trzech ciast i połączyć w jednym wypieku! Koniecznie wypróbujcie! Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi z książki Dr Oetker "Wyborne serniki". Składniki: Na ciasto drożdżowe: 50 g masła lub margaryny 375 g mąki pszennej 7 g (torebka) suszonych drożdży 50 g cukru Szczypta soli 200 ml mleka Na masę serową: ok. 5-6 jabłek (w zależności od wielkości) 7 łyżek
MyCookBook.plekspresowym tempie. Teraz czas jesiennych wypieków i takim ciastem z pewnością zaskoczycie domowników i gości. Składniki: Ciasto: 5 jajek 230 g cukru 270 g mąki pszennej T500 30 g kakao 1,5 łyżeczki przyprawy korzennej 100 ml wody 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg oczyszczonych jabłek 3/4 szkl wody 7-8 łyżek
Ala piecze i gotujeprzepis z blog a Moje Wypieki, w którym według mnie jest stanowczo za dużo proszku do pieczenia. Użyłam zaledwie 1/3 podanej tam ilości i placki wyszły puszyste więc po co sypać więcej? Niżej podałam ilości jakie wykorzystałam. Amerykańskie pankejki są bardzo smaczne, ale i tak moimi ulubionymi pozostaną zwykłe placki z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzadodajemy olej, wodę oraz starte jabłka, to one zapewnią wspaniałą wilgotność i świeżość naszym babeczkom. Całość mieszamy na jednolita masę, którą wypełniamy wcześniej przygotowane foremki. Pieczemy ok 30 minut sprawdzając stopień upieczenia przy pomocy patyczka. Jeśli po wyjęciu jest suchy, muffiny są gotowe. Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, posypujemy nasz wypiek cukrem pudrem. Smacznego
Taste Of My Daytydzień. Dziś z podniesioną głową pójdę na uczelnie z kawałkiem pysznego ciasta i pomimo okropnej pogody będę uśmiechnięta. Tak niewiele potrzeba mi do szczęścia :) A co do wypieku, który ze sobą zabiorę - będzie to sypana szarlotka. Ostatnio naszła mnie wielka ochota na przygotowanie z własnego przepisu tego tak popularnego ciasta. Ale gdy je zrobiłam byłam w szoku, dlatego(...)się, że tak banalne ciasto może być tak smaczne. Bez owijania w bawełnę - wypróbujcie koniecznie!"Składniki:200 g mąkiłyżka mąki kukurydzianejłyżka płatków owsianych180 g cukrułyżeczka cynamonu80 g masła4 duże jabłka (po obraniu i starciu 800 g)Sposób przygotowania:Do miski wsypujemy mąkę pszenną i kukurydzianą, dodajemy cukier i płatki owsiane oraz cynamon. Wszystko mieszamy i odstawiamy.Jabłka obieramy
Słodkie Przyjemnościnagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 15 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut.Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Mus jabłkowy: Obrane jabłka kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem, podlewamy wodą i dusimy w rondelku na ogniu aż zaczną się rozpadać.Wtedy zdejmujemy z ognia i do gorącej masy wsypujemy galaretkę i mieszamy(...)rozpuści. Na zimny sernik wylewamy tężejący mus jabłkowy, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Dekorujemy przed podaniem bitą śmietaną i posypką cytrynową oraz serduszkami z białej czekolady. Udanych wypieków ;-) http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html
Wanilia i KardamonAż jest mi wstyd, że dodaję przepis na szarlotkę tak późno! Ale myślę, że mi wybaczycie, bo szarlotka z tego przepisu jest po prostu pyszna
Kuchnia ŁukaszaWczoraj dostałam w prezencie od Noli płatki gryczane. Wymieniłyśmy się paroma pomysłami jak je wykorzystać, ale strzałem w dziesiątkę okazały się muffiny. Tak powstał przepis na
My Chcemy JeśćOmlet z dodaniem kokosu, na prawdę boskie połączenie! Składniki: 2 jaja 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka mąki 3 łyżeczki cukru 1 łyżka płatków owsianych 2
Kuchnia Łukaszadodaję do startego selera i jabłek. Mieszam. 2. Do surówki dodaję śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i wykładam na talerz. Do przygotowania surówki użyłam orzechów włoskich oraz suszonej żurawiny o smaku jagody, które otrzymałam od firmy MAKAR . Bakalie MAKAR to produkty niezbędne w każdej kuchni. Można je wykorzystywać nie tylko do przygotowywania wypieków, ale również słonych potraw. Nigdy
Tradycyjna kuchnia Kasiwymagają dłuższego czasu, aby zmięknąć. Wszystko zależy od wilgotności powietrza, mąki itp. Wówczas do pojemnika, w którym są przechowywane można włożyć kawałek obranego jabłka, aby zapewnić im większą wilgotność. Należy jednak pamiętać o włożonym jabłku i sprawdzać jego stan przynajmniej co 2 dni, aby nie spleśniało.Zamiast miodu można użyć Golden Syrup.Można piec 2 blachy pierniczków(...)przy czym w takim przypadku należy włączyć termoobieg.Migdały można kupić zmielone lub samodzielnie zmielić w malakserze lub blenderze.Źródło przepisu: Moje Wypieki
Gospodyni MiejskaTrochę inny od tradycyjnego,ale bardzo smaczny i mocno wilgotny a to za sprawą jabłek dodanych do maku. Nazywany jest makowcem japońskim. 200 g mielonego
Kolorowa kuchnia Elkimamy większą ochotę na domowe wypieki. Kiedy na dworze robi się chłodniej zawsze staram się stworzyć ciepły i przyjazny klimat w domu. Oprócz ulubionych świeczek, grubego koca i ciepłej herbaty, dobrym pomysłem na ogrzanie atmosfery jest....włączenie piekarnika z ciastem marchewkowo-jabłkowym. Te pyszne i mięciutkie babeczki, które Ci dzisiaj proponuję zawierają jabłko, marchewkę, rodzynki, orzechy, cynamon, a nawet(...)szklanka mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia (czasami nie daję w ogóle) 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli himalajskiej 3/4 (lub więcej) szklanki musu jabłkowego (wycisnęłam jabłka "deserowe" w wyciskarce - wyszedł gęsty sok i później dolałam odrobinę wody, bo ciasto wydawało mi się za gęste) 1/2 szklanki oleju kokosowego (płynny) 1 jabłko (starte na grubych oczkach
lady-och-mistrzyni.blogspot.comlekko zmodyfikowałam mojego "Japońca". Ten wypiek gości wszędzie i zawsze ,wtedy kiedy trzeba podać coś z dużą ilością bakalii i maku.Z przepisu otrzymamy naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 5-6 jabłek 9 łyżek kaszy manny
Z Kuchni Do Kuchniimieninach mojej mamy :) Do wypieku ciasta użyłam mąki pszennej luksusowej typ 550 od Młynomag . Ciasto podałam na porcelanie "Jesień" Bogucice . 2 1/3 szkl mąki pszennej luksusowej typ 550 Młynomag 5 jajek 1 1/4szkl cukru 2/3 szkl oleju 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao (można pominąć) 4 duże jabłka szkl grubo posiekanych orzechów włoskich
Smakołyki Asi