z kokosem - 4139 przepisów (strona:15/276)

Lody bananowo-kokosowe 161

mleczka kokosowego 3 łyżeczki wiórków kokosowych WYKONANIE Banany obrać ze skórki i umieścić w misie blendera. Dodać mleczko kokosowe (tylko gęstą, białą część bez wody kokosowej), dwie łyżeczki kokosu i włączyć urządzenie. Zmiksowaną masę przelać do szczelnego pojemnika (np. po lodach) i posypać pozostałym kokosem. Włożyć do zamrażalnika i mieszać co godzinę, dzięki czemu nie powstaną grudki lodu. Uwagi: Przed(...)lodów należy je wyciągnąć z zamrażalnika na co najmniej 10-15 minut, bo w przeciwnym razie będą zbyt twarde by nakładać je gałkownicą. Lody przed podaniem można dodatkowo posypać kokosem. Aby banan nie ściemniał po zmiksowaniu należy delikatnie skropić go sokiem z cytryny (ja o tym zapomniałam i lody mają kolor betonu). http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html

Passions hobbies life
Kokosowe produkty od Cocofina :) 228

Można by napisać, że pomysł na powstanie marki Cocofina zrodził się z miłości do kokosów 💗 To właśnie ta roślina jest głównym surowcem do produkcji całego asortymentu Cocofina .  Jeżeli tak jak ja - uwielbiacie kokosy i wszystko, co z nich powstaje to produkty Cocofina z pewnością zadowolą Wasze kubki smakowe. Najlepsze kokosy użyte w produkcji przekładają się na wysoką jakość gotowych

Zdrowie na języku :P
KAWA RAFAELLO Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ 176

przyjemnością próbuję nowych smaków, nowych połączeń i kombinuję wyczarowując przy tym kolejne pyszności! Dziś mam dla Was przepis na kawę, która swoimi smakami niejednemu przypomni wakacje na rajskich plażach. Kokos i biała czekolada – ja uwielbiam! W połączeniu ze zbożową kawą smakuje fenomenalnie – spróbujcie i Wy! Ps. wielbiciele Rafaello będą zachwyceni! SKŁADNIKI: * kawa zbożowa INKA Bio klasyczna(...)kokosowym, zalewamy kawę Inka, rozpuszczamy, dodajemy likier kokosowy. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ze śmietaną kremówką. Wiórki kokosowy przesmażamy z masłem i cukrem. Na dno szklanki układamy porcję kokosu. Zalewamy kremem białej czekolady i przygotowaną kawą. Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną 36% ( dodatkową ) i posypujemy lekko podprażonym kokosem. Smacznego

Ostra na Słodko
Nocna kokosowa owsianka z chia 171

Uwielbiam owsianki. Ostatnio przygotowałam pyszną nocną kokosową owsiankę z chia. Do owsianki użyłam  napoju owsianego z kokosem BIO Amandin . Po prostu zakochałam się w jego smaku i przyznam Wam szczerze, że większość wypiłam od tak po prostu w szklance Jeżeli nie możecie znaleźć produktów linii Amandin w swoim sklepie,to poproście właściciela o kontakt z hurtownią www.vegamarket.pl A wracając(...)samej owsianki… Warto rozpocząć tak pysznie dzień. Spróbujcie Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 1/4 szklanki Napoju owsianego z kokosem BIO Amandin 1 łyżka nasion chia płatki kokosowe BIO – ilość według uznania 2 małe listki świeżej mięty (opcjonalnie) Przygotowanie: Do słoiczka wsypujemy płatki owsiane, zalewamy je napojem owsianym z kokosem, dodajemy łyżkę nasion chia i całość mieszamy. Słoiczek

Słodkie okruszki
KOKOSOWIEC 173

Sposób przygotowania biszkoptu z makiem: Jest niemal identyczny jak przy przygotowaniu biszkoptu z kakao.  Różni się jedynie tym, że zamiast kakao dodajemy mak.   Sposób przygotowania wkładki z kokosem: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać kokos, wymieszać ręcznie, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 25 minut. Sposób przygotowania kremu: Masło(...)położyć wkładkę kokosową, posmarować ją pozostałą ilością kremu, na nim położyć biszkopt z makiem, nasączyć go ponczem. Przygotować polewę i polać nią wierzch ciasta, a następnie posypać kokosem. Blacha o wymiarach

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kokosowe kulki 182

Kokos , kiedyś uznawany za tropikalny rarytas, dziś jest, nawet w polskiej kuchni, niezwykle popularnym dodatkiem. Dzieje się tak dlatego, iż ma ogromną ilość zastosowań i co tu dużo mówić, jest po prostu przepyszny. Kokosowy aromat rozpozna już chyba każde dziecko. Orzechy kokosowe, oprócz swoich walorów smakowych, mają również wiele prozdrowotnych właściwości. Kokos jest idealnym dodatkiem zarówno do deserów(...)deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła - 200g drobnego cukru do wypieków - 125ml wody - 250g mleka w proszku - 100g wiórków

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka owsiano-migdałowe 107

Pyszna i zdrowa przekąska, która trafi w gusta niejednej osoby. Ciasteczka są kruche o wyraźnym smaku migdałów i kokosu. Z poniższych składników wychodzi 8 dużych ciasteczek. SKŁADNIKI 80 g płatków owsianych 50 g migdałów 20 g płatków migdałowych 25 g kokosu 50 g cukru trzcinowego 10 g otrębów gryczanych 10 g otrębów orkiszowych 50 ml oleju rzepakowego 1 kopiasta łyżka(...)owsiane i migdały zmielić na drobny proszek (np. w młynku do kawy), wsypać do miseczki. Płatki migdałowe lekko zagnieść ręką na drobniejsze kawałki. Do płatków owsianych i migdałów dodać kokos, cukier trzcinowy, otręby gryczane i orkiszowe, płatki migdałowe, wlać olej rzepakowy i dodać jogurt naturalny. Wszystkie składniki zagnieść razem.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, blaszkę wyłożyć papierem

Passions hobbies life
Pyszna babka z kokosem 178

Idealna do kawy, herbaty, na przyjęcie lub od tak, gdy mamy ochotę na coś słodkiego – pyszna babka z kokosem. To jedno z ciast, które zawsze się udaje i smakuje. Dodatek kokosa powoduje, że babka z każdym dniem staje się coraz bardziej wilgotna. Jeśli nie zjecie ciasta od razu, to polecam je przechowywać pod przykryciem, wówczas będzie jeszcze pyszniejsza. Zapraszam(...)przepis. Pyszna babka z kokosem 2016-04-14 16:09:59 Write a review Save Recipe Print 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily Value * Total

Słodkie okruszki
EKSPRESOWE KOKOSOWE JEŻYKI BEZ GRAMA MĄKI. 126

jeżyki... One wręcz krzyczą, że warto jest się dla nich nawet z bólu zwijać, ale kłamią cholery. Nie warto, bo... przecież jeżyki można zrobić bez glutenu, za to... z kokosem. Szybko, sprawnie i po swojemu. Bez mąki. Bez problemu. Bez bólu. Moje wydanie naszpikowane jest bakaliami i oblane białą czekoladą. SKŁADNIKI: - kostka masła, - 1 szklanka cukru (może być trzcinowy), - kleik(...)ryżowy, - 3 jajka, - 3 łyżki śmietany, - kokos - wiórki - 200g, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy - proszek bezglutenowy), - cukier wanilinowy, a najlepiej laska wanilii, - tabliczka białej czekolady drobno pokrojonej, - garść rodzynek, - garść daktyli drobno krojonych , + ewentualna polewa do namaczania wystudzonych kokosanek-jeżyków: dodatkowa tabliczka białej czekolady + 3-4 łyżki mleka + łyżeczka masła, rozpuszczone, wystudzone. WYKONANIE: Masło zmiksować z cukrem

Wypisz Wymaluj
Jak kupić i zjeść kokos - superfood na co dzień 150

Kokos z uwagi na właściwości zdrowotne jest zaliczany do super produktów roślinnych. Naszpikowany witaminami, solami mineralnymi i zdrowym tłuszczem, który jest szybko wchłaniany przez nasz organizm, daje dużą porcję energii, podkręca metabolizm i zapobiega gromadzeniu się tłuszczu w różnych zakątkach naszego ciała ;) Woda kokosowa to naturalny napój izotonicznego, szybko nawadnia organizm i jest znakomitym dodatkiem do koktajli. Jak kupić(...)pełni wartościowy orzech kokosa, z którego otrzymamy świeży, mięsisty i aromatyczny miąższ oraz wodę kokosową? Wystarczy potrząsnąć orzechem, jeśli słyszymy chlupotanie wody w środku, kokos jest świeży, cisza w łupinie to znak, że orzech rozstał się z palmą na tyle dawno, że woda kokosowa zdążyła już wyschnąć a miąższ wysuszył się na wiór.  Jak zjeść kokos? Naszym celem jest

SzczyptaSmaQ
Tort orzechowo-kokosowy 137

włoskich zmielonych 35 g bułki tartej dodatkowo masło do wysmarowania tortownicy i tarta bułka do posypania jej Na masę kokosową 500 ml mleka (można zastąpić mlekiem kokosowym) 200 g kokosu 3 małe kieliszki wódki lub likieru kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 400 ml mleka 200 g masła 60 g cukru pudru marmolada wieloowocowa Na polewę czekoladową(...)minut (ciasto nie może być w środku surowe). Gotowy biszkopt ostudzić i przekroić na dwa placki. Masa kokosowa: W garnuszku zagotować mleko i wrzucić do niego kokos mieszając. Gotować do momentu, aż kokos wchłonie mleko, wyłączyć palnik, wlać wódkę lub likier i wymieszać. Zostawić do ostudzenia.  Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu, wykorzystując jedynie 400 ml mleka. Zostawić

Passions hobbies life
kokosowe ciastka z truskawkami 132

mojej kuchni zalegał przez jakiś czas kokos- początkowo miałam zrobić z niego mleko.. Ostatecznie przeznaczyłam go, do innych "wynalazków", wszystko przez moje lenistwo. Ciasteczka do wykonania banalne! Jedyną trudnością jest rozłupanie kokosa i wydobycie wiórków. Kolejne etapy, są banalne do wykonania ( a jeśli nie chcemy bawić się z kokosem, możemy kupić w sklepie gotowe wiórki). Smak ciastek obłędny, słodki(...)obieramy, kroimy w kostkę pokrojone kawałki wrzucamy do garnuszka z mlekiem kokosowym- gdy mleko się gotuje, dodajemy kaszkę - gotujemy 3 min stale mieszając - do mocnego zgęstnienia ugotowaną kaszkę z kokosem, przekładamy do aluminiowych foremek- do każdej z foremek wbijamy po truskawce odstawiamy do stężenia z wystygnięcia na ok 1godzinę

healthy dreams
Kokosanki- ciastka. 446

rozpływają się w ustach... Pracochłonne ale warte poświęcenia :) Mój smak z dzieciństwa. Kokosanki. Składniki: dowolny biszkopt (np z tego przepisu. ) zrobiony na płaskiej blaszce. 4 łyżki kakao 1 opakowanie kokosu pół szklanki mleka (letnie) Przygotowanie: Upiec biszkopt, wystudzić. Do mleka wsypać kakao, wymieszać. Przygotować w osobnych miseczkach kakao a w drugiej kokos. Blat biszkoptu pokroić na kosteczki. Każdą porcję zwilżyć(...)kakao i oblepić kokosem.  Smacznego! Palce lizać

Tagebuch po polsku
JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 402

pszenna – 1 łyżka * mąka ziemniaczana -1 łyżka * jajko – 2 szt 3 WARSTWA: * śmietana 30% – 500 ml * śmietan fix – 2 op * cukier puder – 3 łyżki * kokos – 50 g DODATKOWO: * borówki + maliny – do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na blachę wyłożoną folią spożywczą kładziemy warstwę herbatników. 1 WARSTWA: Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku, studzimy, a następnie(...)budyniowy, wygładzamy, przykrywamy ostatnią warstwą herbatników i wstawiamy do lodówki. 3 WARSTWA: Zimną śmietanę ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz śmietan fixy i ubijamy na sztywno. Dodajemy 3/4 podprażonego kokosu, wyciągamy na ciasto, wygładzamy i obficie posypujemy borówkami, malinami i resztą kokosu. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
COBBLER Z TRUSKAWKAMI – truskawki zapiekane pod kokosowymi ciasteczkami 184

proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło – 30 g * śmietana kwaśna 18% – 40 g * cukier waniliowy – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta DODATKOWO: * kokos , migdały SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone truskawki ( duże kroimy na pół ) zasypujemy 30 g cukru oraz mąką, mieszamy, wkładamy do naczynia do zapiekania. CIASTECZKA: Mąką bardzo dokładnie siekamy z masłem, cukrami, mielonymi migdałami, proszkiem(...)ciasto. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5-7 mm cm i za pomocą kieliszka wycinamy okręgi. Układamy na przygotowanych owocach, smarujemy delikatnie resztą śmietany i posypujemy kokosem oraz posiekanymi ( obranymi ze skórki ) migdałami. Wkładamy do nagrzanego na 170C ( z termoobiegiem ) piekarnika na ok. 25 minut. Uwaga! Jeśli zobaczymy , że kokos za bardzo się rumieni górę przykrywamy folią

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania