wieprzowina - 8831 przepisów (strona:428/589)

Ciasto na paszteciki z białym serem 129

Składniki: 300 g mąki pszennej 250 g masła 3 łyżki śmietany żółtko 280 g białego sera szczypta soli i chilli Farsz  Mięsny Przygotowanie: Do przesianej

Gaździnka warzy
Grzanki z polędwicą wołową w cydrze oraz chipsami z jabłka i szynki parmeńskiej podane z Porterem bałtyckim 189

 Są takie dni, kiedy pragniemy ugotować dania szczególne. Dania, które mają za zadanie oczarować naszych gości, bez pamięci. Takie dania wymagają od nas przemyślanego planu

Mango Papaja
SCHAB W CEBULI A'LA STEK 238

Często przygotowuję dania ze schabu. To fajny kawałek mięsa do obróbki i fantazjowania w kuchni.  Można go dusić, zwijać, prużyć, zapiekać otrzymując w zamian smaczne

Walijskie Pichcenie
Kapusta włoska z wędzonymi żeberkami 85

kapusta włoska – około 1 kg, 1 kg wędzonych żeberek*, 2 liście laurowe, cebula, ząbek czosnku, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól Żeberka podzielić na porcje, włożyć

królestwo garów
Krokiety z sosem pieczarkowym 171

Składniki: ok 1 kg karczku  3 cebule marchewka, pietruszka 3-4 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu 7 ząbków czosnku szczypta lubczyku Naleśniki: szklanka

Gaździnka warzy
Smalec na słoninie francuskiej 132

Składniki: 500 g słoniny francuskiej wędzonej pętko kiełbasy jałowcowej 4 ząbki czosnku 180 g łopatki wieprzowej pętko kiełbasy wielkopolskiej 2 większe cebule 150 g słoniny świeżej

Gaździnka warzy
WIEPRZOWINA W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE ZE SŁODKIM SOSEM CHILI 149

Polędwiczki wieprzowe to mięso, które można przyrządzić na wiele sposób i zawsze smakują iście królewsko. Dziś mam dla Was kolejny przepis inspirowany kuchnią chińska i tajską

Ostra na Słodko
soczysta karkówka z grilla 127

Karkówka - królówa polskich grillowanych specjałów. Ponoć najbardziej lubią ją mężczyźni, ale i kobiety nią nie gardzą. Największą sztuką jest ją właściwie wysmażyć, a wcześniej zamarynować. Jeśli

zobacz ich smak
tagliatelle z polędwiczkami wieprzowymi 153

Polędwiczki wieprzowe to mięso, które wdzięcznie odnajduje się w bardzo różnych kompozycjach. Ta z tagliatelle niesie ze sobą dużą dozę delikatnych smaków i aromatów, które razem

zobacz ich smak
Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera podane z piwem Marcowym 156

Są takie połączenia smaków, gdzie jedno drugie podkręca. I tak właśnie łącząc odpowiedni gatunek piwa z odpowiednim daniem można uzyskać idealny balans między smaki w tym

Mango Papaja
Szaszłyki z batatów, halloumi i szynki szwarcwaldzkiej z sosem z wędzonych śliwek, podane z rauchbockiem 199

B ataty i ser halloumi owinięty mocno wędzoną szynką szwarcwaldzką jako grillowane szaszłyki podane z sosem z wędzonych śliwek. Znakomita przystawka do rauchbocka (wędzonego koźlaka). Zestaw

SzczyptaSmaQ
Kotlety mielone z pieczarkami panierowane w płatkach owsianych 200

Zwykłe kotleciki mielone ale w nieco innej odsłonie niż wersja klasyczna. Mięsko jest z dodatkiem pieczarek a na zewnątrz panierka z płatków owsianych. składniki: 600 g

Monia miesza i gotuje
Domowy smalec 158

Składniki: 400 g świeżej słoniny 260 g karczku b/k 460 g wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 1 1/2 cebuli 1 jabłko majeranek, sól, pieprz Przygotowanie: Słoninę

Gaździnka warzy
Szynka duszona z brzoskwiniami 171

Składniki: 1 kg szynki wieprzowej około 75ml sosu sojowego (ciemnego) około 5 łyżek ziół dalmatyńskich 2 ząbki czosnku olej do smażenia 5 brzoskwiń sól 1 łyżka

Qchnia po prostu
Koperkowa z mięsem 154

Składniki: 4-5 kości wieprzowych kilka ziemniaków 1-2 marchewki pietruszka duża cebula 3-4 listki laurowe 5-8 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz szczypta lubczyku

Gaździnka warzy