minut,do momentu kiedy kruszonka sie zrumieni,a owoce beda bulgotacPodawac gorace,choc zimne sa rownie pyszne.Uwagi : Czesc maki,tez pelnoziarnistej lub orkiszowej mozna zastapic mielonymi migdalami,orzechami, platkami owsianymi itd.,mozliwosci jest bez liku,a wszysto zalezy od upodoban.Zamiast cukru -miod stewia lub inny slodzik.Jezyny sa tak aromatyczne,ze nie wymagaja innych przypraw
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Smaczna,niezykle zdrowa i dietetyczna surowka pieknosci z selera.Przygotujesz ja w 5 minut i bedzie swietnym dodatkiem do kazdego dania miesnego i rybnego.Zapach selera, ktory niejednego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!"Jesien pelne kosze darow niesie",a w tym koszu najwiecej jablek,owocow jesieni niezwyklej urody i smaku.Wlasnie teraz jesienia jablko kroluje na polskich stolach. I najlepsza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zawieraja zupelnie cholesterolu ( jesli w ich skladzie nie ma zoltek lub smietany) i nie podwyzszaja cholesterolu we krwi,gdy nie ma w nich masla.Ciastka ,w ktorych migdaly zastapiono orzechami,makiem,innymi nasionami lub platkami owsianymi,sa rowniez bardzo cenne pod wzgledem wartosci odzywczych.Maja tez inna wazna zalete,bo w smakowity sposob mozemy spozytkowac pozostale po innnych wypiekach bialka.Nie wyrzucajcie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kokosowego (slodka smietanka)lyzeczka soku z cytryny1-2 lyzki maczki ziemniaczanej2 bialkaWykonanie:przesiac make,cukier puder,dodac maslo prosto z lodowki i rozetrzec miedzy palcami na mokry piasek.Dodac orzechy,cukier waniliowy,skorke z cytryny i 2 zotka,zagniesc ciasto,owinac folia i wstawic na kilka godzin do lodowkischlodzone ciasto rozwalkowac,ulozyc w foremce do tarty,uformowac rant,ponakluwac widelcem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!podniebienia.Sami sprobujcie.Ten przepis Was nie zawiedzie.Spod sernika:4 sucharki pelnoziarniste100 g mielonych orzechow laskowych lub migdalow2 lyzki oleju sezamowego (moze byc maslo)Suchary zmielic w malakserze,wymieszac z orzechami- migdalami i olejem.Foremke wylozyc papierem do pieczenia.Rant foremki wysmarowac maslem.Wsypac calosc do foremki,mocno ugniesc i odlozyc do lodowki.Masa serowa:750 dkg sera (uzylam Schichtkäse) 3 jaja Mprawie pelna szklanka cukru200
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mieloną mąką ryżową wymieszaną 1:1 ze skrobią kukurydzianą. Zamiast łupin babki można użyć mielonego siemienia lnianego. Zamiast migdałów można użyć dozwolonych w ramach diety orzechów lub wiórków kokosowych. Jeśli nie planujecie lukrować ciasteczek można zwiększyć ilość cukru o kolejne 50g.Przygotowanie:Kleik wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, migdałami i makiem. Dodać miękką margarynę
głodny alergikpiernik z Pepco * nareszcie Cię mam :) a już chciałam zamawiać przez allegro * miły początek dnia! * jedno z lepszych śniadań * tyle zapasów na zimę :) od firmy Orzech * idealna choinka na Święta - bo czekoladowa :) * mam upragnione pojemniki na wędliny i ser - do nowej lodówki jak znalazł * i grudniowe wyzwanie blogerek przeszło do historii * zapraszam wszystkich! a sama
Magiczne Życie Martynaczynia z blendera i zmiksować. Dodać kakao, przyprawę do piernika i ponownie zmiksować do momentu aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Odrywać po kawałku masy i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki obtoczyć w brązowym cukrze. Odłożyć w chłodne miejsce.Inspiracją z moimi zmianami był przepis z bloga Naturologia
Ala piecze i gotujemoże nie wyjść! Polecam! Ciasteczka – składniki:300 g herbatników (u mnie digestive)200 g masła (rozpuszczonego)200 g wiórków kokosowych300 g mieszanki (dowolne suszone owoce rozdrobnione, posiekane orzechy, rozdrobnione kawałki czekolady)600 ml mleka skondensowanegocukier puder do posypania Rozdrabniam ciastka (zobacz np. tutaj) i dodaję do nich rozpuszczone masło. Mieszam.Masę wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wi
UgotujmyTo.plTo po prostu idealny chleb serowy. Trochę się bałam jak przeczytałam o garnku gorącym z piekarnika ale okazało się, że to na prawdę łatwizna. Mój garnek
UgotujmyTo.pldrugą porcję masy. Wyłożyć ostatnią warstwę herbatników lekko całość dociskając. 3.Wszystkie składniki polewy zagotować w rondelku – cały czas mieszając – i wylać na wierzch ciasta. Posypać wiórkami, orzechami lub inną ulubioną posypką. Smacznego Post Stefanka pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plmałym ogniu. Mieszać często drewnianą łyżką i BARDZO uważać przy próbowaniu, bo masa jest bardzo gorąca! Jak przestygnie, lekko ciepłym sosem polać sernik. Można również podać z ubitą śmietaną, orzechami….lub inną polewą. Smacznego Źródło: http://www.kingarthurflour.com/recipes/pumpkin-cheesecake-with-gingersnap-crust-recipePost Sernik dyniowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plstartej cukinii (około 500 g)150 g masła, roztopionego, przestudzonego3 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli3 szklanki mąki pszennejpół łyżeczki gałki muszkatołowej /u mnie szczypta mielonych goździków2 łyżeczki cynamonu1 szklanka posiekanych orzechów pekan lub włoskich1 szklanka suszonej żurawiny (lub rodzynków)4 łyżki mleka (opcjonalnie)1. Cukinię opłukać, osuszyć i jeśli jest młoda to w całości zetrzeć na tarce. Jeśli stara to można
UgotujmyTo.pldeserów, przypominających o 12 Apostołach i Jezusie. Nie są one jednak bardzo tuczące, bo opierają się na owocach i bakaliach. Obowiązkowo są to suszone figi, migdały, rodzynki i orzechy włoskie symbolizujące cztery zakony żebracze (Franciszkanów, Karmelitów, Dominikanów i Augustynianów). Ponadto daktyle na pamiątkę Jezusa, który wywodził się z Orientu, biały i czarny nugat - oznaczające dobro i zło, "fougasse
Chilli Czosnek i Oliwa