Czynność powtórzyć z całą kapustą. Najmniejsze listki pozostawić do surówki. Gołąbki ułożyć w wysmarowanej oliwą brytfance, podlać niewielką ilością wody i wstawić do nagrzanego do 180⁰C piekarnika. Zapiekać 15 minut. Ryż ugotować na sypko. Jedną torebkę wyjąć, drugą zostawić w garnku. Do wody dosypać łyżeczkę kurkumy i zostawić ok. 3 minut bez gotowania. Zmieszać oba ryże, aby uzyskać
vegetanieukładamy na blaszce posmarowanej oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20 min. Tutaj jedna uwaga, możecie to zrobić w dwóch wersjach. Jedna to po prostu zapiekamy i wtedy kasza na wierzchu stanie się chrupka i druga, gdzie możecie wykorzystać folię aluminiową przykrywając blaszkę przed wsadzeniem do piekarnika, wtedy uzyskamy wersję miękką. Jak to zrobicie sami zdecydujcie
vegetanieplasterki i posypujemy ostrą papryką lub jakąś fajną mieszanką do ziemniaków (bez konserwantów i cudacznych dodatków). Na wysmarowaną oliwą blaszkę układamy plasterki i chop do piekarnika poniżej pieczarek. Wszystko zapiekamy ok. 15 min. Całość ma fajnie się zapiec. Jak na zdjęciach powyżej. No to piecze nam się danie główne, teraz czas na dodatki, czyli surówka i sos. Sos składniki
vegetanietaką przekąskę. Farsz może być dowolny, bo nawet na słodko smakują super :) Jednak jeśli chcecie spróbować naszego pomysłu to przepis na farsz znajdziecie tutaj : PRZEPIS Zobaczcie ja fajnie wyszły. Zapiekaliśmy je 10 min w opiekaczu. W piekarniku możecie podobnie, czyli 200 C 10 min. Życzymy smacznego
vegetanienią pomidora wcześniej lekko przelanego oliwą i posypanego pieprzem. Na koniec posypujemy odrobiną kukurydzy i startym wędzonym serem. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 C na opcję zapiekania. Wystarczy ok. 10 min i danie jest gotowe. Podajemy z surówką. Możecie też podać jakiś ulubiony sos w stylu tajskim czy np. czosnkowy. Życzymy smacznego. Pozdrawiamy i miłego weekendu
vegetaniePodajemy z grzankami z pampuchów, czyli pampuchy kroimy na 4 kromeczki, bo tyle wychodzi z jednej bułeczki i smarujemy koncentratem pomidorowym. Na wierzchu układamy ser żółty i posypujemy oregano. Zapiekamy razem z zupą. Mamy nadzieję, że podoba się Wam nasza wersja i ją wypróbujecie :) Życzymy smacznego
vegetaniesłonecznik. Dobrze mieszamy i wtedy masa powinna nam fajnie zgęstnieć. Całość przekładamy do małej foremki wyłożonej folią. Dobrze rozprowadzamy masę dociskając. Na wierzch posypujemy sezam, czarnuszkę i oregano. Zapiekamy ok. 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Po upieczeniu wyciągamy babkę razem z folią i kroimy na grube plastry. My podaliśmy ją z sosem z pomidorów i oliwkami
vegetanietarce o dużych oczkach. 2. W małych naczyniach żaroodpornych układam naprzemiennie porcję ziemniaków, kiełbasy, cebuli i makaronu. Wierzch zapiekanek posypuję żółtym serem i oprószam solą oraz pieprzem. 3. Zapiekam 20 minut w temperaturze 190 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasioczkach, tuńczyka pozbawiam nadmiaru oleju a kaszę jaglaną gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaję jajka, mieszam wszystko doprawiając solą i pieprzem. Wymieszanymi składnikami napełniam kokilki wysmarowane masłem i zapiekam ok 20 minut w 230oC
Mechanik w kuchnigrube frytki. Pokrojne warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i skropić olejem. Wymieszać i następnie oprószyć tymiankiem i przyprawą do sałatek. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut na funkcji termoobieg. W międzyczasie kilka razy przemieszać drewnianą łopatką aby równo się piekły
Monia miesza i gotujeWkładamy na nią rozkrojone pomidory, paprykę, cebulę i czosnek ( połowę dużego lub cały mały. Koniecznie w łupinkach ) - wszystko posypujemy cukrem. Naczynie wstawiamy do nagrzanego na 160 stopni piekarnika. Zapiekamy 25 minut ( termoobieg, góra dół ). Musimy kontrolować aby się nie przypaliły. To jest ten moment, kiedy w całym domu pachnie nieziemsko!!! Blendujemy podpieczone warzywa razem z marchewką z wywaru
Wypisz Wymalujbrzoskwiniowego -łyżeczka octu balsamicznego -łyżka oliwy -mała szczypta soli Z pieczywa robimy dwie kanapki (mini panini); środek nadziewamy serem żółtym i gorgonzolą, na górę również dajemy kleks z gorgonzoli. Zapiekamy w opiekaczu. Na kiełki rzodkiewki wykładamy melona i nasze mini panini; polewamy wszystko sosem
BaRepassmaku. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy tartą bułką, wykładamy kaszę z dodatkami. Na wierzch wykładamy pozostały żółty ser. Całość zapiekamy przez ok 20 minut w 180 at. C. 6. Gotową zapiekankę posypujemy siekaną pietruszką. Smacznego
Kuchnia domowa AniDziś będzie dietetycznie. Roladki zamiast smażyć czy też zapiekać zawinęłam w folię spożywczą i ugotowałam. Do roladek podałam kaszę bulgur i surówkę z marchewki i kapusty ale bez koperku. składniki: 5 sznycli z piersi indyka 1 średnia ugotowana marchewka tymianek sól,pieprz kasza bulgur Sznycle z indyka delikatnie rozbić tłuczkiem. Opróczyć solą i pieprzem z obu stron
Monia miesza i gotujemieszam i chwilę gotuję. Z upieczonej rolady zdejmuję nitkę. Mięso kroję w plastry. Polewam sosem żurawinowym. Roladę można dodatkowo podać z pieczonymi figami (figi kroję na ćwiartki i zapiekam na blaszce przez 3-4 minuty w 180 stopniach
Tradycyjna kuchnia Kasi