600 g żeberek w jednym kawałku pół szkl wina czerwonego 2 łyżki miodu 1 cebula 3 ząbki czosnku mięta lubczyk chili sól pieprz 1 łyżka smalcu
Gotowanie jest łatwe1 kg karkówki 0,5 szkl cukru 0,5 szkl soli czosnek kolendra papryka jałowiec rozmaryn tymianek pieprz majeranek Karkówkę umyć osuszyć, Natrzeć cukrem, i zasypać
Gotowanie jest łatwe4 plastry łopatki 200 g pieczarek 200 g papryki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 2 łyżki oleju 1/4 szkl wina czerwonego
Gotowanie jest łatweschab ; 2-3 porcje schabu sól pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny łyżka oliwy szczypta papryki pieczarki w śmietanie ; 150 g pieczarek pół cebuli tłuszcz do smażenia
Gotowanie jest łatwe500 g szynki 2 marchewki 1 pietruszka 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka lubczyku szczypta chili w płatkach sól pieprz
Gotowanie jest łatwe2 ogony wieprzowe listek laurowy 3-4 ziarna ziela angielskiego 2 cebule 2 ząbki czosnku 2-3 pomidory 1 czerwona papryka 4 ziemniaki 2 marchewki 150
Gotowanie jest łatwe3 serca wieprzowe 1 duża cebula szczypta chili jałowiec kolendra rozmaryn sól pieprz pół szkl wina czerwonego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka smalcu 3 łyżki
Gotowanie jest łatwe600 g żeberek 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 2 łyżeczki miodu szczypta suszonej
Gotowanie jest łatwe450 g mięsa (szynka-łopatka) 350 g dobrej kiełbasy 300 g boczku wędzonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 100 g pieczarek 1 puszka groszku 4-5
Gotowanie jest łatwe1 kg żeberek (pasy) 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 2 cebule kilka ziaren jałowca kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu
Gotowanie jest łatwena zalewę (zalewy wystarcza na 2 kg mięsa) zwiększamy objętość według wagi przygotowywanego mięsa 2 l wody pół szkl soli 1 łyżka soli peklowej listki laurowe
Gotowanie jest łatwe1 kg schabu 0,5 szkl cukru 0,5 szkl soli zioła (majeranek, pieprz, chili, kolendra) Schab tradycyjnie przygotowujemy jak do suszenia.. Oczyścić z żyłek
Gotowanie jest łatwe600 g mięsa wieprzowego 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pietruszka 500 ml bulionu wołowego 50 g kostki wołowej- domowy wyrób 1 puszka
Gotowanie jest łatwe1 kg łopatki 500 g podgardla 300 g słoniny 20 g czosnku 20 g soli papryka słodka szczypta chili w płatkach pół szkl wody pieprz gałka
Gotowanie jest łatweJeszcze rok temu ani mi się śniło żeby zrobić jakieś wędliny. Nawet nie miałam wędzarni.. Ale jakaś siła skłoniła mnie do tych czynów i są
Gotowanie jest łatwe