z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:21/134)

Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 153

papryki czerwonej 100 g pieczarek 1 łyżka papryki słodkiej i słonej sól z pieprzem do smaku faszerowane ziemniaki 6 dużych ziemniaków 0,5 buraka  1/4 kapusty czerwonej ( ok 2 kg miała kapusta) pęczek kopru 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku sos tatarski 1 ogórek

Niezły Młynek
Udziec z jelenia z quinoą i pyszną surówką 140

niedzielę warto zaszaleć i zrobić sobie taki obiadek ;) Samo zdrowie na jednym talerzu.  Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 kolorowe marchewki kawałek czerwonej kapusty (około 150 gram)  8 mini buraczków konserwowych 1 mała czerwona cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 400 gram udźca z jelenia 200 ml czerwonego wytrawnego wina(...)mamy ochotę.  Na surówkę obieramy dwie marchewki (ja użyłam fioletowo-pomarańczowych, ale mogą być zwykłe) i ścieramy je na tarce na grubych oczkach, dodajemy posiekaną kapustę i pokrojoną w ćwierć-plasterki połowę czerwonej cebulki, buraczki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, oliwą i octem winnym.  Jeleninę kroimy w plastry, polewamy sosem i podajemy

Quinoa Raz!
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 179

Czerwona kapusta zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy - aż sześć razy więcej niż zielona, dlatego warto wybierać właśnie ją do surówek. Według mnie warzywo to najsmaczniejsze jest na surowo, tym bardziej zachęcam do jedzenia :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Gyros - sałatka warstwowa 168

jeszcze nie robiłam, więc pora ku temu najwyższa :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3  czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka  czerwonej fasoli konserwowej 1/2 główki kapusty pekińskiej  przyprawa Gyros olej Sos: majonez musztarda ketchup Wykonanie: Pierś z kurczaka kroję w kostkę,posypuję przyprawą Gyros i odstawiam(...)ręczniku papierowym i studzę. Na spód salaterki kładę usmażone mięso, na mięso daję pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, na cebulę daję osączoną kukurydzę. Na kukurydzy układam pokrojone w kostkę  ogórki konserwowe, a na ogórki daję osączoną  fasolkę czerwoną. Kapustę szatkuję i układam na wierchu sałatki.   Składniki sosu mieszam, doprawiam solą i pieprzem i polewam

Bea(u)ty kitchen
Modra kapusta z jablkami 163

mięso nie oznacza, że ja też mam je jeść. Poniżej znajdziecie przepis na smakowita kapustę, która może być zarówno samodzielnym posiłkiem jak i dodatkiem do kotleta :) Zalewę do kapusty podpatrzyłam w listopadowej KUCHNI, jest autorstwa Marty Dymek. Modra kapusta z jabłkami 500 g czerwonej kapusty po 3 łyżki octu balsamicznego i oleju łyżka syropu klonowego po pół łyżeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Modra kapusta 180

Kiedy tak na nią patrzę, mam ochotę jeść ją z samymi kluskami - np. ziemniaczanymi!  Zobacz również inne przepisy na -----> kapustę Modra kapusta - przepis: Składniki: niewielka główka czerwonej kapusty (moja ważyła 1120 g, zużyłam 3/4 główki) 1 duża cebula lub 2 mniejsze (+ olej do podsmażenia) 8-10 plasterków wędzonego boczku cukier do smaku (ok. 3 łyżek) sól

Moje Qulinaria
Kapusta czerwona na piwie do obiadu 143

Smaczny, nieco zmodyfikowany przepis na kapustę do obiadu Składniki: ½ główki czerwonej kapusty (60 dag) 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 150 ml jasnego piwa 40 dag kwaśnych jabłek cynamon sól do smaku cukier do smaku Wykonanie: Kapustę poszatkować, chwilę podgotować w odrobinie wody. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać do kapusty, zalać piwem i dusić na wolnym ogniu

Tradycyjna Kuchnia
Surówka z kapusty pekińskiej 215

Kociołek Smaków ma szeroki wybór przypraw.    1  kapusta pekińska   6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny czerwona papryka pomidor sól cebulowa czubryca czerwona Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól, czubrycę. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Paprykę , pomidora pokroić w kostkę i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę

Moje domowe kucharzenie
12 potraw wigilijnych 31623

żydowsku 6. Paszteciki Przepisy na: Kruche paszteciki z grzybami Paszteciki rybne Ślimaczki drożdżowe z kapustą i grzybami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Buraki Buraki według tradycji mają zapewnić długowieczność i urodę. Kto spożywa je podczas Wigilii  doczeka sędziwego wieku, będąc bardzo urodziwym. 7. Barszcz czerwony Przepisy na: Barszcz czerwony na śliwkach suszonych Barszcz kiszony Barszcz z grzybami(...)powidle śliwkowym Kapusta i groch Tradycja mówi, że kapusta ma magiczną życiodajną moc, która sprawia, że przyroda budzi się do życia na wiosnę. Ma chronić od złego, a także zapewniać siłę i witalność.  Ponadto wierzono, że kapusta z grochem może uchronić przed chorobami. 8. Gołąbki Przepisy na: Gołąbki z grochem Gołąbki jarskie z czerwonej kapusty 9. Pierogi

Tradycyjna Kuchnia
SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ 176

Zdrowa,pyszna klasyczna surówka z czerwonej kapusty.Wspaniała jako dodatek do drugiego dania,mięsa,a nawet ot tak sobie do schrupania. 1 mała główka kapusty czerwonej Sok z cytryny Sól Pieprz Cukier Oliwa *************************** Kapustę poszatkować.Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny,solą,pieprzem i cukrem.Kapustę polać i wymieszać z przygotowanym dressingiem.Zostawic na 15 minut

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Modro kapusta 524

klasyczny dodatek do rolady  śląskiej i klusek. Chociaż z innym mięskiem również dobrze smakuje.  Tak więc  zapraszam na modro kapusta, dla mnie najlepsza. Składniki: 1 czerwona kapusta średniej wielkości 1 cebula 100-150 g wędzonego boczku smalec ocet sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę umyć, przekroić na pół i drobno poszatkować. Przełożyć do garnka zalać wodą

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z selera, ogórka i marchwi. 169

surówka? Ja mam mnóstwo ulubionych! Mizeria, buraczki, ogórki kiszone i konserwowe, marchewka z chrzanem, marchew na gęsto z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, colesław  z białej lub czerwonej kapusty i wiele, wiele innych (które chociaż w części możecie znaleźć  tutaj ). Dzisiaj pokarzę Wam przepis na równie smaczną surówkę, idealną do mięs i wszelkich innych drugodaniowych specjałów

Rozpustne gotowanie
Czerwona kapusta z kasztanami 157

Doskonały dodatek do potraw z dziczyzny i drobiu. Składniki mała główka czerwonej kapusty (około 750 g) cebula 2 łyżki tłuszczu do smażenia 200 ml czerwonego wina 250 ml rosołu mały ziemniak liść laurowy kawałek skórki słoniny pół łyżeczki świeżo posiekanego koperku pół łyżeczki kminku 500 g jadalnych kasztanów 2 łyżki octu z czerwonego wina sól pieprz 2 łyżki

R'n'G Kitchen
Sałatka z czerwonej kapusty 422

żeby coś napisać muszę trochę pokombinować. Za ok 2 tygodnie będę z Wami w stałym kontakcie i przepisy będą umieszczane płynnie :). Dzisiaj przygotowałam sałatkę z czerwonej kapusty. Powiem szczerze, że myślałam, że nic z tego nie będzie, a tu takie miłe rozczarowanie. Mogę powiedzieć, że mi smakowało i mam nadzieję, że i Wam przypadnie(...)Szczególnie jak kupicie giga głowę kapuchy i zrobicie Wasze danie, a jeszcze trochę zostanie i nie wiecie co z nią zrobić. Składniki: 1/4 główka kapusty ( ok 400 g) 2 duże jabłka 1 duża czerwona  sok z 1 cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek kilka kropli octu sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki i wiele

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania