woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:809/1096)

Kurczak Zagrodowy faszerowany pieczarkami 175

Kurczak Zagrodowy 1/2 cytryny 7-8 ziemniaków 1 jajko 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 żółta papryka sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, słodka papryka, ostra papryka masło oliwa z oliwek farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko wykonanie: Obieramy ziemniaki i marchewkę. Pyry przekrawamy na pół, a marchewkę kroimy w półksiężyce. Zalewamy wodą i wstawiamy

Ania i Marcin gotują
Dorsz w paprykowo - pomidorowym sosie - dietetycznie 150

skropić sokiem z cytryny i posolić. Odstawić obrać cebulę i pokroić w piórka. Obrać czosnek i rozdrobnić. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki. Małą ostrą papryczkę również rozgrzać olej w płaskim, szerokim rondlu, poddusić cebulę i czosnek, następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i dusić przez kilka minut. Dodać passatę pomidorową, podlać 1/2 szklanki wody. Dodać przyprawy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puddingowe babeczki ryzowe, bezglutenowe, bez mleczne 213

kawałek skórki z cytryny szczypta soli 3 łyżeczki syropu z agawy, lub klonowego 3 łyżeczki wiórków kokosowych W rondelku rozpuszczamy olej i podsmażamy na nim ryż do momentu aż wchłonie cały tłuszcz i zacznie się lekko rumienić. Zalewamy ryż mleczkiem, dodajemy kardamon, sól i skórkę. Gotujemy na małym ogniu ok 15 minut (ew. dolewamy niewielka ilość wody jeśli mleczka zbytnio

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ryba po grecku 142

skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy: obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle i oleju z obu stron. Na 2 łyżkach oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy do niej starte na tarce marchewki i pietruszki.Wszystko razem mieszamy i podsmażamy przez chwilę. Warzywa podlewamy szklanką wody, dodajemy koncentrat,miód

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z liści botwiny i kalarepy ze szparagami, sadzonym jajem, ricottą i chipsem z szynki parmeńskiej oraz olejem z orzechów 117

sokiem z cytryny, ale też są niesamowitą bazą do prostej sałatki. Niech wiosna nadal nas inspiruje ciekawymi smakami, chętnie będę odkrywała to nowsze z roku na rok.. Składniki (standardowo na 2 porcje:)): 5 małych listków kalarepy 5-6 liści botwiny garść roszponki 8-9 szparagów zielonych, odrywamy zdrewniałe końce, gotujemy 6-7 minut w wodzie i kroimy wzdłuż

Mango Papaja
Ciasto makowe z jabłkami 111

zalać litrem wrzącej wody i gotować na najmniejszym ogniu 30 minut. Następnie porządnie odcedzić i zemleć. Można kupić mak mielony i wówczas należy go tylko zalać wrzątkiem. Mak wymieszać z miodem. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, pod koniec ucierania dodać startą skórkę ze sparzonej cytryny i wanilię

królestwo garów
Dorsz atlantycki w cytrynie 160

plasterki cytryną. Na cytrynie ułożyć filety z dorsza, zalać marynatą, można jeszcze trochę posypać rybę pieprzem cytrynowym. Włożyć naczynie żaroodporne do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piec 30 min. (pod koniec pieczenia można na 5 min. ściągnąć pokrywę naczynia). Ziemniaki: Ilość oczywiście wedle uznania. Najpierw ziemniaki umyć i włożyć do garnka z lekko osoloną wodą. Gotować

Passions hobbies life
Ciasto z masą śmietankową i owocami 166

składnikibiszkopt* 2 jajka* 1/4 szklanki cukru* 1/4 szklanki mąki pszennej* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżeczka soku z cytrynymasa i dodatki* 500 ml śmietany kremówki

Mix smaku
Zielona sałatka z jajkiem i soczewicą 160

kolorze będzie dzisiejsza sałatka z jajkiem. Sałatka z dodatkiem zielonej soczewicy, zielonego groszku, awokado i ogórka. Podstawą sosu do sałatki jest olej Kujawski z czosnkiem z dodatkiem soku z cytryny i pieprzu.Niniejszą sałatką rozpoczynam cykl przepisów przygotowanych przy współpracy z Zakładami Tłuszczowymi „Kruszwica”, producentem rzepakowego oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia. Przepisy znajdą się w Wielkanocnej Książce Kucharskiej(...)pół plasterki ogórka. Posypać pokrojonym szczypiorkiem i/lub rzeżuchą. Na wierzch ułożyć połówki jajka.Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać sałatkę.Porada:Soczewicę włożyć do rondelka – do zimnej wody – i gotować na większym ogniu około 10 minut a następnie zmniejszyć ogień na mały i pod przykryciem gotować jeszcze 15-20 minut do miękkości.Przepis znajdziecie również w e-booku

UgotujmyTo.pl
Zielone placuszki z brokułem i pietruszką w roli głównej 153

osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut. Następnie studzimy. W tym czasie kroimy drobno cebulę, pietruszkę, ścieramy na grubej tarce ser, dajemy do jednego naczynia, dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Zanim brokuł wystygnie możemy zrobić sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Gdy brokuł wystygnie mieszamy

Kuchnia moimi oczami
Młode ziemniaczki z piersią z kurczaka marynowanej w kurkumie i oregano, z mizerią z ogórków 170

młodych ziemniaczków 3/4 łyżeczki soli garść posiekanego koperku 1 łyżka masła   Mizeria z ogórków: 4 ogórki gruntowe garść posiekanego koperku 2 łyżki śmietany 30% 1/2 łyżeczki soku z cytryny mała szczypta cukru szczypta soli   Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć. 2 pojedyncze piersi z kurczaka W misce wymieszać oliwę lub olej rzepakowy z kurkumą, szczyptą soli(...)świeżo mielonego czarnego pieprzu Obtoczyć piersi z kurczaka w marynacie i odstawić na minimum 15 minut. W międzyczasie wyszorować ziemniaki, przekroić na połówki (i na ćwiartki, jeśli potrzeba) , zalać zimną wodą, zagotować. Wsypać sól, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości około 15 minut. 400 g młodych ziemniaczków 3/4 łyżeczki soli Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce w plasterki. Wsypać

Moja Delicja
Młode ziemniaczki z piersią z kurczaka marynowanej w kurkumie i oregano, z mizerią z ogórków 209

młodych ziemniaczków 3/4 łyżeczki soli garść posiekanego koperku 1 łyżka masła   Mizeria z ogórków: 4 ogórki gruntowe garść posiekanego koperku 2 łyżki śmietany 30% 1/2 łyżeczki soku z cytryny mała szczypta cukru szczypta soli   Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć. 2 pojedyncze piersi z kurczaka W misce wymieszać oliwę lub olej rzepakowy z kurkumą, szczyptą soli(...)świeżo mielonego czarnego pieprzu Obtoczyć piersi z kurczaka w marynacie i odstawić na minimum 15 minut. W międzyczasie wyszorować ziemniaki, przekroić na połówki (i na ćwiartki, jeśli potrzeba) , zalać zimną wodą, zagotować. Wsypać sól, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości około 15 minut. 400 g młodych ziemniaczków 3/4 łyżeczki soli Ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce w plasterki. Wsypać

Moja Delicja
Niedzielny obiad w stylu fine dining 139

roztartą kolendrę i prażone wiórki. Kawałki kurczaka zawinąć pojedynczo w folię aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 140*C przez godzinę. W tym czasie pietruszkę zalać mlekiem z wodą i ugotować do miękkości. Dodać pokrojone jabłka i gotować jeszcze przez minutę. Następnie zblendować na gładką masę, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem. Kiedy kurczak się upiecze, wlewamy gorącą(...)starte na tarce marchewki pół startej bulwy selera pół pęczka natki pietruszki Ryba na parze: kg polędwicy z dorsza (grubsza część filetów) lub filetów z dorsza sól i pieprz cytryna – – wyciśnięty sok i starta skórka 2 gałązki świeżego estragonu (posiekanego) łyżka zielonej herbaty jaśminowej Sałatka: 2 małe sałaty rzymskie pół opakowania selera naciowego Dressing do sałatki: łyżka czarnuszki

Ugotowane pozamiatane
Bruschetta z ziołową ricottą, boczniakami i czosnkiem niedźwiedzim 185

potrzebę żucia, chleb jest przepysznie chrupiący i lekko czosnkowy, a odrobina cytryny i sporo ziół zatopionych w kremowym serku świetnie spalają całość. Ricottę mieszamy ze skórką drobniutko startą z cytryny, koprem, szczypiorkiem i natką pietruszki posiekanymi na mgiełkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy.   Boczniaków przed obróbką cieplną nie myjemy. Nie ma na nich piasku ani ziemi, grzyby(...)pieprzem. Grillujemy grzyby na mocno rozgrzanej patelni grillowej, bez tłuszczu. Grzyby powinny zrobić się lekko przeźroczyste, miękkie i przypieczone, lekko stracą też na objętości, tracąc odparowująca z nich wodę. Grillujemy je, co jakiś czas obracając, przez około 12 minut na średnim ogniu. Na dwie-trzy minuty na patelnię wkładamy lekko spryskane oliwą liście czosnku – tylko do zmięknięcia i uwiędnięcia

Karo in the Kitchen
KLOPSIKI Z PARMEZANU NA PUREE Z GRUSZKI OKRASZONE MASŁEM Z SZAŁWIĄ 112

Dzisiaj na naszym stole zagościły piemonckie smaki:) Danie proste,łatwe do zrobienia o niesamowitym smaku. A wszystko to wymyślił mój ukochany Doboschi:) Gotowanie zaczynamy od przyrządzenia

Cytryna&Co.

Proponowane wyszukiwania