woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:806/1096)

Kaczka z granatem i migdałami 173

200ml bulionu drobiowego 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu 1 płaska łyżeczka startych owoców kolendry 1/2 płaskiej łyżeczki startego kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka kurkumy 2-3 łyżki soku z cytryny kilka łyżek brązowego cukru sól 1 czubata łyżka masła 1-2 łyżki oliwy Do podania gotowany biały ryż świeża nać kolendry Instrukcje Kawałki kaczki niezbyt mocno solimy. Jeśli(...)ładnie się zarumieniła i zrobiła lekko chrupiąca. W międzyczasie przygotowujemy sos. Z granatu wyjmujemy ziarna z miąższem i wsypujemy do niewielkiego stalowego rondla (zostawiając nieco do dekoracji). Zalewamy szklanką wody i gotujemy niezbyt gwałtownie pod częściowym przykryciem przez 20 minut. Następnie przeciskamy przez gęste sito, aż pozostaną same pestki, które usuwamy. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w półtalarki

Kulinarna Pokusa
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z DELICJAMI 553

sera takiego z wiaderka 50 g masła 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 6 łyżek cukru 1 średnia cytryna 1 galaretka cytrynowa ciastka delicje biszkopty do wyłożenia formy WYKONANIE Składniki najlepiej przygotowujemy wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Cytrynę dokładnie szorujemy.. Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy żelatynę, odstawiamy na trochę aby napęczniała. Następnie mleko podgrzewamy, nie gotujemy(...)skórkę a z cytryny wyciskamy sok . Miksujemy dokładnie aby składniki się połączyły. Na koniec dodajemy wystudzoną ale płynną żelatynę. Jeszcze raz dokładnie miksujemy aby składniki się połączyły. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami,nasączamy biszkopty mlekiem i wykładamy masę serową. Wierzch ładnie wyrównujemy.  Tortownicę wstawiamy do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 400 ml wody i odstawiamy

Mała w garnku miesza
Sos do sałatki 275

startej skórki z cytryny Przygotowanie: Do przygotowania sosu najlepiej użyć niewielkiego słoiczka, po zamknięciu najłatwiej go wymieszać. Dodaj do słoiczka wszystkie składniki sosu, jeśli dodajesz czosnek przeciśnij go przez praskę. Zamknij słoiczek i wymieszaj sos. Mój sposób: jeśli składniki sosu nie chcą się połączyć i sos się rozwarstwia, dodaj do sosu 1-2 łyżeczki ciepłej wody

nietylkopasta.pl
Sernik z mango 153

cytryny. Mieszam mikserem do połączenia składników, ale nie długo bo masa się napowietrzy. Mango obieram i kroje w kostkę. Na podpieczony zimny spód wylewam 1/3 masy serowej, układam połowę kostek mango, na to kolejne 1/3 masy i mango i resztę masy wylewam. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą, wstawiam sernik i piekę 15 minut. Potem

wesoła kuchnia
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 132

szklanki nalejesz zimnej wody (aby zanurzyć całe jajko) . Jeśli pływa po powierzchni to jest nieświeże . Jeśli spada na dno, znaczy że możesz spokojnie je wszamać :D Jajka można mrozić, wystarczy że pozbawisz je skorupki i wsadzisz do szczelnego pudełka i do zamrażary :D Dzisiaj wykorzystałam jajka do sznycli :) A o to przepis: Składniki : 4 sznycle cytryna ( a dokładniej

Domowa Kuchnia u Mamy
Pesto marchewkowe na kanapki. Dieta szybka przemiana - faza III 140

skórkę otartą z cytryny, czosnek, kumin, ksylitol itd.... Składniki na 1 porcję: 1 duża marchewka 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka oliwy sól, pieprz do smaku zielona pietuszka - opcjonalnie Wykonanie: marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki zblendować z olejem i ziarnami słonecznika pozostawiając większe kawałeczki, nie na pastę. Gdy masa słabo się kręci dolać łyżkę wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lemon Curd 109

masła Przygotowanie: Cytryny sparzyć i dokładnie wyszorować. Zetrzeć skórkę (jeśli ktoś nie przepada za smakiem skórki można pominąć), wycisnąć sok i przełożyć do metalowej miski, lub niedużego garnka. Do garnka dodać żółtka, jajko, cukier i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie dodać pokrojone w kostkę miękkie masło. Miskę (garnek) ustawić nad większym garnkiem z gotująca się wodą, tak by nie stykała się

My sweet a life
Ryba w cieście piwnym podana z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniakami. 172

cytryny, jogurt i majonez, po czym dokładnie łączymy składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.  2. Następnie nastawiamy ziemniaki.  3. A na końcu smażymy rybę.  W misie miksera łączymy ze sobą dokładnie składniki na ciasto: jajka, mąkę, piwo, sól, pieprz, proszek do pieczenia, słodką paprykę.  Ryby odsączamy z nadmiaru wody i kroimy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 311

szklanki nalejesz zimnej wody (aby zanurzyć całe jajko) . Jeśli pływa po powierzchni to jest nieświeże . Jeśli spada na dno, znaczy że możesz spokojnie je wszamać :D Jajka można mrozić, wystarczy że pozbawisz je skorupki i wsadzisz do szczelnego pudełka i do zamrażary :D Dzisiaj wykorzystałam jajka do sznycli :) A o to przepis: Składniki : 4 sznycle cytryna ( a dokładniej

Domowa Kuchnia u Mamy
Aromatyczne roladki drobiowe 175

skórka z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki oregano Przygotowanie: farsz: Ser feta kruszymy, dodajemy do niego otartą skórkę cytrynową, oregano, masło oraz kukurydzę, całość mieszamy. Udka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy lekko solą i pieprzem. Na mięso nakładamy warstwę farszu, a potem zwijamy w roladę. Każdą z rolad dokładnie (jak najciaśniej,aby nie dostała się woda) zawijamy w folię spożywczą

Bon appetit mon amie
Sałatka z botwinką 106

soku z cytryny łyżka musztardy sarepskiej łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka cukru sól świeżo zmielony czarny pieprz     Przygotowanie   Wymieszałem wszystkie składniki sosu, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki się połączyły. Z botwinki odciąłem końcówki z buraczkami. Umyłem liście, delikatnie osuszyłem ściereczką i posiekałem razem z łodyżkami. Sałatę opłukałem, odwirowałem z wody, pokroiłem

R'n'G Kitchen
Sernik jagodowy 115

startą skórkę z cytryny, cukier i skrobię ziemniaczaną. Miksując dodawać jaja plus żółtka. Powstałą masę wylać na spód i piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120-piec kolejne 30 minut. Wystawić i całkowicie wystudzić.  Mus owocowy: Jagody zmiksować blenderem, przecierając przez sitko, pozbawiać pestek.Dodać cukier w waniliowy, Żelatynę namoczyć w kilku łyżeczkach wody, następnie podgrzewając-całkowicie

Kopystką po garach
Bezglutenowe kotlety rybne w sosie pomidorowym 163

kroplami soku z cytryny, solą, pieprzem Obtaczać w bułce bezglutenowej ( ja obtoczyłam w mące gryczanej), smażyć z obu stron na głębokim tłuszczu. Składniki na szybki sos: 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, ewentualnie łyżeczka cukru, świeży estragon 1 łyżka mąki kukurydzianej Przygotowanie: Do garnuszka o objętości 250 - 300 ml wlewamy do połowy zimnej wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, łyżkę

Proste Potrawy
Panna cotta z kawiorem z owoców leśnych 208

dodać sok z cytryny oraz agar, wymieszać i zagotować. Gotować około 3-4 minuty i odstawić z ognia. Wyjąć olej z zamrażalnika, strzykawkę napełnić ciepłym płynem i kropla po kropli wpuszczać do zimnego oleju. Kiedy zupa przestygnie, należy podgrzać ją ponownie- z ciepłej łatwiej robić kropelki. Gotowy 'kawior' odcedzić na sitku i przepłukać zimną, przegotowaną wodą. 'Kawiorem' zwieńczyć wierzch deseru

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 176

Uważajcie jednak, by woda nie była gorąca, bo zimna skorupka przy kontakcie z wrzątkiem może pęknąć! Pieczenie: Temperatura - 180ºC z dolną i górną grzałką (jeśli ciasto przypiecze się z góry, to wyłączcie górną grzałkę) Czas - ok. 20-25 minut Poncz: pół szklanki syropu z brzoskwiń lub pół szklanki lekko osłodzonej herbaty sok wyciśnięty z połowy cytryny lub limonki Jeśli

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania