z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:120/703)

Pełnoziarniste Fusilli ze szparagami i piersią w toskańskich ziołach 249

tylko odczekać 2-3h i już nic więcej nie podjadać :)  Składniki :  filet z piersi kurczaka ok. 100g makaronu świdry pełnoziarnistego z orkiszem   1 duża pieczarka 1 cebula dymka razem ze szczypiorkiem  5 szparagów zielonych  2 rzodkiewki 2 łyżki oliwy z oliwek  Przyprawy : zioła toskańskie  pieprz ziołowy Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy(...)Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso. Następnie przyprawiamy pieprzem ziołowym i ziołami toskańskimi. Po czym odstawiamy na bok. Szparagi płuczemy i odłamujemy z nich końcówki. Pieczarkę myjemy, obieramy i kroimy w plastry.   Kawałki piersi z kurczaka układamy na folii aluminiowej na 1 poziomie parowaru i włączamy urządzenie na 20 minut. Makaron świdry pełnoziarnisty z orkiszem

Parowar Faceta
Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem 352

Kolejna odsłona ulubionych przeze mnie pieczonych kotletów mielonych. Tym razem z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli sera, pieczarek i świeżego szpinaku. Całość jest dobrze i wyczuwalnie doprawiona, świetnie pasuje właściwie do wszystkich dodatków. U mnie z ziemniakami i buraczkami, pychota. :-) 500g mięsa mielonego 200g pieczarek 150g żółtego sera 2 garści świeżego szpinaku 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka(...)papryka ostra 1. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Szpinak drobno siekamy.  2. Mięso mielone, ser, pieczarki, szpinak, jajko i przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę. 3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut

Szefowa kuchni
Paszteciki z pieczarkami 134

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju paszteciki - czy z kapustą i grzybami, z pieczarkami, ... . Połączenie pysznego ciasta drożdżowego i wspaniałego farszu - jak tego nie lubić?  Dzisiejszy przepis na paszteciki podbił nasze serca - w te Święta robiłam je 4 razy, łącznie z porcją na wynos  - ciasto jest wspaniałe, a do pieczarek też nikt nas specjalnie namawiać nie musi! Polecam! Składniki(...)mleka lekko ciepłego, 50 g roztopionego masła, 5 g suchych drożdży dodatkowo : 1 żółtko do smarowania + tymianek lub czarnuszka do posypania pasztecików Farsz: min. 500 g drobno pokrojonych pieczarek, 1 cebula, olej/ masło klarowane, sól, pieprz tymianek Wszystkie składniki ciasta, prócz masła umieścić w misie miksera i wyrabiać z 5 minut, następnie dodać masło - ja dodaje na dwa razy

Plate of Joy
Makaron w kremowym sosie z kurczakiem, grzybami i szparagami / Creamy chicken, asparagus and mushroom pasta 234

Dziś, w związku z rozpoczęciem sezonu szparagowego przedstawiam przepis na bardzo satysfakcjonujące danie makaronowe. Tagliatelle w dużej ilości kremowego sosu z kurczakiem, szparagami i pieczarkami, z dodatkiem suszonych pomidorów i ziół, przepyszne! Danie jest łatwe w przygotowaniu, idealne na obiad w zabieganym tygodniu. Jeżeli macie lekką nietolerancję na szparagi (jak na przykład ja :)) można je zamienić np. na fasolkę szparagową(...)szparagami (4 porcje) Składniki: 450 g piersi z kurczaka, pokrojone na małe kawałki sól i pieprz ½ łyżeczki granulowanej cebuli 1 łyżeczka granulowanego czosnku ¼ szklanki mąki olej rzepakowy 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 łyżki masła 4 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę 25 g mąki (około 4 łyżki) 2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżeczka ziół prowansalskich

karmelowy
Sos pieczarkowy z kurczakiem 151

Przepis na szybki i uniwersalny sos z pieczarkami i piersią z kurczaka. Można podać z ziemniakami, makaronem czy pieczywem. Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% półtora szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego łyżka mąki słodka i ostra papryka sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy(...)plasterki, cebulę w piórka i dodajemy do kurczaka. Podsmażamy, aż z pieczarek wyparuje sok. Następnie całość zalewamy bulionem i gotujemy na wolnym ogniu 5-8 minut. W tym czasie śmietanę mieszamy z mąką. Dodajemy również kilka łyżek gorącego wywaru z patelni. Śmietanę wlewamy na patelnię i mieszamy. Gotujemy, aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy natkę pietruszki

e-PrzepisyKulinarne
Placuszki indycze z ryżem i pieczarkami 183

Wystarczy przygotować do nich jakąś prostą sałatkę i już można je serwować na stół - w końcu cała reszta dodatków jest już w środku :) Składniki: ( na 12 placuszków) 450 g pieczarek 500 g mięsa mielonego z indyka 1 torebka ryżu 1 cebula  pęczek natki pietruszki 1 jajko łyżka masła 5 łyżek bułki tartej olej łyżka masła sól pieprz czosnek granulowany(...)imbir mielony papryka słodka mielona Przygotowanie: Pieczarki  i cebulę kroimy w kostkę.  Smażymy je na łyżce masła do czasu aż wyparuje z nich woda.   Następnie siekamy natkę pietruszki, dodajemy do pieczarek i jeszcze chwilę smażymy. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ryż i odstawiamy go do ostygnięcia.  Łączymy mielone mięso z indyka, z pieczarkami

Taste Therapy
Kotlety z kaszy gryczanej (156 kcal) 132

Przepis na jarskie kotleciki z kaszy gryczanej z dodatkiem pieczarek i marchewki. Kasza gryczana jest pełna błonnika, soli mineralnych, witamin, dlatego warto ją jeść, nawet będąc na diecie. Jeśli z podanych składników wyjdzie 8 kotletów, to jeden będzie miał 156 kcal Składniki (na 8 sztuk): 200 g kaszy gryczanej cebula 150 g pieczarek marchew 3 jajka sól, pieprz 3 łyżki(...)oleju Przygotowanie Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone w drobną kostkę pieczarki i smażymy, aż wyparuje z nich sok. Do ugotowanej kaszy dodajemy cebulkę z pieczarkami, marchew startą na drobnej tarce, jajka i przyprawy. Uformujemy kotleciki, które smażymy na oleju (kotleciki przed usmażeniem będą raczej sypkie, dlatego

e-PrzepisyKulinarne
Pizza z pieczarkami 184

szklanki ciepłej wody 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli 3 łyżki oleju Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego zioła prowansalskie 1 zmiażdżony ząbek czosnku Farsz: 500 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej przyprawa do pizzy ser żółty Sposób wykonania: 1. Drożdże rozpuszczamy z połową ciepłej wody, cukrem i 1 łyżką mleka. Odstawiamy, aż podrosną. 2. Wszystkie składniki(...)ciasto mieszamy, dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto. 3. Ciasto rozkładamy na wcześniej przygotowaną blaszkę. Smarujemy sosem . 4. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem. 5. Pieczarki wykładamy na ciasto posmarowane sosem. Całość posypujemy lekko przyprawą do pizzy i posypujemy tartym żółtym serem. 6. Pizzę

Kuchnia domowa Ani
Paprykarz - Karkówka z pieczarkami i papryką 137

Karkówka w delikatnym pomidorowym sosie z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszne, syte i proste danie, świetne z dodatkiem wszelkiej maści kluskami. Wersja łagodna lub pikatna do wyboru, w zależności od preferencji smakowych. Dla jedych danie to jest gulaszem, dla innych będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe(...)królicze, a także drobiowe. Składniki: 70 dkg wieprzowej karkówki 1 cebula 2 łyżki smalcu 200 g pieczarek 1-2 czerwone papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku - opcjonalnie 1 łyżka mąki śmietana szczypiorek lub inna zielenina Wykonanie: umyte mieso pokroić w grubą kostkę.Oprószyć mąką i papryką , następnie zrumienić na rozgrzanym tłuszczu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym / Baked fish with mushrooms and cream sauce 297

ramach wiosennych porządków, zrobiłam je także w zamrażarce. Takim też sposobem wylądował na moim stole karp:) Jednak nie byle jaki, bo z pieczarkami w sosie śmietankowym. Przepyszny! Przepis jest łatwy i względnie szybki w przygotowaniu, polecam więc każdemu wielbicielowi ryb. Jeżeli nie jesteście fanami karpia lub macie problem z jego kupnem, możecie go zamienić na inną ulubioną rybę. Polecam:) Scroll(...)down for recipe in English Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym (4 porcje) Składniki: 1 karp, umyty i pokrojony w 2 cm dzwonki lub filety 1/2 cytryny, pokrojonej w plasterki sól i pieprz 3 goździki 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżka masła 150 g pieczarek, pokrojonych w grube plastry 2 łyżeczki mąki 1 średnia cebula, pokrojona

karmelowy
Kurczak z porem i tymiankiem zapiekany w cieście francuskim wg przepisu Pascala Brodnickiego (Tourte z kurczakiem) 334

póki nie zostały same okruszki. Zdecydowanie polecam! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1 godz. Potrawa wolna od glutenu.  * Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 filety z kurczaka 250g pieczarek Opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (rewelacyjną cenę na szynkę znajdziecie  TUTAJ ) 200ml śmietany 30% 125ml wytrawnego białego wina 100g żółtego sera 3  szalotki 2 jajka Olej rzepakowy(...)łyżka świeżego tymianku Garść mąki Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól *Osoby na diecie bezglutenowej muszą zakupić ciasto francuskie bez zawartości glutenu. Szalotki kroimy w piórka. Por i pieczarki dokładnie myjemy. Por siekamy w paski, a pieczarki na dowolne kawałki. Na patelnie wlewamy nieco oleju, wrzucamy szalotki i podsmażamy około minutki. Dodajemy pokrojony por, odrobinę soli i smażymy kolejne

Kolizje Smaków
Pierogi z mięsem i pieczarkami – pyszne! 137

Przepis na pyszne, mięciutkie pierogi z farszem z mięsa mielonego i pieczarek. Dawno takich dobrych nie jadłam. Często mogłabym takie jeść, niestety nie mam cierpliwości do ich lepienia Podziwiam osoby, które potrafią zrobić ponad sto malutkich, kształtnych pierożków, ja do wykrawania ciasta wzięłam największą szklankę jaką miałam Składniki (na ok 40 dużych pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta(...)soli • 180 ml wrzątku • łyżka oleju Farsz: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 150 g pieczarek • niewielka cebula • jajko • sól, pieprz •masło Przygotowanie Przygotowujemy farsz: pieczarki oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i również drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy mięso mielone. Od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś pięciu minutach dodajemy pieczarki i podsmażamy, aż odparuje

e-PrzepisyKulinarne
Pulpety z pieczarkami w sosie pomidorowym 104

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 średniej wielkości cebule 1 jajko sól pieprz majeranek bułka tarta 1/2 szklanki zimnej wody 1/2 kg pieczarek mąka do obtoczenia pulpetów olej do smażenia kotletów masło do podduszenia pieczarek Sos pomidorowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2-3 łyżki śmietany 18% ok 1 litr wywaru z jarzyn 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)sól pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie: Cebule obieram i szatkuję, dodaję mięso mielone, jajka, sól, pieprz i majeranek. Wszystko mieszam ze sobą. Dolewam wodę i wsypuję bułkę tartą. Pieczarki myję pod bieżącą wodą i kroje w pół talarki. Podsmażam na rozgrzanym maśle.  Z mięsa formuję około dwudziestu niewielkich kulek, które rozgniatam na płasko. Na środku każdego z dziesięciu placuszków układam

Bea(u)ty kitchen
Kurczak w cieście francuskim 131

cieście to chyba mój ulubiony sposób na jego podanie, pierwszy raz zakosztowany u mojej siostry. Dodać do niego można praktycznie wszystko – co kto lubi. Ja najbardziej lubię z pieczarkami i żółtym serem . Wygląda bardzo elegancko i smakuje wyśmienicie ! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi(...)wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki (na 2 osoby): 1 filet z kurczaka (pojedynczy) ciasto francuskie* 10dkg pieczarek 4 plastry żółtego sera odrobina masła /ewentualnie białko/   Przygotowanie: Filet z kurczaka rozkroić na 4 plastry. Pieczarki pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce i poddusić na patelni. Jeśli kupiliśmy gotowe ciasto francuskie wystarczy odkroić 1/3 ciasta (całego ciasta

Za drzwiami kuchni
Rolada serowo – drobiowa 328

Kolejna odsłona mojego ulubionego połączenia składników: kurczaka, sera żółtego i pieczarek. Rewelacyjne danie na każdą imprezę! Smakuje idealnie zarówno na gorąco jak i na zimno. Polecam! Składniki: Ciasto: 5 jajek 2 łyżki majonezu szczypta proszku do pieczenia sól, pieprz 1,5 łyżki mąki 350 g żółtego sera Nadzienie: 2 – 3 pojedyncze filety z kurczaka 500 g pieczarek sól, pieprz(...)Ciasto powinno przypominać trochę surowe placki ziemniaczane Masę wyłożyć na płaską blachę piekarnika (z papierem do pieczenia) i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 – 20 min. Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach, posolić i usmażyć na oleju. Kurczaka pokroić na cienkie plastry i rozbić. Na upieczony spód wyłożyć kotleciki tak, by przykryły całą powierzchnię, a następnie przyprawić solą

Za drzwiami kuchni

Proponowane wyszukiwania