wyłóż na rozcięte piersi kurczaka, zroluj w roladę. Zepnij wykałaczkami. Roladki polej odrobiną octu winnego, oliwą i gruboziarnistą solą. Na wierzch ułóż pomarańcze. Polej 2 łyżkami soku z pomarańczy. Zapiekaj 35- 45 minut ( w zależności od wielkości roladki)w temp. 220 stopni C! SZPINAK świeże liście szpinaku zblanszuj wrzątkiem, dopraw solą (ewentualnie posyp płatkami migdałowymi) lunch box: - 4 kluseczki szpinakowe
SMYKWKUCHNIoddzielnej misce wybełtać jajko i ok. 0,5 szkl. śmietany (18 % lub więcej %). Mieszankę jajeczno-smietanową wlać do masy szpinakowej i wymiesza ć . Masę wyłożyć na podpieczony spód i zapieka ć przez kolejne 30 min. Po wyjęciu z piekarnika chwilkę odczekać i kroić. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comżaroodpornego naczynia i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Dorzucamy brokuły i posypujemy bazylią, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Pieczemy przez 15 minut w 170 stopniach. W czasie zapiekania warzyw kroimy fetę w kostkę , posypujemy ostrą papryką , ziołami prowansalskimi i zalewamy oliwą z oliwek. Upieczone warzywa polewamy fetą i sosem oraz posypujemy delikatnie serem ( oczywiście nie trzeba). Smacznego! Kasia
Cukier&Puderłyżki masła, w temperaturze pokojowej 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cytryna, pokrojona w plasterki Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 220 ° C. Przygotuj odpowiedniej wielkości naczynie do zapiekania. Otwórz puszkę z piwem i wlej do przygotowanego naczynia 1/4 jej zawartości i postaw puszkę na środku. Umyj kurczaka i dokładnie osusz go papierowymi ręcznikami. W małej miseczce wymieszaj cukier
karmelowywarstwę makaronu i posypujemy ulubionymi ziołami, na to mięso mielone i znów makaron i tę warstwę też traktujemy ziołami. Na całość wykładamy pokrojone pomidory i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temp. 180 stopni
Zofianakiszoną. Zwijać i spinać wykałaczkami, szpilkami do mięsa lub związywać bawełnianą grubą nicią. (Roladek nie obtaczać w mące.) W natłuszczonym odrobiną oleju naczyniu do zapiekania układać roladki przekładając je plastrami cebuli i kawałkami ząbków czosnku. Nakryć arkuszem folii aluminiowej lub pokrywką naczynia, pozostawiając szczeliny dla parującej z mięsa wody. Udusić w temperaturze
Codzienna kuchnia niecodziennadusimy i dodajemy pieczarki z cebulką oraz pokrojoną natkę pietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :) Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym i zapiekamy 40 minut w 180 stopniach.Idealnie smakuje z dressingiem jogurtowym
Lawendowe Nieboserem mozarellą.Trzeci krążek smaruję szpinakiem i układam pozostałe sery: pleśniowy, feta, tofu oraz pozostałym żółtym serem.Pizze układam na blaszkach i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekam około 10 minut. na minutę prze końcem pieczenia włączam grzanie z wentylatorem od góry aby brzegi ładnie się zrumieniły i były chrupkie.Ot i cała filozofia, zajmuje około 20 minut
Magiczna kuchnia Dariinich cynamon i rodzynki (można ewentualnie dosłodzić). dokładnie mieszam.Na spód natłuszczonego naczynia żaroodpornego nakładam połowę ryżu, następnie wykładam jabłka i przykrywam pozostałym ryżem. Na wierzchu układam wiórki masła.Zapiekam bez przykrycia 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Przed podaniem polewam jogurtem grecki zmieszanym z łyżka miodu. Ryż jest delikatny, aromatyczny i ma chrupiąca skórkę :) Gorąco polecam dla małych łasuchów
Magiczna kuchnia Dariiprzeciśnięty przez praskę czosnek. Całośc miksuje do uzyskania gładkiej masy. Masę wylewam na podpieczone kruche ciasto, ma wierzchu układam pieczone buraczane plastry. Posypuje pozostałym serem feta i opruszam pieprzem. Zapiekam przez 30 minut w 170 stopniach
Magiczna kuchnia Dariiobsmażamy zobu stron. Wykładany do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Warzywa wrzucamy na patelnię, doprawiamy dołaczoną mieszanką przypraw do warzywa po hiszpańsku. Obsmażamy, odcedzamy nadmiar tłuszczu. Wykładamy na polędwiczki do naczyniażaroodporneg. Zapiekamy ok 20 minut. Podajemy polędwiczki na warzywach polane ulubionym sosem. U mnie pieczarkowym.Do przygotowania użyłam Mieszanki Warzyw na Patelnię po hiszpańsku Iglotex
Z Majeczką w kuchnisoli, pieprzu i słodkiej papryki. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, czosnek i suszone pomidory. Wszystko razem smażymy przez ok 7 min.Kroimy bagietkę na kromeczki i podsmażamy na patelni lub zapiekamy w piekarniku. Na kromkach układamy nasz farsz z dyni. Dekorujemy drobno posiekanym szczypiorkiem
kulinarnyJaminut na górnej półce do zarumienienia się w temperaturze 230 stopni.Dno rumianego ciasta wyłożyć cebulą, zalać mieszanką śmietany z jajkiem, położyć na wierzchu kiełbasę i posypać serem. Zapiekać ok 30 min. na górnej półce w temperaturze 190 stopni. Wnętrze tarty powinno ok. 20 - 25 minuty zacząć rosnąć, a pod koniec ser powinien być zarumieniony.Tartę podałam z sałatką z pomidorów
W kuchni wieczoremmają takie gadżety jak kulki ceramiczne). Piękę 10 min. w temperaturze 230 stopni.Śliwki i jabłka tnę w plasterki. Układam je na upieczonych spodach, posypuję cukrem i cynamonem i zapiekam kolejne 10 - 20 minut w temperaturze 190 stopni. Owoce wysychają przy pieczeniu, więc nie należy piec zbyt długo.Śmietanę ubijam, dodaję cukier i serek. Mieszam dokładnie. Upieczone tartaletki smaruję
W kuchni wieczoremwinnego1 puszka krojonych pomidorówmąka kukurydziana do zagęszczenia sosudo podaniaśmietana 18%skórka z połowy cytrynynatka pietruszkiugotowany ryżSposób przygotowania:Na początek uwaga, że smażyć można w tym samym garnku, w którym zapiekamy danie w piekarniku.Do garnka, w którym będziemy piec mięso w całości wlać krojone pomidory. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cały kawał mięsa do zrumienia z obu strony przez
W kuchni wieczorem