wypieki z jabłkami - 1000 przepisów (strona:30/67)

Cynamonowa szarlotka z pianką 127

„To ciasto składa się z czterech warstw. Pierwszą stanowi spód z kruchego, niezbyt słodkiego ciasta, drugą soczyste i pachnące cynamonem nadzienie z jabłek. Przykryte jest

Wiem co jem
Ucierana szarlotka 283

25dkg margaryny 25 dkg cukru 6 jajek 30dkg mąki ½ proszku do pieczenia 5 łyżek śmietany 1 kg jabłek cynamon Margarynę utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać

kuchcikownia
Piwne racuchy 139

składniki* 2 jajka* 1 i 1/2 szklanki mąki* 2/3 szklanki piwa* 2-3 łyżki cukru pudru + cukier puder do posypania* owoce (jabłka, ananas, kiwi, banan

Mix smaku
Anielska szarlotka 195

Wyłożyć równomiernie jabłka, drugą część ciasta rozwałkować, wyłożyć na jabłka i zrobić nakłucia widelcem. 4. Ciasto piec w 180 st. C przez ok 45-60 minut (w zależności od piekarnika). 5. Upieczoną szarlotkę posypać cukrem pudrem. Można podawać i na ciepło i na zimno. Smacznego!!! Źródło: Wypieki Siostry Marii

Kuchnia domowa Ani
Szarlotka z pianką jogurtową 372

Klasyczna, krucha szarlotka pachnąca cynamonem to wypiek, który często gości na stołach wielu z nas. Moim również :) Lubię wariacje na jej temat, dlatego swoją szarlotkę tym razem wzbogaciłam pianką na bazie jogurtu naturalnego i tym samym wykorzystałam białka z kruchego ciasta :) 1 kg jabłek (waga po obraniu 25g masła parę goździków 1/2 łyżeczki cynamonu KRUCHE CIASTO: 2 szklanki mąki

https:KKuchniaMniam
Ciasto migdałowo-jogurtowe z jabłkami 98

pyszne ciasto możecie z powodzeniem uwzględnić w planowaniu świątecznych wypieków. Przypomina nieco klasyczny jabłecznik ale dodatek zmielonych migdałów dodaje mu świątecznego posmaku. Kruche ciasto przygotowałam z dodatkiem jogurtu naturalnego i migdałów przez co zyskało na kruchości. Następnie ciasto posmarowałam morelową konfiturą a na to wyłożyłam pieczone jabłka i kruszonkę. Ciasto jest smaczne przez kilka dni i jest smacznym

Milion Smaków
Ciasteczka cynamonowo-jabłkowe 142

Trochę słodkiego z okazji Dnia Kobiet nie zaszkodzi :) Wszystkiego najlepszego :) Składniki (ok. 25 ciasteczek): - 0,5 szklanki oleju rzepakowego - 1 starte jabłko (na grubszych oczkach)* - 1

Corner With Recipes
Szarlotka z otrębami 189

„Najlepiej smakuje jeszcze ciepła, suto posypana cukrem waniliowym. Kruche ciasto wzbogacone otrębami ma delikatną strukturę i wręcz rozpływa się w ustach. A cynamonowe jabłka ze

Wiem co jem
Ciasto jabłkowo-serowe 208

Ciasto na puszystym cytrynowym biszkopcie pełne cynamonowego smaku z warstwą masy serowej i winnych jabłek,już sam zapach jest niezwykle kuszący! Składniki Blaszka o wym

Wanilia i Kardamon
Racuchy kochane :) 252

Naleśniki i tak samo nasze kochane racuchy należą do szybkiego deseru na zaspokojenie "mamy coś dobrego ". Nie są ani czasochłonne ani też trudne. Nigdy nie zapomnę

Wypieki Uli
Pomarańczowa szarlotka sypana 222

Wyobrazcie sobie, że nigdy nie robiłam szarlotki sypanej, nigdy takowej nie jadłam. Dostałam dwa ogromne pudla wspaniałych jabłek i pierwsze co mi do głowy przyszło to...coś z jabłkami. Coś innego. Coś co wyjdzie każdemu i smakuje wyśmienicie.Dla mnie szarlotka sypana, która wyszła rewelacyjna- to kulinarny eksperyment, który się powiedzie każdemu. Bez miksera, bez jajek, bez stresu(...)wypieków 80 g skórki pomarańczowej kandyzowanej u mnie ze sklepu  SKWORCU -garstka rodzynek Jumbo  Skworcu cynamon około 1 łyżeczki -3 łyżeczki galaretki pomarańczowej- proszku Ponadto będziemy potrzebować masła 82% tłuszczu, zamrożonego najlepiej dzień wcześniej- będziemy je trzeć na tarce o dużych oczkach. Umyj jabłuszka i zetrzyj na dużych oczkach, możesz skropić sokiem z cytryny.Jeśli jabłka

Z Kuchni Do Kuchni
Drohiczyn - Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski 192

Receptury tworzy Pani Maria, wykorzystując naturalne i sezonowe produkty: jabłka, maliny, truskawki... Cały czas szuka nowych smaków: malinowe z miętą, szarlotka, marchewkowe, bazyliowe, buraczano jabłkowe... W tym roku lody lubartowskie zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.  Ale cukiernia to nie tylko lody, to również ciasta i inne wypieki: makowiec lubartowski i paszteciki z grzybami również wpisane

królestwo garów
Ciasto z czereśniami, cytryną i cydrem 134

regionie spowodowała wykształcenie się nawet naturalnej marki właśnie pod nazwą jabłka grójeckie . [źródło: Cydr Grójecki ] Oprócz nieocenionych walorów trunkowych, odkryłam również intrygujące zastosowanie cydru w kuchni . Używam go nie tylko do nadania aromatu potrawom wytrawnym. Eksperymentuję z nim również przy przygotowywaniu różnorakich słodkości, czego przykładem jest właśnie poniższy wypiek Zapraszam na aromatyczne ciasto z dodatkiem Grójeckiego C ydru

Grunt to przepis!
Wiosenne babeczki owocowo-warzywne na oleju rzepakowym 149

warto mieć go w swojej kuchni i dodawać np. do wypieków. Są one zdecydowanie lżejsze niż te pieczone na maśle. Polecam :) 10 sztuk: 4 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 250 g pulpy owocowo-warzywnej powstałej po wyciskaniu soku (wyciskam sok z 2 buraków, dużej marchewki i dużego jabłka) – jeśli nie posiadacie wyciskarki do soków dodajcie

Mienta blog
Szarlotka jaglana – detoks party! ("Jaglany detoks") 184

plasterki i zalej gorącą wodą, pozostaw na około 10 minut. Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż je w garnku z żurawiną, cynamonem i kardamonem, a pod koniec dodaj odsączone z wody daktyle. Odparuj mus ciągle mieszając. Smak jest obłędny! Odstaw do ostygnięcia. Jeśli planujecie zrobić ten wypiek to polecam przygotować ten mus nieco wcześniej. Ugotowaną, jeszcze ciepłą

Z Kuchni Do Kuchni