szynki 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 600 ml wywaru lub wody sól, pieprz Przygotowanie: Wieprzowinę podziel na cztery plastry. Przez folię spożywczą rozklep tłuczkiem, na bitki grubości 1/2 centymetra. Dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące. Na patelni(...)kostkę, musi mieć intensywny ciemno złoty kolor. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i wlej wywar lub wodę. Duś pod przykryciem, na małym ogniu do miękkości mięsa, około 30-35 minut. Następnie wymieszaj pozostałą po panierowaniu mięsa mąkę z odrobiną zimnej wody. Wlej mieszaninę wody
kuron.com.plCo to jest wereszczaka pisałam niedawno pokazując wersję warszawską. Ale dania o takiej nazwie były zupełnie odmienne i różne wersje nie były do siebie podobne ani
Smaczna PyzaObiad w zaskakującej odsłonie i smaku, mianowicie plastry schabu zapiekane z gęstym sosem jabłkowo-cebulowym. Niecodzienna alternatywa dla schabowego na niedzielny, świąteczny
To co kochamkoperku* kminek mielony* przyprawa do wieprzowiny* sól, pieprz grubo mielony* czosnek granulowany* ostra papryka mielona* 200 ml śmietany 18%* 2 łyżki mąki pszennejSposób wykonaniaMięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry i obsmażyć na oleju z obu stron. pod koniec smażenia posypać kminkiem.Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju w garnku w którym będzie duszone mięso, następnie do pieczarek przełożyć
Mix smakuMożna go także grillować, dusić, zapiekać, przerabiać na pasty do pieczywa. Osoby na diecie powinny włączyć go do menu, ponieważ jest niskokaloryczny i poprawia przemianę materii, jednak chłonie tłuszcze jak gąbka, więc lepiej uważać z oliwą. Z uwagi na dużą zawartość błonnika obniża poziom cholesterolu, stąd bardzo często jest łączony z tłustymi mięsami, baraniną i wieprzowiną. Dobrze smakuje również
SzczyptaSmaQbędzie już miękkie, dodać również czosnek granulowany, kminek, oregano, suszone warzywa lub vegetę i w razie potrzeby doprawić solą, dolać gorącej wody tak żeby wszystkie składniki były przykryte i dusić na delikatnym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie, lekko chrupiące.3 łyżki (jeżeli sos nie uzyska odpowiedniej konsystencji dodać jeszcze skrobi kukurydzianej) skrobi kukurydzianej lub maki pszennej (skrobia kukurydziana(...)dodać do mięsa, wymieszać, zagotować, doprawić do smaku sola w razie potrzeby i zestawić z ognia.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Przygotowany makaron rozłożyć na talerze i podawać z przygotowaną wieprzowiną
Mix smakusarniny 0.750 wieprzowiny najlepiej boczek Cebula×3 Marchew ×2 Pietrucha korzeń Pietruszka natka Czosnek cala główka Przyprawa do dziczyzny najlepiej dwie Sól pieprz liść laurowy Owoc Jałowca 8 ziaren 2 suche bułki kajzerki Sposób: Mięso pokroić w kostkę średniej grubości Najpierw podsmażyć sarnę (ogólnie mięso do długiej obróbki ) Później boczek Smażyć często mieszając i dusić na małym ogniu dodać jedna
Viola cooks with passionziołowy pieprz czarny Wieprzowinę pokroić w plastry i rozklepać młotkiem jak schabowe . Panierować w mące (do mąki można dodać odrobinę soli) Usmażyć z obu stron i przełożyć do rondelka, patelnię przepłukać ciepłą wodą i dodać do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę , czosnek posiekać, dodać do mięsa i podlać ok 3/4 szkl wody. Dodać przyprawy i dusić w lekko odkrytym garnku
Gotowanie jest łatweŚmietankowa kapusta w ćwiartkach mojej mamy jest jednym z moich ulubionych dań z dzieciństwa. Niby zwykła kapusta duszona śmietankowym sosie z dodatkiem pomidorów, ale ma
karmelowyPolędwiczki wieprzowe to bardzo delikatne i proste do przyrządzenia mięso. Trzeba tylko przestrzegać podstawowych zasad: pamiętajcie o usunięciu białej błony, w przeciwnym razie mięso będzie łykowate
Kulinarne przemysleniaZ młodej kapusty gotuję zupę, potrawkę, a dziś wypełniłam nią pierożki z ciasta francuskiego. Z braku czasu i wygody użyłam ciasta francuskiego, chociaż pierwotnie zamierzałam zrobić
Codziennik KuchennyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, niedrogie danie. Nie wymaga dużo składników, ani uwagi a i tak smakuje bardzo dobrze. Jeśli nie zjecie wszystkiego, wystarczy …
My Blueberry CornerDziś coś dla mięsożerców ;) Polędwiczki wieprzowe można przygotować tak naprawdę na dziesiątki sposobów , ale te klasyczne , w sosie własnym podane np. z opiekanymi ziemniaczkami , buraczkami na
Ostra na Słodkoposypujemy przyprawą do wieprzowiny, odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, i odcedzamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy z każdej strony schab, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i oczyszczone pieczarki. Mieszamy i podsmażamy całość chwilę. Następnie dodajemy kapustę, mieszamy, podlewamy odrobiną wody, solimy, pieprzymy i dusimy całość około
Walijskie Pichcenie