K olejny przepis inspirowany "Naturą Kuchni Polskiej" Wojciecha Modesta Amaro, w wersji homemade. Szef kuchni poleca: "Golonka z glazurze z miodu lipowego i pestek
SzczyptaSmaQJuż dawno nie jadłam mielonych a bardzo je lubię. Czasem wart eksperymentować o i dodać do dania nowych składników. Imbir, kolendra i szczypior to był
Jemy PijemyZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Gołąbki. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniDzisiaj kolejna propozycja na pieczony schab- Schab pieczony faszerowany warzywami, a właściwie warzywnym relish. Natarty został też wędzoną papryką, rozmarynem i ziołami prowansalskimi. Schab jest soczysty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięI kolejny raz coś, co sprawia mi mnóstwo radości, czyli wspólne gotowanie. Tym razem było na nas
Kuchnia PrezydentowejBardzo delikatne i wyrafinowane danie, które z kawałkiem chrupiącej świeżej bagietki może
Kuchnia PrezydentowejKiszeniaki to nic innego, jak rodzaj gołąbków, tyle że zawijanych w liście kapusty kiszonej. Oczywiście całe liście
Kuchnia PrezydentowejCzasami zdarzają się dni, kiedy robi ci się smutno... Znienacka i bez żadnego powodu w głowie masz same ciężkie
Kuchnia PrezydentowejW sezonie warzywnym leczo na moim stole pojawia się dość często. Zaczęłam jednak robić go troszkę inaczej mianowicie nie dodaje już koncentratów czy keczupów, sosik powstaje
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 70 dag szynki pokrojonej w dowolną kostkę 2-3 łyżki sosu sojowego 1 cebula kilka suszonych grzybków liść laurowy ziele angielskie gałązka rozmarynu sól pieprz
Kuchnia domowa Ani