wieprzowina duszona - 1719 przepisów (strona:17/115)

Karkówka doskonała wolno pieczona 221

podczas pobytu w Arabii Saudyjskiej - tam nie było szans na kupienie jakiejkolwiek wieprzowiny, a taka rewelacyjnie miękka i aromatyczna karkówka, bez jakichkolwiek sztucznych dodatków jest doskonała do obiadu. Spróbujcie sami. Przygotowanie mięsa zajmuje Pawłowi około 15 minut plus oczywiście czas marynowania i powolnego duszenia. Składniki ilość przypraw jest podana w przybliżeniu, możecie ją modyfikować zgodnie z własnymi upodobaniami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wieprzowina z morelami 136

godziny. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Gdy będzie szklista dodajemy wieprzowinę i smażymy często mieszając ok. 15 min w głębokiej patelni lub garnku. Morele kroimy na pół. Dodajemy do mięsa, podlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy miód, sos sojowy i ocet balsamiczny. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody. Podajemy z ryżem

Państwo Wojtczuk gotują
wiejski pasztet francuski z duszonym porem 115

pozwoliłem sobie wzbogacić przepis jedynie o dodatek duszonego na maśle pora, lecz cała reszta została zaczerpnięta z wiejskiej francuskiej kuchni. Składniki ilość produktów na jedną formę 12 cm na 35 cm ( ja upiekłem dwie takie formy) 650 g wieprzowiny z łopatki   250 g wieprzowej wątroby

Miód i pieprz
Gulasz wieprzowy z dynią 121

liście laurowe Składniki na ok 4 porcji. W rondelku rozgrzewamy oliwę i dodajemy wieprzowinę pokrojoną w kostkę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki oraz posiekany czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Całość oprószamy mąką, wlewamy gorącą wodę, dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem 30 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Dynię, ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy

Kuchenne Wariacje
FASZEROWANA CUKINIA 144

miękkości, następnie dodaję cebulę i paprykę. Wszystkie składniki duszę przez parę minut, aż cebulka zrobi się miękka. Przyprawiam ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne i szczyptą soli.         Mięso mielone podsmażam na patelni, dodaję jeden wyciśnięty ząbek czosnku, szczyptę soli, pieprz.  Gdy wieprzowina jest gotowa dodaję do niej wcześniej uduszone warzywa. Wszystkie składniki dokładnie

Zdrowo i kolorowo
Polędwiczka wieprzowa z bobem w cieście francuskim 260

mąką. Chwilę podsmażyć po czym wlewać po trochę bulion i śmietankę. Przyprawić i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Pulpety w młodej kapuście i pomidorach 159

Moja propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Aby zmniejszyć kaloryczność potrawy wybrałam chude mięso wieprzowe, którego nie smażyłam, ale dusiłam razem z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Pulpety

Czerwień i błękit
DUSZONA ŁOPATKA WIEPRZOWA W PIWIE I MIODZIE NA OSTRO – 4 zł 371

Kawał soczystego, rozpływającego się w ustach mięcha, który wymaga bardzo mało pracy. Wystarczy zamarynować noc przed, podsmażyć, dodać warzyw i zostawić na wolnym ogniu na 2

Nerds Kitchen
Czulent ? może tak , a może i nie.. 156

niby czulent gotował się multicookerze- opcja duszenie przez około 2 godziny..ustawiłam w sumie na więcej, ale w między czasie sprawdzałam i wyłączyłam wcześniej. 2 szkl. fasoli Jaś Cenos  [ u mnie było ciut więcej] 2/3 szkl.kaszy perłowej, jaglanej lub pęczaku    400 g ziemniaków   1 kg wołowiny [ wieprzowina]   1-2 marchewki(...)ziarna ziela angielskiego.Wlać gorący bulion lub wodę, tak aby sięgał 3 cm ponad powierzchnię potrawy. Podgrzać. Gdy płyn zacznie wrzeć, zmniejszyć płomień, przykryć garnek i dusić szczelnie przykrytą potrawę 2-4 godziny na jak najmniejszym ogniu, uzupełniając co jakiś czas płyn.Potem zawinąć garnek w koc i zostawić przynajmniej na godzinę. W trakcie gotowania kontrolować czy płyn nie wyparował

Moje domowe kucharzenie
Wieprzowina po chińsku z ryżem 266

zostawcie komentarz, napiszcie jak smakowało Zobacz też: Szybki ryż z brokułami i marchewką Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Przepis na wieprzowinę po chińsku Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 500 g łopatki wieprzowej średnia biała cebula 3 ząbki czosnku 400 g mieszanki warzyw "po chińsku" 2 łyżki sosu(...)szklanki) oraz przykrywamy pokrywką. Mięso powinno się dusić około godziny, aby było miękkie i aromatyczne. 4 W międzyczasie na drugiej patelni podsmażamy mieszankę warzyw oraz gotujemy ryż. 5 Kiedy mięso w sosie jest już miękkie, dodajemy do niego mieszankę warzyw i dokładnie mieszamy do połączenia. Podajemy z ryżem.     Artykuł Wieprzowina po chińsku z ryżem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Szynka duszona z porem i młodymi warzywami 122

Szklimy w garnku na rozgrzanym oleju. Szynkę kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, słodką papryką i obsypujemy mąką. Dokładamy do garnka. Marchewkę, pieczarki oraz seler naciowy kroimy w pół plasterki. Dokładamy do mięsa. Całość przesmażamy, podlewamy wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa (około 60 minut).  Po ugotowaniu posypujemy młodym

VioletoweKucharzenie
Bitki w sosie musztardowym. 162

tłuczkiem, solimy, pieprzymy. W sporym rondlu rozgrzewamy olej i układamy na nim plastry wieprzowiny. Mięso rumienimy z dwóch stron, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy aż cebulka się zeszkli i wtedy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewamy 250 ml wody, wsypujemy majeranek, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około 90 minut. Pod koniec duszenia mięsa przygotowujemy sos musztardowy

Rozpustne gotowanie
MEKSYK część II 142

ruską".  Tu zjesz smaczne zupy, świetnie doprawione na bazie pomidorów z wołowiną, wieprzowiną czy kurczakiem. Z warzywami, chilli, kukurydzą i wreszcie z kukurydzy. Gdy już trafisz do Meksyku, nigdy nie unikaj zup!!! Nachos podają do wszystkiego, podobnie tortille, z dodatkami ...fasola, guacamole, mięsa, sałaty... Duszoną wołowinę mają rewelacyjną, co nie dotyczy steków grillowanych.Mi zawsze trafiała się podeszwa

Pasje Jolki
ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I BROKUŁAMI 380

wodzie. Odcedzamy, studzimy. Schab rozbijamy na cienkie plastry, smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą do wieprzowiny i pieprzem. Odkładamy w chłodne miejsce na ok 1/2h. W tym czasie podsmażamy na łyżce masła drobno pokrojoną cebulkę, kiedy się zezłoci dorzucamy drobno pokrojony chudy boczek. Smażymy chwilę. Ostudzony brokuł dusimy widelcem, dodajemy do przesmażonej cebulki i boczku. Wszystko mieszamy solimy, pieprzymy do smaku

Walijskie Pichcenie
Korma z wieprzowiną (Pork Korma Curry) 170

miękkie, dodać sok z cytryny i dusić jeszcze 5 minut. Zestawić z ognia, dodać pokrojoną kolendrę i szczypiorek (trochę zieleniny zostawić do dekoracji), wymieszać, przykryć, zostawić na 5 minut. Wlać jogurt lub kefir, wymieszać i nakładać do miseczek. Udekorować kolendrą, szczypiorkiem i krążkami chili, podawać z ryżem basmati i/lub chlebkami naan. Korma z wieprzowiną inspirowana przepisem z książeczki "Scharf

Kuchnia Prezydentowej