wisnie w syropie - 489 przepisów (strona:22/33)

Syty deser z dodatkiem wódki 180

przyczyny, ale jeśli nie masz sernika to też się obejdzie ! Dodaj kandyzowane mango i winogrona. Następnie wisnie suszone premium oraz ananas kandyzowany. Następnie wlej około 2 łyżek wódki, lub innego ulubionego alkoholu, lub nalewki..jak nie lubisz- nie możesz- dodaj syropu do deserów też jest super! Cała wódka weszła w...sernik! I tam pozostała. Ciekawe wrażenia smakowe. Ognisty sernik

Z Kuchni Do Kuchni
Racuchy z borówkami i tartymi orzechami 174

racuchy z jagodami, racuchy z malinami i posiekanymi drobno orzechami, racuchy z kawałkami śliwek, racuchy z wiśniami i kawałkami gorzkiej czekolady, racuchy z suszonymi owocami. Dziś racuchy z borówkami. Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu – oprócz cukru pudru – mogą być miód, syrop klonowy lub lekka polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady z dodatkiem pokruszonych orzechów. Składniki

Zasmakuj Kuchni
107. Pulchny talerz czyli: pankejki polane słodkim, domowym syropem cynamonowo - imbirowym. 271

syropu, mniej więcej 10-15 minut. Nie zapominamy przy tym co jakiś czas dość energicznie zamieszać. Syrop zostawiamy do ostygnięcia, przelewamy do ceramicznego lub szklanego naczynia(np. dzbanuszka) i polewamy nim ciepłe pankejki. Podajemy warstwowo z ulubionymi dodatkami - u nas przesłodkie wiśnie z babcinego soku oraz świeży tymianek. Smacznego

Symfonia Smaków
Batoniki owsiane 142

szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki ziaren (słonecznik, dynia) 0,5 szklanki suszonych owoców – użyłam wiśni 2 łyżki masła 4 łyżki miodu Masło mieszamy z miodem, podgrzewamy i mieszamy do całkowitego połączenia. Płatki owsiane, ziarna i suszone owoce mieszamy, zalewamy gorącym syropem, mieszamy łyżką. Ciepłą mieszankę ugniatamy ręką, by syrop dobrze zmieszał się z płatkami.  Blaszkę wykładamy papierem

Gotowanie i blogowanie
Frisco.pl - czyli zakupy w piżamie 155

mężowi na listę ;) I tutaj muszę wymienić hurtową ilość czekolady (zbliżają się moje urodziny), dobry jakościowo syrop klonowy, odjechane dżemy, co do których mam pewność, że nie tknie ich nikt inny poza mną. Kupiłam gruszkę z limonką i pieprzem oraz konfiturę z wiśni z kardamonem.Oprócz tego spory zapas mąki, w tym owsianej i ryżowej, mojej ulubionej emeryckiej kawy, brązowego

bistro mama
Crêpes suzette (płonące naleśniki z syropem z czerwonych pomarańczy) 143

naleśniki zazwyczaj jadamy z konfiturami, mamy ich całą spiżarnię, do wyboru do koloru - truskawki, wiśnie, mirabelki, dynia, róża i wiele wiele innych. Jednak korzystając z sezonu na czerwone, sycylijskie pomarańcze postanowiłam kilka sztuk "poświęcić" do przygotowania crêpes suzette czyli płonących naleśników z syropem z pomarańczy! Jeśli jesteście ciekawi jak zazwyczaj jadamy czerwone pomarańcze to pewnie się nie zdziwicie

Pora coś zjeść
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 323

szklanki cukru kryształu4 jajka1 szklanka siekanych orzechów włoskich1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonejKrem:syrop z ananasa (zalewa z puszki)3 łyżki cukru kryształu3 żółtka1 łyżka mąki ziemniaczanejDodatkowo:2 galaretki cytrynowe (u mnie 1 cytrynowa, 1 agrestowa)1 puszka ananasów1 kostka masłakandyzowane wiśnie / czereśnie (można pominąć)Sposób wykonania:1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać 1 szklanką cukru.2. Białka

Kuchnia domowa Ani
Crumble owocowe 188

chrupiącą skórką. Składniki:  - 2 gruszki - 500 g owoców mieszanych ( ja dałam mrożone truskawki, wiśnie i jagody) - 200 ml dżemu z owoców leśnych - 1,5 szklanki mąki - 80 g margaryny - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 120 ml mleka - 2 łyżki syropu klonowego - 3 łyżki cukru + do posypania - 1 żółtko Przygotowanie:  Gruszki obieramy ze skóry

Kulinarne życie
DIETETYCZNY Deser z wiśniami!!! CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 371

łyżki płatków tropikalnych crunch, zalewamy masą bananowo- śmietankową, w każdym pucharku układamy po 10 wiśni wydrylowanych (mogą być takie np. z kompotu), zalewamy pozostałą masą, na sam wierzch kroimy po 2 suszone śliwki i po jednej suszonej fidze. Polewamy albo odrobiną ajerkoniaku, bądź syropem klonowym, ewentualnie syropem z pędów sosny. Rewelacja!  P.S. Taki deser musicie potraktować jako pełny posiłek

SMYKWKUCHNI
Muffinki z wiśniami, bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 134

Muffinki z wiśniami Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 100 ml oleju kokosowego 1 banan 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam

nietadieta
Maminkowe zapiekanki z owocami 222

nimi kamionkowe foremki, wcześniej natłuszczone i posypane bułką tartą. W osuszone połówki brzoskwiń nakładamy wiśnie, układamy je w foremkach, zawijamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 35 minut. Możemy podać z masłem i bułką tartą, syropem klonowym, sokiem lub zjeść bez dodatków. Smacznego

Maminek kulinarny
Wegańskie czekolady dla wszystkich - Conscious Chocolate! 144

kakaowe sproszkowany karob masło kokosowe nektar z agawy  (istnieje też gama czekolad słodzonych syropem ryżowym) Następnie dodawane są dziko rosnące, suszone owoce, orzechy, olejki eteryczne i żywność zaliczana do kategorii superfoods, tj:  różowa sól himalajska maca algi niebiesko-zielone chipsy kokosowe suszone złote wiśnie i czereśnie  suszone jagody goji orzechy brazylijskie, nerkowca, laskowe i włoskie Dostępnych smaków

Poranek na słodko
Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni 160

spirytusu 100% 1 i 1/2 kg cukru 1. Owoce aronii i liście z wiśni myjemy, a następnie gotujemy w 3 litrach wody przez 30 minut od zagotowania.  2. Odcedzamy, dodajemy cukier i kwasek cytrynowy, mieszamy i ponownie doprowadzamy do wrzenia.  3. Studzimy, do zimnego syropu dolewamy spirytus, mieszamy i zlewamy do butelek. Odstawiamy do ''przegryzienia

Apetyczna babeczka
Sok z wiśni 159

cukru, sok z 2 cytryn.  Przygotowanie:       Wiśnie myjemy i drylujemy. Następnie zasypujemy je cukrem. Odstawiamy na 2 godziny. Dodajemy sok z cytryny i gotujemy na gazie sok wiśniowy. Od momentu zagotowanie gotujemy jeszcze ok. 20 minut. Gorący syrop przecedzamy przez sitko i przekładamy do wyparzonych słoiczków. Mocno zakręcamy. Następnie słoiczki pasteryzujemy

Aga w kuchni
Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem 199

schłodzone. Miskę do robienia lodów wkładamy do zamrażarki 24 godziny wcześniej. Wiśnie drylujemy, zasypujemy 2 łyżkami cukru i odstawiamy na 60 minut. Po tym czasie wiśnie miksujemy i chowamy do lodówki. Rabarbar kroimy w 2 cm kawałki. Na patelnię wsypujemy cukier i podgrzewamy go na średniej mocy, nie mieszając. Gdy cukier się rozpuści delikatnie(...)cukier się skarmelizuje. Wtedy wrzucamy do niego owoce w kawałkach, mieszamy i gotujemy do momentu kiedy sok z owoców delikatnie odparuje i otrzymamy owoce w karmelowym syropie. Patelnię zdejmujemy z kuchenki, studzimy i wkładamy do lodówki. Żółtka z dodatkiem cukru ubijamy na puszystą masę. Następnie dolewamy mleko i chwilę miksujemy, po czym miskę wstawiamy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania