z kokosem - 4139 przepisów (strona:13/276)

"ciasto pocieszenia" Siostry Anastazji 398

maki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na masę jabłkową: 1,2 kg jabłek 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 galaretki czerwona  na masę kokosową: 250 g kokosu 1 szklanka wódki 3/4 szklanki kaszy manny drobnej błyskawicznej  1 żółtko 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka łyżka kokosu(...)podanych składników upiec biszkopt, wystudzić dokładnie.  Jabłka zetrzeć na grubej tarce , podsmażyć z cukrem na maśle. Zdjąć z ognia, wsypa galaretkę, dokładnie wymieszać i odstawić aż ostygnie.  Kokos zalać wódką i odstawić na co najmniej 2 godziny. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając dodać żółtko, kaszę i kokos.  przełożenie ciasta: biszkopt-masa jabłkowa- masa kokosowa-czekolada

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kapucynek 223

foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  łyżka kakao na warstwę kokosową: 200 g drobnego kokosu 3 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 1 kostka masła na warstwę cappuccino: 300 ml śmietanki 36% 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki sypkiego(...)połączyć z masą jajeczną. Przelać ciasto do foremki i piec w 180*C przez około 25 minut. Wystudzić.  W połowie mleka rozmieszać cukier i budyń, resztę ugotować z kokosem (jeśli jest gruby to należy go rozdrobnić blenderem- z doświadczenia wiem, że źle się je ciasta z dużymi wiórkami). Mleko i kokos gotować chwilę mieszając a następnie dodać rozrobiony budyń

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto "Wenus" 147

ciasto kilka lat temu dostałam od sąsiadki, Pani Danusi. Dawno go nie robiłam aż wreszcie doczekało się na swoją kolejkę. Na pewno zasmakuje wielbicielom serników na zimno i prażonego kokosu. Polecam, tym bardziej, że jest proste do zrobienia. Moje oparłam na pomarańczowym smaku ale można użyć dowolnego dżemu i pasujących do niego galaretek. *blaszka 24*24 cm Składniki: na biszkopt(...)białego sera mielonego 200 ml śmietanki  kremówki 1 opakowanie śnieżki 2 galaretki pomarańczowe łyżka cukru pudru dodatkowo: słoiczek dżemu pomarańczowego 1 galaretka cytrynowa 10 g masła 100 g kokosu Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno i nadal ubijając dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta dodać mąkę przesianą i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, przełożyć do foremki. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kokosek 155

ustach.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 700 ml mleka szklanka kokosu 4 żółtka 2 kopiate łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 duże łyżki cukru kostka masła na piankę: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śnieżki 70 ml likieru jajecznego(...)tabliczka białej czekolady dodatkowo: 2 małe paczki herbatników 2 łyżki kokosu kilka kostek białej czekolady 1/2 szklanki posłodzonej herbaty kieliszek wódki Białka ubić z cukrem, następnie nadal ubijając dodawać po żółtku. Na końcu dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem foremki i piec około 25 minut w 180*C. Wystudzić.  Dwie szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tort kawowo-kokosowy 144

szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki mocnej kawy parzonej, gorącej na krem: 200 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g drobnego kokosu 150 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny dekoracja: koronka z czekolady perełki i serduszko z czekolady z napisem (można je kupić w sklepie Słodki Świat- klik ) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia(...)Piec około 60-70 minut, do suchego patyczka (ciasto trochę popęka i urośnie nierówno). Całkowicie wystudzić. Z ciasta ściąć "górkę" a resztę przekroić na trzy blaty. Mleko z kokosem i łyżką cukru pudru zagotować, zdjąć z ognia kiedy kokos całkowicie wciągnie mleko, wystudzić. Kremówkę ubić z pozostałym cukrem pudrem. Wymieszać z mascarpone. Odłożyć cztery łyżki masy do dekoracji

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 134

wszechstronne, bo nadzienie można zrobić ze wszystkiego. Ja tym razem użyłam papierówek i czerwonej porzeczki, które w połączeniu z truskawkową galaretką dało ciekawy smak. Całość otoczyłam w prażonym kokosie. Roladę najlepiej przygotować dzień przed krojeniem, choć ja kroiłam dwie godziny po zwijaniu bez większego problemu.  Składniki: 5 jajek  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej szklanka cukru łyżeczka proszku(...)pieczenia 2 łyżki suchego maku na nadzienie: 1 kg jabłek 1 szklanka czerwonej porzeczki 3 opakowania galaretki truskawkowej na wierzch: 100 g masła + 1 łyżka 50 g kokosu łyżka cukru pudru porzeczki do dekoracji Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Następnie nadal ubijając dodawać powoli cukier a później po jednym żółtku. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ekspresowa tortilla z jagodami Goji z zatopionym w wedzonej papryce kurczakiem. 146

przekąsić - "farsz" do tortilli zrobić można na wiele sposób - zgodnie ze swoimi upodobaniami. Ja dzisiaj proponuję Wam tortille z mięsem drobiowym opiekanym z papryką wędzoną, jagodami Goji oraz z kokosem. Nie wiem czy próbowaliście owoców Goji na ciepło - ale są wspaniałe ! i każdemu je polecam ! Po podsmażeniu mają słodki smak więc doskonale nadają się do  łamania smaków. Co potrzebujemy(...)suszone kawałki kokosów   jagody Goji  - 2 piersi z kurczaka - łyżkę słodkiej wędzonej papryki - łyżeczka pieprzu bałkańskiego - garść suszonych kokosów  - garść jagód Goji - 4 gotowe tortille Co robimy? Kroimy cienko piersi kurczaka, następnie na oliwie podsmażamy je- stale mieszając, dodajemy suszoną paprykę, łyżeczkę pieprzu bałkańskiego. Czas na smażenie cienko pokrojonych piersi  to ok. 7 minut

dlaSmaQ
Ciasto z agrestem i kokosem 181

Delikatne i mięciutkie Ciasto z agrestem i kokosem . Dzięki obecności sporej ilości wiórków kokosowych w samym cieście, otrzymujemy wypiek wyjątkowo wilgotny. Użyty agrest do ciasta jest bardzo kwaśny, ale w cieście idealnie komponuje się z delikatną słodyczą ciasta i słodką posypką kokosową. Połączenie kokosu z agrestem jest bardzo udane. Ciasto ma tak przyjemną i mięciutką konsystencję, że trudno zakończyć(...)agrestu   Składniki posypki kokosowej: 25 g wiórków kokosowych 1 łyżka drobnego cukru trzcinowego 1 łyżka roztopionego masła (około 10 g)   Przygotowanie ciasta z agrestem i kokosem: Piekarnik rozgrzej do temperatury 160°C (grzałka góra-dół) lub 140°C (termoobieg). Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, a boki posmaruj odrobiną masła. Agrest umyj, oczyść

Moja Delicja
Ciasto Afrodyta 12770

Pyszne ciasto według receptury siostry Anastazji. Szczególnie masa serowa jest rewelacyjna. Wyszło jej bardzo dużo, ale idealnie pasuje do biszkoptu i prażonego kokosu. Polecam.   Składniki: Biszkopt: 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg drobno zmielonego sera białego (u mnie wiaderkowe) 3-4 łyżki cukru(...)litra śmietany 30% 1 opakowanie śmietany śnieżki 2 galaretki cytrynowe 1-2 łyżki cukru pudru Kokos: 100 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki cukru kryształu 5 dag masła Dodatkowo: 1 słoik dżemu jasnego (np. morelowego lub brzoskwiniowego) Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić, stopniowo dodać cukier i żółtka. Na końcu delikatnie wmieszać mąki i proszek do pieczenia. Wyłożyć

Kuchnia domowa Ani
Kawowe Jajka 107

Prosty i szybki w przygotowaniu deser. Nie tylko ładnie wygląda ale i dobrze smakuje. Do dekoracji wykorzystałam kokos i cukierki dekoracyjne. Zdecydowanie lepiej lepi się do tak zrobionych słodyczy kokos, cukierki nie chcą się dobrze trzymać. Do dekoracji można wykorzystać również kolorowy kokos. Składniki: 200 g herbatników ½ szklanki cukru pudru 100 g masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki(...)Podczas kruszenia herbatników mogą one poszarpać worek. Masło zmiksować z cukrem. Kawę rozpuścić w mleku. Do masła dodać herbatniki i rozpuszczoną kawę, zmiksować. Uformować niewielkie jajka i obtoczyć w kokosie lub cukierkach. tak przygotowane słodycze przechowywać w lodówce

Mama Gotuje
Bajaderki 160

kefiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Dodatki 50-100 ml rumu 4-5 łyżek nutelli 3-4 łyżki migdałów w płatkach ale-raj 3-4 łyżki kokosu ale-raj 50 g rodzynki sułtanki ale -raj 100 g orzechów włoskich ale-raj Do obtoczenia kokos, mielone migdały migdały siekane Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)Piec w 180 stopniach około 30 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto ostudzić i najlepiej na drugi dzień pokruszyć do miski. Dodać rum, nutellę, pokrojone orzechy, migdały płatki, kokos, rodzynki i wszystko razem zagnieść. Ciasto powinno być wilgotne i klejące by można było uformować kulki. Jeśli ciasto jest zbyt suche dodać nutelli lub rumu. Z ciasta uformować kulki-bajaderki

Ala piecze i gotuje
Sezam 159

żółtek 1/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kwaśnej śmietany Sezam: 15 dag ziaren sezamu 2 łyżki płynnego miodu 10 dag margaryny 1/4 szklanki cukru pudru Kokos: 6 białek 1/2 szklanki cukru kryształu 10 dag wiórek kokosowych 1 mały słoik powideł śliwkowych Ciasto kruche II : 20 dag mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 5 dag margaryny(...)blaszki do pieczenia. Sezam- Wszystkie składniki zagotowuję, studzę i wykładam  na wierzch jednego placka, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180;C na 220-25 minut. Wyjmuję i studzę. Kokos- Białka ubijam z cukrem, dodaję wiórki i delikatnie mieszam. Drugie ciasto surowe najpierw smaruję powidłami i na wierzch wykładam  ubite białka z kokosem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Niebo, czyli biszkoptowe ciasto z złotym kokosem i kremem budyniowym 1556

łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 750ml mleka 3,2% 2 żółtka 250g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 4 łyżki kokosu Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy, po czym dodajemy kolejno żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 5 minut, po czym dodajemy mąkę(...)biszkopty. Następnie na pierwszy biszkopt wylewamy ¾ kremu budyniowego, po czym przykrywamy go drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Pustą patelnie nagrzewamy, by była gorąca, po czym wsypujemy na nią kokos, który stale mieszając podsmażamy. Złoty kokos przesypujemy na talerz i pozostawiamy by wystygł (pozostawiony na patelni się nam przypali). Zimnym kokosem posypujemy wierzch ciasta i pozostawiamy je na kilka godzin

Smakowy Raj
Rafaello z kremem budyniowym na herbatnikach 243

ciasto było bardziej autentyczne, udekorowałam je migdałami bez skórki i płatkami migdałowymi :) Składniki: 400g herbatników (np. 8 opakowań po 50g, w każdym 10 herbatników, czyli 80 sztuk herbatników) 200g kokosu 300g masła 82% 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem budyniowy: 1250 ml mleka 3,2% 5 płaskich łyżek mąki pszennej 5 mocno czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 4 żółtka 1 1/3 szklanki(...)cukru Do dekoracji: Kokos, migdałowe płatki, całe migdały Litr mleka zagotowujemy. W 250ml mleka mieszamy żółtka z obiema mąkami, by nie było grudek. Jeśli ciężko jest się pozbyć grudek, najlepiej przelać zawiesinę przez sito. Do gotującego się mleka wsypujemy cukier, mieszamy by się rozpuścił, a następnie wlewamy mieszaninę z obu mąk. Budyń dobrze mieszamy, aż się zagotuje. Gotowy budyń pozostawiamy

Smakowy Raj
Ciasto kokosowe 336

orzechy, więc skorzystałam z przepisu Gosi na biszkopt link . Przygotowywanie masy kokosowej można wykorzystać do zrobienia szybkiej nalewki kokosowej. Wystarczy zostawić wymieszaną masę na dłużej, a po odcedzeniu kokosu, do pozostałej płynnej masy dodać wódki (opcjonalnie do smaku). Nie będzie to oczywiście oryginalna nalewka, bo takowa potrzebuje spirytusu, ale i tak jest smaczna. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki(...)cukru 1,5 łyżki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki tortowej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej Na masę kokosową: 800 ml mleka 270 g kokosu 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego (530 g) pół laski wanilli 150 ml wódki marmolada wieloowocowa lub inna Na krem budyniowy:   1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania