smażenia Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki keczupu płaska łyżeczka cukru łyżka suszonej bazylii łyżka skórki otartej z cytryny sól i pieprz do smaku Kapustę odciskamy i kroimy na drobno, jeśli jest mocno kwaśna można ją przepłukać wodą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy kapustę i wszystko razem dusimy aż kapusta będzie al dente
Dieta moja pasjaDżem o wyjątkowo przepysznym smaku. Dynia z gruszką tworzą idealne połączenie, które subtelnie podkreśla cynamon. Dodatek soku z cytryny sprawia, że konfitura przypomina nieco pieczone jabłko. Składniki 1 kg dyni bez skórki 500 g gruszek 1/3 szkl wody 1 szkl … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyugotowaniu) 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 150 g tahini (Primavika) 2 małe ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 150 g puree z dyni (skorzystaj z TEGO przepisu) Przygotowanie: Ciecierzycę dzień wcześniej należy namoczyć w dużej ilości wody z 1,5 łyżeczką sody oczyszczonej. Nazajutrz cieciorkę trzeba dokładnie opłukać i gotować w czystej wodzie przez
Zdrowie na języku :Pwyjąć i wystudzić do końca. W międzyczasie 350g malin (mrożonych nie rozmrażać) włożyć do garnuszka, dodać cukier i sok z cytryny. Zagotować i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Warto przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się pestek, wystudzić. Żelatynę zalać wodą (przykryć jedynie wodą), odstawić na kilka minut do napęcznienia. Podgrzać (na palniku lub w mikrofalówce) – bardzo krótko, tylko
Pociąg Do Kuchnimożemy podać z dietetyczną sałatką z rukoli . Łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem - przepis: Łososia myjemy, osuszamy, skraplamy sokiem z cytryny , olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na suchej patelni przesmażamy szpinak , tak aby odparowała z niego woda. Doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy łososia, następnie układamy na nim szpinak i posypujemy startą mozzarellą . Użyjcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zestawie sałatowym. Składniki: 1 op. miksu sałatowego fiołki, bratki, stokrotki - dowolna ilość 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżeczka miodu szczypta soli, pieprz Wykonanie: dokładnie umyć sałatę - krótko, w dość dużej ilości wody. Osuszyć w wirówce do sałaty. Odzielnie, bardzo delikatnie wypłukać kwiatki i osuszyć w papierowym ręczniku składniki na winegret wymieszać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odrobiny oliwy z oliwek plus świeżo wyciśnięty sok z cytryny oraz sól i pieprz. Potrzebne nam będą: kasza bulgur, cytryna, pomidorki koktajlowe, cebula, natka pietruszki, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie. Gotujemy kaszę bulgur. Wrzucamy ją do wrzącej wody (na szklankę grubego bulguru dodajemy 2 szklanki wody, a na szklankę drobnej kaszy – 1,5 szklanki wody). Mieszamy do ponownego
MODA NA BIO180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu z agawy lub syropu klonowego 150ml roztopionego oleju kokosowego sok wyciśnięty z 1 cytryny szczypta soli skórka starta z 1/2 pomarańczy Wierzch: 150g jagód świeżych lub mrożonych Spód: 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 10 minut. Następnie osączamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. 2. Do blendera wsypujemy daktyle
Mała Cukierenkatofu ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej ¾ szklanki cukru pudru 2 łyżki waniliowego budyniu ½ szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii 1 szklanka gęstego mleka kokosowego, dobrze schłodzonego spora garść rodzynek, namoczona w ciepłej wodzie przez 15 minut 2 połówki brzoskwiń z puszki, pokrojone w drobną kosteczkę Polewa czekoladowa: ½ szklanki ciemnej czekolady 1/3 szklanki gęstego
Roślinna - blog wegańskiłyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 100 ml rumu sok i skórka z 1 pomarańczy starta skórka z 1 cytryny 150 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 175 ml wody 150 g twardych gruszek, startych na tarce 100 g orzechów włoskich 1 jajko wymieszane z 2 łyżkami mleka Skórki pomarańczowe
Dzieje kuchennej Wiewiórydodać pokrojone drobno chilli, kurkumę, wyciśnięty przez praskę czosnek, słodko kwaśny sos chilli. Doprawić solą i skropić sokiem z cytryny. Zostawić tak na co najmniej dwie godziny. Przygotowanie ciasta – za pomocą miksera wymieszać mąkę, białko, curry, sól i wodę na gładką masę. Odstawić na 15 minut, żeby odpoczęło. Krewetki położyć na sitku, w garnku rozgrzać olej
Kuchnia Pokoleńłyżki miodu. Jeśli jednak tego nie zrobiliście to następnego dnia możecie rozpuścić 2 łyżki stołowe miodu w szklance letniej wody i ... wypić (bo nie sądzę, abyście mili ochotę na jedzenie) Powyższy napój można wzbogacić dodając łyżkę soku z cytryny. Powinno pomóc :) A następnym razem przed huczną imprezą zjedzcie profilaktycznie łyżkę miodu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba... biegnę Wam z pomocą;) Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ łyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, dodajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczkę. Następnie dodajemy majonez, sok z cytryny i doprawiamy solą
Anioły w kuchniciasto 150g mąki orkiszowej jasnej lub pełnoziarnistej 50g mąki graham 100g zimnego masła 1 jajko 3 łyżki zimnego mleka lub wody duża szczypta soli sos 250 ml jogurtu naturalnego 1 gałązka rozmarynu 2-3 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny 1 jajko sól i pieprz marynowana cukinia 1 cukinia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 gałązka świeżego tymianku 1 łyżeczka mielonej
DefinicjaSmaku