Poddałam się „ gęsiowemu szaleństwu ” i zrobiłam ciasto Gąska – bialutkie i żółciutkie – jak rasowa gęś Przeplatają się tutaj przepyszne smaki mango i kokosa, a kulki rafaello symbolizują
Słodki sentymentTo ciasto może stać się Twoim ulubionym deserem! Najlepsza wuzetka, jaką do tej pory jadłam – czyli wu zetka z porzeczkowym kremem. Wuzetka z porzeczkami jest
Via GustoSernik z porzeczkami to bardzo smaczne i eleganckie ciasto. Uświetni rodzinne uroczystości typu komunia, chrzciny, wesele, imieniny, urodziny. Jest bardzo uniwersalny i lubiany przez większość. Zapraszam
Dorota SmakujeSukienka w kształcie litery H na lato Lubicie tego typu sukienki? Sukienki w kształcie litery H charakteryzują się prostym krojem. Najczęściej w ramionach, biuście i biodrach
Dorota SmakujeRamen to zupa wywodząca się z kuchni japońskiej, można powiedzieć że to ich rodzimy przepis na rosół – wywar z mięsa i warzyw. Ostatnio stał się
Dorota SmakujeDomowy majonez w 5 minut! Nie ma nic lepszego niż domowy, idealnie kremowy majonez, który wykonamy blenderem z zaledwie kilku ogólnodostępnych składników. Idealny dodatek do kanapek
Blog z ApetytemJak zrobić pyszne ziemniaki na obiad? Zapewne sposobów jest bardzo wiele, bo przecież że oczywiście iż zależy to od subiektywnych upodobań. Dlatego dzisiaj chciałam podzielić się
Dorota SmakujePoszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z brokułem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a
Kulinarna ChwilaNiezwykła sałatka z makaronem w kształcie ryżu! Składają się na nią świeże ogórki, kukurydza konserwowa oraz aromatyczny koperek. W połączeniu z serem żółtym i czosnkiem tworzą
Via GustoBardzo pyszna karkówka, szczerze polecam. Trochę z nią pracy ale warto. Karkówkę pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą i pieprzem oraz papryką w proszku. Na patelni
Kuchnia PokoleńPrzepis na wafel z miętowymi landrynkami. Te wafle rozpływają się w ustach! Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Przepis na wafel miętowy to przepis, który pochodzi
Via GustoSkąd ten niebieski? Z żadnych sztucznych barwników! Do zabarwienia babki użyłam proszku z klitorii ternateńskiej (tzw. butterfly pea) – nadaje ciastu i polewie cudownego koloru i
FlymetothespoonWiecie już chyba, że uwielbiam jeść i robić mazurki wielkanocne! Kiedyś w ogóle nie jadało się ich u mnie w domu, ale zaczęłam je piec i
FlymetothespoonCytrynowa babka na samych białkach Cytrynowa babka na samych białkach to świetny dodatek do kawy lub herbaty. Prosta w przygotowaniu, słodka, po prostu pyszna. Ja swoje
Słodkie okruszkiWiśniowa Rurka – czyli przekładane rurkami z kremem ciasto z wiśniami, galaretką i serkiem homogenizowanym. To ciasto doskonale nadaje się na letni deser dla całej rodziny
Via Gusto