Przy pieczeniu ciasteczek i pierniczków zawsze zostają mi białka. Ja się tym za bardzo nie martwię bo zawsze jest okazja. żeby upiec kokosanki. A, że kokos uwielbiam to kokosanki po upieczeniu szybko znikają. Dostałam paczkę z produktami Kresto i BackMit do przetestowania. Do kokosanek użyłam oczywiście kokosu Kresto. Składniki: 4 białka 250 g kokosu Kresto 200 g cukru Przygotowanie: Białka ubić na sztywno. Następnie dodawać porcjami cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Wsypać ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Kolejna współpraca ? No proszę ! Zazdroszczę ;)Fajny sposób na białka , ja zawsze jak mi zostaną robię omlety :)
Śliczne małe pychotki :) ja zazwyczaj wykorzystuję bialka robiąc bezy, albo ciasto z makiem. Od dziś do tego grona dołączą kokosanki ;) Pozdrawiam :-)
Często robię podobne kokosanki. To taki mój deser ratunkowy jak rodzina domaga się czegoś słodkiego na już:)
Super paczka i super kokosanki, też robiłam niedawno (wg ,kuchni lidla,), połowa z czekoladą :)