą i pieprzem z obu stron
Monia miesza i gotujemieszam i chwilę gotuję. Z upieczonej rolady zdejmuję nitkę. Mięso kroję w plastry. Polewam sosem żurawinowym. Roladę można dodatkowo podać z pieczonymi figami (figi kroję na ćwiartki i zapiekam na blaszce przez 3-4 minuty w 180 stopniach
Tradycyjna kuchnia Kasiobiad, jak i na zimno, jako przekąska w pracy. Ostatnio odkryłam i pokochałam muszle makaronowe. Zazwyczaj nadziewam je farszem z mięsa i warzyw z dodatkiem kremowego serka i zapiekam z sosem pomidorowym. Wypróbowałąm juz kilka kombinacji smakowych i za każdym razem wychodzi pysznie :) Gdy na sklepowej półce ujrzałam nowe serki Arla Apetina, od razu pomyślałam o wykorzystaniu takiego serka
Zawsze głodna!razie wyschną na wiór. Wstawić ponownie do piekarnika i natychmiast zmniejszyć temperaturę do 180 st. Celsjusza. Piec ok. 10 minut, po czym na wierzch wyłożyć pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Zapiekać dalej, aż gorgonzola się rozpuści. W zielonej tarcie - wszysto, co zielone: cukinia, brokuł gałązkowy, awokado, szczypior i rukola
W SMAKbakłażany pociąć w grube plastry. Warzywa skropić oliwą z oliwek i posolić. R azem z nieobranymi ząbkami czosnku w stawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i zapiekać 30 minut. Papryka musi się lekko przypalić na końcach. Z papryki należy usunąć skórkę. W tym celu, po wyjęciu z piekarnika, trzeba zamknąć ją na ok. 10 - 15 minut w szczelnym
W SMAKjeszcze ok. 5 minut, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczoną dynię wyjąć z piekarnika i napełnić farszem. Na wierzch wyłożyć plasterki szynki i żółtko jaja. Zapiekać jeszcze 8-10 minut - tak by żółtko lekko się ścięło, ale pozostało półpłynne. Przed podaniem posypać startym parmezanem
W SMAKziemniaki pokroić wzdłuż na ćwiartki, spryskać oliwą z oliwek, posypać pieprzem cytrynowym, solą i tymiankiem. Rybę umyć, natrzeć solą i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Włożyć do naczynia do zapiekania, polać roztopionym masłem i przykryć folią aluminiową. Rybę i ziemniaki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza - rybę niżej, ziemniaki wyżej. Piec 20 minut. Pod koniec pieczenia ryby przyrządzić
W SMAKWalentynki! Ale przed oglądaniem zróbcie dla ukochanej osoby czekoladowy suflet. To ciasto jest tak proste, że po prostu nie może się nie udać. Składniki (na 4 foremki do zapiekania): 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej ok. 60 proc. 3 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki słodkiej śmietanki 30 proc. masło i kakao do przygotowania foremek
W SMAK