Kto z nas nie lubi gołąbków? Ja uwielbiam. Tym razem przygotowałam je z dodatkiem serka topionego. Po przekrojeniu mięsa wypływa z niego serowa lawa. Pyszne! Gołąbki
VioletoweKucharzeniePamiętam, że taki smalec robiła nasza babcia. Ale nigdy nie chcieliśmy tego jeść :) Ostatnio zrobiłam za namową męża (i za jego namową jest na blogu). Wiem
Poezja Smaków - blog kulinarnyPyszny, aromatyczny, z dużą ilością mięsa. Przepis na ten sos jest w mojej rodzinie od dawna. Wspaniale smakuje z ziemniakami, kaszą gryczaną ale również z makaronem
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPolędwiczki to wdzięczne mięso i można je przygotowywać na wiele sposobów. Niedzielny albo świąteczny obiad, wykwintna kolacja... A może po prostu danie dla kochanej rodzinki! Warkocze
Kuchnia BeatyZ jednej strony istnieje wiele sposobów na potrawę nazywaną zwykle polędwiczkami w sosie kurkowym lub podobnie. Mięso jest smażone, duszone, zapiekane, z sosem przyrządzanym jednocześnie w
Kulinarna PokusaSezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone
Monia miesza i gotujeHopsa, hopsa, mamy klopsa. To bardzo przyjemna alternatywa dla mielonych kotletów. Pieczony w piekarniku a więc i nie taki tłusty jak tradycyjne kotlety. Świetny i na
Stare GaryCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPolędwiczki wieprzowe w sosie na bazie koniaku to danie eleganckie, a jednocześnie szybkie i nieskomplikowane w przygotowaniu. Zrobiłam je z myślą o swoim mężu, ponieważ lubi
Poezja smakuKotlety mielone to tradycyjny, polski obiad. Aby tej klasycznej potrawie nadać oryginalności i stworzyć ciekawe, eleganckie danie we wnętrzu sznycelków możemy umieścić jajka przepiórcze
Słodka StronaPolędwiczka wieprzowa w sosie cytrusowym z morelami i daktylami oraz mango i kolendrą. Orientalne danie, kilkuetapowe, ale proste i bardzo smaczne, z nutką słodkości i ostrością
zobacz ich smakSzynka dojrzewająca w suszonych pomidorach z pończochy Od ubiegłego roku jestem olbrzymią pasjonatką domowego wyrobu wędlin.. Po prostu wraz z całą rodzinką , zakochaliśmy się w
Ogrodnik w podróżyOstatnio dużo u mnie mielonych :) Był już mielony z serkiem topionym , mielony z cukinią , cygańskie gołąbki i drobiowe mielone . Teraz przyszedł czas na mielone z kalafiorem
My Culinary ArtMięso umyj i osusz. Natrzyj solą i pieprzem grubo zmielonym. Zawiń w folię i schowaj do lodówki na minimum 2 godziny.Najlepiej na noc. Polędwiczkę przekrój pod
Pasje Jolki